پایگاه خبری تحلیلی بازتاب آنلاین (rimino.ir):

امیرحسین جعفری; بازتاب آنلاین: فصل دوم سریال «زخم کا ری» که هم اکنون در دهمین قسمت خود قرار دارد، با انتقادهایی از سوی بینندگان از جمله ضعیف شدن شخصیت مالک (جواد عزتی)، نبود شخصیت طلوعی همراه بوده است. و بازتاب آنلاین بازیگران؛ اگرچه با وجود همه این انتقادات، زخم کاری برای هر قسمت طرفداران قابل توجهی ایجاد کرده است و همچنان طرفداران زیادی دارد.

یکی از برجسته ترین شخصیت های این سریال، شخصیت سمیرا است، زنی جاه طلب با پیشینه مشکلات روحی و روانی و درگیر یک بازی خطرناک که در آن جان هیچکس در امان نیست. تدوین رفتار سمیرا در دو فصل سریال. زخم کاری، یک سری اجزای خاص از آن ساخته و مخاطبان سریال را به خود جذب کرده است. رفتار سمیرا فقط به دیالوگ ها و بازی در مقابل مردم خلاصه نمی شود، بلکه عادت های سیگار و مشروب او نیز مورد توجه قرار گرفته است.

در یکی از سکانس ها زخم کاری سامیرا در حال نوشیدن ماچا دیده می شود. ماچا یک نوشیدنی سبز رنگ است که خاصیت چربی سوزی و آنتی اکسیدانی دارد و به شکل چای با قیمتی بالاتر از قهوه مصرف می شود. نوشیدنی ای که چند سالی است در برخی کافه ها سرو می شود اما مانند قهوه یا سایر محصولات کافه ای طرفداران زیادی پیدا نکرد. اما ظاهراً با نوشیدن چای ماچا سمیرا این روند تغییر کرد.

از آنجایی که سمیرا از ماچا به عنوان نوشیدنی مورد علاقه خود در این سریال استفاده کرده است، به گفته برخی از کافه داران اصفهان و تهران، تعداد سفارشات ماچا در بین مشتریان افزایش چشمگیری داشته است. تا جایی که یکی از صاحبان کافه ای در اصفهان در گفتگو با خبرنگار «انتخ» به این نکته اشاره کرد که از ابتدای فصل دوم این سریال هر روز ماچا سفارش داده می شود و بیش از 60 سفارش ثبت شده است. ماچا در یک روز هنگام سفارش ماچا قبل از بازی زخم کاری بسیار کم بوده است.

البته سابقه سریال هایی که بر توجه مردم به نوع خاصی از نوشیدنی یا غذا تاثیر می گذارد به همین جا ختم نمی شود و در سال های اخیر نمونه های جالب دیگری هم داشته ایم؛ از جمله افزایش چشمگیر خرید و مصرف «مارچوبه» به دنبال انتشار سریال «هیولا» که بازار جالبی را در این زمینه ایجاد کرد. در سریال هیولا از استفاده از مارچوبه در یک خانواده ثروتمند به عنوان فضیلت و وسیله ای برای نشان دادن ثروت یاد شد و با این محصول شوخی هایی نیز صورت گرفت.

مارچوبه که به عنوان گیاه دارویی، غذایی و تزیینی استفاده می شد و اصالتاً چینی داشت، اکنون به یک کالای لوکس برای خانواده های ایرانی تبدیل شده است و جستجوهای بی سابقه ای را در گوگل ایجاد کرده و محبوبیت این گیاه را 80 درصد افزایش داده است. ; گویی همه به دنبال این نیروگاه کم مصرف هستند. از ابتدا تا انتهای این مجموعه فروش مارچوبه ضربدر 70 شد و بدون تبلیغات خاصی به عنوان کالای اصلی در خانواده های ایرانی مورد استفاده قرار گرفت.

شاید اگر در میان سریال‌های سال‌های اخیر جست‌وجو کنیم، نمونه‌های دیگری از تأثیر سینما در جهت‌گیری جامعه به سمت مصرف یک محصول را پیدا کنیم، اما این دو نمونه نشان می‌دهد که سریال پرمخاطب با شخصیت برای جامعه به چه اقتصادی محدود نمی‌شود. خرید آن سریال و تاثیرات عمیق و گسترده دیگری دارد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *