به گفته برخی از نمایندگان مجلس، دولت قصد دارد در جهت همسانسازی حقوقها، در نیمهی دوم سال، ۲۰ درصد افزایش حقوق را برای کارکنان و بازنشستگان اعمال نماید.
به گزارش سایت گشتانی نیوز: فروردین کمیسیون های متعددی برای افزایش حقوق این گروه ها برگزار شد اما هنوز تاریخ مشخصی برای افزایش حقوق تعیین نشده است. افزایش حقوق یکی از موضوعات مورد بحث در اواخر قرن پانزدهم بود، اما نمی توان به نتیجه روشنی دست یافت. افزایش حقوق یقه سفیدها، کارگران و مستمری بگیران و افزایش حقوق سربازان در دستور کار دولت قرار گرفت. حتی در یک مورد نه تنها افزایش حقوقی صورت نگرفت، بلکه معوقات مستمری بگیران نیز با تاخیر پرداخت شد. آخرین اخبار افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان را بخوانید.
آیا دستمزد کارمندان و بازنشستگان در نیمه دوم سال افزایش می یابد؟
برخی نمایندگان مجلس توضیح دادند که برای یکسان سازی حقوق، دولت تصمیم گرفت در نیمه دوم سال حقوق کارگران و مستمری بگیران را 20 درصد افزایش دهد.
به گفته میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی بانک اول، وی در پاسخ به این سوال که آیا حقوق کارمندان و مستمری بگیران در نیمه دوم سال افزایش می یابد؟ وی گفت: حقوق بازنشستگان نداریم و برنامه ای برای افزایش حقوق کارکنان در نیمه دوم سال نداریم. البته اگر بودجه لازم وجود داشته باشد، بر اساس آیین نامه سعی می کنیم این کار را انجام دهیم.» پیشنهاد دادیم در مورد مزایای جانبی ارائه شده به دستگاه های حاکمیتی بحث و از طریق شورای حقوق و دستمزد به صورت عادلانه اجرا شود.
داستان چیست؟
داستان افزایش و همسان سازی حقوق ها پیچیده است، چرا که دولت با کسری منابع مواجه است و آیا برای یکسان سازی حقوق کارگران و بازنشستگان در نیمه دوم امسال و افزایش 20 درصدی آن، ابتدا باید به فکر منابع خود باشد. بدیهی است که وقتی پولی در خزانه نباشد افزایش دستمزد به معنای استقراض دولت و ایجاد تورم بیشتر است و این همان دور باطل است. علاوه بر این، دولت پیش از این یک فوریت لایحه ای را برای اصلاح قانون بودجه برای پوشش کسری اعتبارات بودجه امسال به مجلس ارائه کرده بود که به نوعی مجلس با این فوریت مخالفت کرد. اما شهادت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی نشان می دهد که پولی برای افزایش حقوق وجود ندارد.
تدبیر دولت
اما با هدف نظم و انصاف در پرداخت مزایای جانبی کارکنان دستگاه های اجرایی، دولت در بخشنامه جدیدی اعلام کرد که کلیه دستگاه ها موظفند به گونه ای که مزایای جانبی به کارکنان خود پرداخت کنند. حداکثر مزایای پرداخت شده بیش از چهار برابر حداقل مزایای هر ماه بیشتر نشود. البته طبق این بخشنامه هر کارمند دولتی در مناسبت های خاص از جمله عید سعید فطر، ماه مبارک رمضان، عید غدیر خم و عید قربان، سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص)، سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) ، سالروز ولادت حضرت علی (ع)، اعیاد شعبانیه، سالروز پیروزی انقلاب، بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و ایام ویژه کارمندان مانند روز معلم یا پرستار و روز کارمند ۱۰میلیون تومان سالانه دریافت میکنند.
300 میلیون وام
یکی از مزایای پرداختی به دولتمردان، پرداخت وام تا سقف 300 میلیون تومان است که سقف انواع تسهیلات اعتباری طبق بخشنامه معاون اول رئیس جمهور از هر مکانی و تحت هر عنوانی به مشمولان قابل پرداخت است. مطابق با سقف مصوب شورای پول و اعتبار در سال 1402 سه میلیارد ریال خواهد بود که نحوه بازپرداخت تسهیلات در بانک ها و بیمه های دولتی و همچنین شرکت هایی که از منابع داخلی خود برای این منظور استفاده می کنند بر اساس ضوابط داخلی و با تایید بالاترین مقام اجرایی خواهد بود. اختیارات مؤسسه و سایر نهادهای اجرایی البته مشمولانی که در اجرای آیین نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان بانک های دولتی و غیردولتی از تسهیلات قرض الحسنه بهره مند می شوند، مجاز به استفاده از تسهیلات 300 میلیون تومانی نیستند.
تفکیک نسبت مزایای جانبی از کارکنان دولت
نوع خدمات
درصد بودجه عملکرد
خروجی
معیشتی
30 تا 70 درصد
تغذیه، حمل و نقل، مسکن و بهداشت
رفاه
25 تا 55 درصد
اوقات فراغت و ورزش، ایجاد انگیزه و تشویق و هدیه
جوانان جمعیت
5 تا 50 درصد
تحکیم خانواده و رشد جمعیت
حداکثر میزان سود مسکن
برای کلیه مشمولان: 12,000,000 ریال
برای سرپرست خانوار: 5,000,000 ریال
برای هر فرزند: 4000000 ریال
دستمزد ازدواج و بچه دار شدن
دستمزد ازدواج و بچه دار شدن
خروجی
ریال
عروسی
۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰
اولین فرزند را باردار کنید
۱۵.۰۰۰.۰۰۰
صاحب فرزند دوم
۳۰.۰۰۰.۰۰۰
پدر فرزند سوم
۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰
تولد فرزند چهارم
500.000
تولد از فرزند پنجم
۶۰.۰۰۰.۰۰۰
کمک هزینه ماهانه مراقبت از کودک برای مادران شاغل
۲.۵۰۰.۰۰۰