ارزیابی انگلیس از معاهده ایران و روسیه

به گزارش بازتاب آنلاین، توافق راهبردی اخیر ایران و روسیه مورد توجه بسیاری از کشورها و تحلیلگران قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، اگرچه این توافقنامه در راستای توسعه روابط سازنده تهران و مسکو بر اساس منافع ملی و ارزش‌های مشترک دو کشور منعقد شد، اما کشورهای غربی این توافق را بهانه‌ای برای اتهامات بی‌اساس علیه ایران تبدیل کرده‌اند. ایران و روسیه.

در همین زمینه، وزارت دفاع انگلیس شامگاه پنجشنبه در بیانیه‌ای با عنوان «گزارش اوکراین» به بررسی جزئیات توافق ایران و روسیه پرداخت.

به گفته لندن، روابط ایران و روسیه همواره بر اساس اهداف مشترک بوده است. در همین رابطه، وزارت دفاع انگلیس در بیانیه ای اعلام کرد: مشارکت روسیه و ایران بر اساس منافع دوجانبه امنیتی و اقتصادی است.

این وزارت جنگ، جنگ اوکراین را دلیل نزدیک شدن «اخیر» در روابط ایران و روسیه ذکر کرده است.

این ادعا علیرغم اینکه توافق راهبردی فعلی نسخه به روز شده توافقات قبلی دو کشور در دهه های اخیر است و عمق روابط تهران و مسکو و ریشه های دیرینه آنها را برجسته می کند، پابرجاست.

با این وجود، وزارت دفاع انگلیس در بیانیه خود مدعی شد: «روسیه در جریان جنگ کنونی در اوکراین بر حمایت نظامی ایران تکیه کرده است، اما بی اعتمادی و تنش در روابط ممکن است مانع از گسترش همکاری آنها شود».

تهران و مسکو همواره این اتهام را رد کرده اند.

لندن به دنبال کم اهمیت جلوه دادن توافق راهبردی کنونی و در عین حال مبتنی بر «همکاری گسترده‌تر ایران و روسیه در بخش‌های مختلف از جمله دفاع و امنیت، اقتصاد، تجارت، حمل‌ونقل، انرژی، فناوری، امنیت اطلاعات و فضای سایبری» بود وی نوشت: برخلاف توافقات روسیه با کره شمالی و بلاروس، این توافق حاوی بند دفاعی متقابل نیست.

وزارت دفاع انگلیس در پایان مدعی شد: این توافقنامه چارچوبی قانونی برای همکاری‌های بیشتر بین ایران و روسیه فراهم می‌کند و تلاش‌های موجود و آتی را رسمیت می‌بخشد، اما بعید است که مشارکت فعلی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد یا گسترش دهد “

این ادعا در حالی مطرح می شود که رسانه های غربی مانند رویترز امضای توافقنامه مشارکت راهبردی جامع ایران و روسیه را «دوران جدیدی» در روابط ایران و روسیه توصیف کرده اند.

به گزارش رویترز، با این توافق، ایران و روسیه همکاری‌ها را در زمینه‌های مختلف از جمله خدمات امنیتی، رزمایش‌های نظامی، تردد کشتی‌های جنگی و آموزش‌های نظامی مشترک ارتقا دادند.

خبرگزاری انگلیسی در ادامه نوشت: پزشکیان وی در سفر به کرملین که اولین سفر دوجانبه وی به روسیه پس از پیروزی در انتخابات بود، از این توافق به عنوان فصل جدیدی در روابط دوجانبه یاد کرد و پوتین همچنین گفت که مسکو و تهران دیدگاه های مشترک زیادی در مورد روابط بین الملل دارند.

علاوه بر این، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با تاکید بر امضای این توافقنامه بین ایران و روسیه نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و مسعود پزشکی همتای ایرانی وی جمعه توافقنامه همکاری جامعی را امضا کردند که مشارکت آنها را در مقابله با غرب تعمیق خواهد کرد. تحریم ها

این خبرگزاری به پذیرش این توافق از سوی رئیس جمهور روسیه اشاره کرد که وی آن را “گشایش واقعی” توصیف کرد که شرایط را برای توسعه پایدار و پایدار روسیه، ایران و کل منطقه ایجاد می کند.

یک نقطه عطف بزرگ در روابط تهران و مسکو

مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین

این خبرگزاری فرانسه درباره توافق جدید تهران و مسکو نیز نوشت: روز جمعه گذشته روسیه و ایران قراردادی را امضا کردند که مبنای همکاری اقتصادی و نظامی آنها و نقطه عطفی بزرگ در روابط آنها خواهد بود.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز جمعه 17 دسامبر در مراسمی در کاخ کرملین توافقنامه جامع راهبردی بین دو کشور را امضا کردند.

دو کشور با امضای این معاهده روابط خود را در زمینه های اقتصادی، علمی، فنی، فرهنگی و گردشگری به شکل ویژه ای گسترش خواهند داد.

310310

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما