اگر در ارز دیجیتال فعالیت میکنید، به فکر ارثیه دیجیتالی‌تان باشید. برای آگاهی از جزئیات خبر با ما همراه باشید.

در سال‌های اخیر، رمزارزها جهان را به لرزه درآورده‌اند. این پدیده در بخش اقتصاد بین‌المللی و در جهت تعاملات آینده و روندهای اقتصادی که باید مورد توجه عموم قرار بگیرند، تأثیر قابل توجهی داشته است. به عنوان مثال، رمزارز “بیتکوین” که بسیاری از نظریه‌پردازان و تحلیل‌گران بازار رمزارزها آن را پیشتاز این صنعت می‌دانند، شاهد رشد قابل توجهی در قیمت خود بود.

این رمزارز، که یک زمان یک پدر در یکی از ایالات آمریکا آن را به یک فروشگاه پیتزا به منظور خرید دو پیتزا برای فرزندان گرسنه‌اش فروخت، به طور ناگهانی به ارزش ۷۰ هزار دلار رسید. این تجربه و داستان همه‌جانبه او نیز به صدا و سیمای جهانی رسید. با این تغییرات، شاهد ظهور و رشد سایر ارزهای رمزآوری بودیم. همچنین، با توجه به استقبال گسترده عموم از رمزارزها و تقویت رویایی که در ذهن مردم به وجود آمده است و شامل رویاهای پولدار شدن در یک شب، بانک‌های مرکزی در سراسر جهان نیز به فکر ورود به این بازار افتادند و اقدامات گسترده‌ای را برای آن انجام دادند.

حتی کشوری مانند السالوادور بیت کوین را به عنوان یک وسیله پرداخت در این زمینه به رسمیت شناخته است. در همین زمان ایلان ماسک، رئیس شرکت خودروسازی تسلا، مدتی است که خودروهای این شرکت را با بیت کوین می فروشد. البته کمی بعد شاهد راه اندازی شماره های جدید در بازار ارزهای دیجیتال بودیم که تا حدی چشم انداز افزایش قیمت این بازار را تیره کرد.

به عنوان مثال، چهره های مهمی مانند رئیس بانک انگلستان به وضوح به افکار عمومی هشدار داده اند که اعتمادی به این بازار وجود ندارد و حتی ممکن است قیمت ارز دیجیتال بیت کوین به صفر برسد. کشورهای چین و آمریکا به عنوان رقبای جدی در عرصه اقتصاد بین الملل، اقدامات متقابل قابل توجهی را علیه بازار ارزهای دیجیتال انجام داده اند که منجر به کاهش قیمت در این بازار شده است. با این حال، فعالان بازار ارزهای دیجیتال همچنان اصرار دارند که آینده این بازار روشن است.

جالب است که “برادران وینکلواس” به عنوان صاحبان صرافی مشهور “جیمِنی”، که در زمینه رمزارزها فعالیت می‌کنه، توقع دارن که قیمت هر بیتکوین توی 10 سال آینده به 500 هزار دلار برسد. این قیمت که ممکنه توی 6 ماه یا 2 سال آینده هم برسه، به هر حال طبق دیدشون، توی این بازه زمانی 10 ساله ممکنه رخ بده. تو این متناظر، بازار رمزارزها تو ایران هم با سایر کشورها به پیشرفت رسیده.

خیلی از افراد وارد این بازار شدن و البته اطلاعات مختلفی از حرکات گسترده ایران توی این حوزه (صورتی و غیررسمی) از سوی منابع بین‌المللی منتشر شدند. حتی در برخی مواقع، کلاهبرداری از ده‌ها سرمایه‌گذار تو این زمینه، که تو یه صرافی به اسم کریپتولند که توسط سینا استوی اداره میشده سرمایه‌گذاری می‌کردن، خیلی صدا و سیما داشت.

با این همه، یه نکته مهم درباره بازار رمزارزها هست که صاحبان رمزارزها تو همه جا باید بهش توجه ویژه‌ای داشته باشن. نکته‌ای که بعضی وقتا به خاطر ساده به نظر رسیدنش، چون غافلگیرمون می‌کنه. این مسئله توسط بعضی بررسی‌کننده‌ها و تحلیلگرهایی که تو زمینه بازار رمزارزها فعالیت می‌کنن مورد تأکید واقع شده و مسئله‌ای جز توجه به یه مفهوم به اسم “ارثیه دیجیتال” نیست. برای بهتر درک کردن این مسئله، بهتره یه مثال آورده بشه. ما انسان‌ها طی زندگی به دستاوردها و دارایی‌های مادی می‌رسیم که بدون شک بعد از مرگ، بین وارثا تقسیم می‌شوند.

ارثی که در نقاط مختلف جهان به دلیل اعتبار قانونی آن از دو منظر، یعنی اینکه به طور آشکار متعلق به متوفی است و نیز به دلیل اینکه وراث از بستگان نزدیک متوفی هستند، از حمایت قانونی کامل برخوردار است. مرحوم و به ویژه خانواده وی از جمله ایران. با این حال، باید توجه داشته باشیم که این معادله در دنیای سنتی (در مقایسه با دنیای مدرن و دیجیتال فعلی) نیز صادق است. در دنیای امروز که شاهد رشد چشمگیر فناوری های دیجیتال هستیم، سبک زندگی مردم نیز تغییرات زیادی کرده است و این معضل معادلات مختلف زندگی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و به ویژه اقتصادی مردم را تحت تاثیر قرار داده است. ترک کرده است

از این رو می‌بینیم که افراد به سمت دارایی‌های دیجیتال نظیر رمزارزها حرکت می‌کنند، و بدون تردید برای دوره پس از مرگ خود نیز بایستی فکری به این حال این دارایی‌ها کنند. توجه داشته باشید که در حوزه رمزارزها، افراد یک کیف پولی دیجیتال به همراه کلمه عبور و رمزهای مختلف دارند که عدم دسترسی به آن‌ها در صورت مرگ افراد، عملاً نزدیکان آن‌ها را از دسترسی به اصلِ ماترک (ارث) که یک دارایی دیجیتال است محروم می‌کند.

البته که همین حالا هم آمارهای مختلفی در مورد بیت‌کوین‌هایی که صاحبان آن‌ها فوت کرده‌اند و بازماندگانشان هیچ دسترسی به این دارایی ارزشمند ندارند، مطرح می‌شود. معادله‌ای که از واقعیت‌های تازه در چهارچوب زندگی انسان‌ها در عصر مدرن حکایت دارد. از این رو، نکته مهم این است که دارندگان رمزارزها بایستی جدای از مطالعه تحلیل‌های مختلف و اتخاذ راهبردهای گوناگون برای مدیریت بازار رمزارزها، کمی نیز به فکر سرنوشت دارایی‌های دیجیتالی خود در دوره پس از مرگشان در قالب ارثیه دیجیتالی شان باشند.

این مساله زمانی از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود که بدانیم بسیاری از افراد، بخش قابل توجهی از دارایی‌های خود و خانواده‌شان را در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و عدم دسترسی به اطلاعاتِ کیف پول دیجیتالی در صورت عدم دسترسی مستقیم به آن‌ها، می‌تواند خسارت‌های هنگفتی را برایشان به همراه داشته باشد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *