«اسحاق بریک» ژنرال ارشد بازنشسته اسرائیلی در مقاله ای که روزنامه جروزالم پست منتشر کرد، نسبت به آمادگی ارتش اسرائیل برای ورود به جنگی چند جانبه و پیچیده با ایران ابراز تردید کرد و به مقامات نظامی اسرائیل توصیه کرد که مست نباشند. با حمله هوایی اخیر به ایران، زیرا ایران دشمنی نیست که ارتش اسرائیل بتواند با این حملات مقابله کند.

به گزارش عصر ایران، این ژنرال بازنشسته اسرائیلی در مطلبی با تیتر جشن نگیرید، تهران در حال برنامه ریزی برای نبرد طولانی با اسرائیل است. علیرغم حمله اخیر به سایت های موشکی ایران، به نظر می رسد که تهدید واقعی بیشتر است: با حمایت روسیه و چین، زرادخانه ایران می تواند ده برابر شود.

متن کامل مقاله این ژنرال اسرائیلی به شرح زیر است: (بدیهی است که این مقاله از دیدگاه یک ژنرال اسرائیلی نوشته شده است و بخش هایی از آن تاییدی بر تبلیغات قابل مشاهده بزرگ مقامات اسرائیلی در مورد میزان موفقیت حمله اخیر به ایران است. که در فضایی فراتر از تبلیغات قرار دارد نیاز به بررسی جدی دارد.

حمله اخیر نیروی هوایی اسرائیل به اهداف نظامی ایران به طور قابل توجهی بر توانایی ایران در تولید موشک های زمین به زمین و سامانه های پدافند هوایی تأثیر گذاشته است.

در حالی که حمله اسرائیل می تواند موفقیت آمیز تلقی شود و خسارت قابل توجهی به تهران وارد کرده است، خوشحالی از موفقیت حمله اسرائیل زودهنگام است.

همانطور که بارها در گذشته دیده ایم، دیدگاه اکثر خبرنگاران نظامی، تحلیلگران و ژنرال های بازنشسته بسیار سطحی و غیر واقعی است، مانند نگاه کردن از سوراخ کلید بدون نگاه کردن بیشتر و عمیق تر به آینده.

برخی از این اظهارات ژنرال های بازنشسته را در نظر بگیرید، مانند «تشدید تدریجی جنگ ما را به پیروزی منطقه ای نزدیک کرده است» یا «پیام به ایران واضح است: حمله اسرائیل آماده سازی برای حمله بزرگتر بود».

تفکر آنها منسجم نیست و با هر باد تغییر جهت می دهند. همه ما باید به یاد داشته باشیم که ایران هنوز حدود 3000 موشک و موشک بالستیک دارد که می تواند آسیب زیادی به جبهه داخلی و مراکز جمعیتی اسرائیل وارد کند.

مهمتر از آن، جنگ اسرائیل با کمک آمریکا نه تنها علیه ایران و «نیابت‌هایش»، بلکه علیه «محور شرارت» است: روسیه، چین و ایران که برای کنترل آمریکا در سراسر میانه نیروهای خود را متحد کرده‌اند. منطقه شرق و اقتصاد آن تهدیدی برای دارایی ها و پایگاه های نظامی آمریکا و البته متحد نزدیکش اسرائیل در منطقه است.

محور شرارت منابع عظیمی برای تقویت ایران سرمایه گذاری کرده است. بنابراین هرکسی که مدعی است ما در آستانه پیروزی منطقه‌ای هستیم، نمی‌فهمد از چه چیزی صحبت می‌کند. برای رسیدن به پیروزی منطقه ای باید محور شرارت را شکست داد و اسرائیل به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.

ژنرال سابق اسرائیلی: ارتش اسرائیل قادر به تغییر نظم در منطقه و شکست ایران نیست

علاوه بر این، از امروز با وجود موفقیت آمیز بودن حمله اسرائیل به ایران، شاهد آن خواهیم بود که تهدیدات علیه اسرائیل ده برابر خواهد شد. تعداد موشک های بالستیک، راکت ها و پهپادهای پرتاب شده به اسرائیل توسط نیروهای نیابتی آن به شدت افزایش خواهد یافت. خساراتی که ارتش اسرائیل به پایگاه های پدافند هوایی و موشکی ایران وارد کرده در حال ترمیم است و این موضوع با حمایت همه جانبه روسیه و چین بر تقویت بیشتر ایران طی سال های گذشته تاثیری نخواهد داشت.

اسرائیل برای مقابله با تهدیدات آینده، باید دست در دست آمریکا، کشورهای اروپایی (ناتو) و کشورهای عربی که مایل به پیوستن به آن هستند، کار کند. باید محوری باشد که با محور شرارت روسیه، چین و ایران مخالفت کند، به این معنا که باید تعادلی از ترور ایجاد کند که در آن هر طرف بفهمد که اگر به اسرائیل یا کشور دیگری در ائتلاف حمله کند، حمله خواهد کرد. .

این را می توان با توازن وحشت جنگ سرد بین اتحاد جماهیر شوروی سابق و ایالات متحده مقایسه کرد، جایی که ترس های متقابل آنها مانع از وقوع جنگ جهانی سوم شد.

اسرائیل به متحدان خود نیاز دارد

اسرائیل باید با کمک متحدان خود یک ارتش قوی بسازد (اسرائیل به تنهایی منابع لازم برای انجام این کار را ندارد) و رهبر این اردوگاه باشد. برای انجام این کار، او باید یک سپاه موشکی ایجاد کند که کارایی آن در برابر موشک انداز های دشمن چندین برابر بیشتر از هواپیماها باشد. باید فوراً با ایالات متحده برای توسعه لیزرهای قدرتمند (که فناوری آن در دست اسرائیل و ایالات متحده است) با کارایی بهتر در برابر موشک های بالستیک و موشک های دشمن همکاری کند. مزیت سامانه لیزری این است که هزینه رهگیری راکت ها و موشک های دشمن هزار برابر ارزان تر از موشک های سامانه های پیکان، فلاخان داوود و گنداب آهین است.

بنابراین ما به کمک آمریکا برای استقرار موشک های آنها در اسرائیل نیاز داریم. اسرائیل همچنین باید خود را به ده ها هزار پهپاد انتحاری و پهپادهای شناسایی مجهز کند. (اوکراین توانسته است در سه سال گذشته با حملات پهپادی ضربات دردناکی را هم در دفاع و هم در حمله به روسیه وارد کند.)

اسرائیل همچنین باید خود را به توپ های ضدهوایی چند لول (“ولکان”) مجهز کند که در برابر پهپادهای دشمن بسیار کارآمد است و البته باید نیروی زمینی خود را به اندازه 20 سال پیش افزایش دهد تا بتواند چندین مورد را عملیاتی کند. جبهه های زمینی به طور همزمان در یک منطقه و برای جنگ چند جبهه. (به دلیل کاهش شدید نیروی زمینی در بیست سال گذشته، ارتش اسرائیل در حال حاضر حتی در یک جبهه قادر به پاسخگویی نیست و به همین دلیل سایر بخش ها کاملاً بی دفاع هستند).

دو سال و نیم قبل از شروع جنگ، با کمک پروفسور «بواز گانور» که در حال حاضر ریاست دانشگاه را بر عهده دارد، پنج تیم متخصص را زیر نظر دانشگاه رایشمان تشکیل دادم.

این تیم ها به پنج مولفه اصلی امنیت ملی پرداختند: مفهوم امنیتی، آمادگی جنگی نیروی زمینی، آمادگی جنگی جبهه داخلی، آمادگی ارتش اسرائیل برای دفاع و حمله در برابر موشک ها و پهپادهای دشمن و سازمانی. فرهنگ در ارتش اسرائیل

به این موارد ما دو ضمیمه اضافه کرده ایم – قابلیت لجستیک و پایداری در زمان جنگ و کیفیت پرسنل. مشکلات و مهمتر از همه راه حل ها در یک سند 80 صفحه ای با عنوان “توصیه ها برای پنج سال آینده و آمادگی اسرائیل برای جنگ” آورده شده است.

این گزارش یک سال قبل از 7 اکتبر به همه تصمیم گیرندگان از جمله نخست وزیر، وزرا، 12 رئیس شورای امنیت ملی، رئیس کمیته امور خارجه و دفاع، وزیر دفاع یوآو گالانت و رئیس ستاد ارتش ارائه شده است. هرزی هالوی.

ژنرال سابق اسرائیلی: ارتش اسرائیل قادر به تغییر نظم در منطقه و شکست ایران نیست

همه این مقامات گزارش و توصیه های آن را دریافت کرده اند. گالانت وزیر دفاع و فرمانده ارتش هرزی هالوی راه حل هایی را که ارائه کردیم در برنامه کاری وزارت دفاع و ارتش گنجانده اند. اما متأسفانه در تمام درگیری‌هایی که بیش از یک سال است ادامه دارد و علی‌رغم اینکه وزیر دفاع و رئیس ستاد کل ارتش تصمیم گرفته‌اند تا توصیه‌های ما در این گزارش را اجرایی کنند، در این زمینه کاری انجام نشده است. .

ارتش اسرائیل برای چالش های آینده آماده نیست.

بنابراین آنچه ما نیاز داریم افزایش بودجه زیاد نیست. در عوض، ما باید ده‌ها میلیارد دلار کمک اقتصادی و نظامی را در مقابل همه نیازهای ذکر شده در بالا متعادل کنیم، نه اینکه بخش عمده آن را فقط در هواپیما سرمایه‌گذاری کنیم و بقیه را به حال خود رها کنیم تا از بین برود – همانطور که امروزه مرسوم است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما