ارامنه علاوه بر سال نو و جشن میلاد، اعیاد دیگری مانند عید پاک، رستاخیز، عید آب پاشی و جشن برداشت انگور را نیز جشن می گیرند و چهل روز پس از پایان جشن میلاد، جشن می گیرند. 48 روز روزه بگیرید
به گزارش صفحه اطلاع رسانی دیارمیرزا، عید و میلاد با درخت کاج سبز به عنوان نماد شادی زندگی با تزیینات مختلف از ستاره نماد آرامش گرفته تا توپ های قرمز و آویزهای رنگی، شکلات های خوشمزه و شیرینی زنجفیلی که تجلی آن است. شادی، شیرینی و آن خیر و هدایت است.
ایرنا نوشت: اما اکنون با مهاجرت جوانان و سن والدین، این مراسم تا حد زیادی در خانه برگزار می شود. با این وجود، ناقوس های کلیسا همچنان در شب کریسمس در انزلی به صدا در می آیند.
در خانه ها، مقابل مجسمه مریم مقدس و فرزندش مسیحا، شمع افروخته، عود و عود افروخته می شود و در میان رایحه دلنشین آن، کام خود را به شیرینی زنجبیل و خوش طعم می نوازند. سالی همراه با شادی برای همه
امروزه بیشترین جمعیت ارامنه گیلان در انزلی زندگی می کنند و تعدادی از آنها امروز در این شهر باقی مانده اند و بقیه در این سال ها برای کار و زندگی به نقاط دیگر مهاجرت کرده اند.
ارامنه گیلان مانند دیگر مسیحیان جهان اول ژانویه را به عنوان آغاز سال نو جشن می گیرند، اما برخلاف کاتولیک ها که 25 دسامبر را روز تولد حضرت مسیح (ع) می دانند، روز پنجم ژانویه را جشن می گیرند میلاد حضرت عیسی علیه السلام. ) و در 15 دی ماه مراسم نمادین غسل تعمید حضرت عیسی علیه السلام برگزار می شود.
400 سال از ورود ارامنه به گیلان می گذرد. با توجه به تاریخچه اولین حضور ارامنه در گیلان به زمان شاه عباس صفوی می رسد و گفته می شود از حدود 27000 خانوار ارمنی که در این منطقه برای پرورش کرم ابریشم به گیلان مهاجرت کرده اند 6000 خانوار زنده مانده اند. بیماری و سختی های سفر فرصت ادامه یافتن را در شهرهای رشت، انزلی، لاهیجان، لنگرود، رودسر، فومن و تلاش یافت. زندگی
آنها تجارت، صنعت، هنر، پزشکی و سایر مشاغل را به حرفه خود تبدیل کردند. مشهورترین آنها مرد خیری به نام مسیح گیلان، آرسن میناسیان است که اولین داروخانه شبانه روزی کشور و اولین خانه سالمندان و معلولان کشور را در زادگاهش رشت و به روایت تاریخ در زمان جنگ جهانی دوم تأسیس کرد. همانطور که تیفوس باعث مرگ مردم این کشور شد. خط سقوط کرده بود و آنها نمی توانستند دارو بخرند. پناهگاهی شد برای رنج دیدگان.
جشن کریسمس فرصتی شد برای یادآوری از او که سال هاست در میان مردم این کشور نبوده اما همیشه برای آنها نماد عشق و انسانیت بوده است. در واقع این نام نیک است که ماندگار است.
ارامنه گیلان که بیشترشان ساکن انزلی بودند در این سالها برای خود دو کلیسا ساختند. کلیسای مریم مقدس بندر انزلی در سال 1885 و کلیسای مسروپ در سال 1880 در بازار رشت ساخته شده است. اما پس از آتش سوزی و تخریب بنا در سال 1366 شمسی در کنار مدرسه اهور داناییان در خیابان سعدی ساخته شد.
با گذشت سالها از تعداد مسیحیان ارتدوکس گیلان کاسته شده و فرزندان آنها عموماً مهاجرت کرده اند، اما مراسم و آیین های این جشن همچنان با قوت رعایت می شود.
ارامنه استان که بیشتر ساکنان انزلی هستند، دو هفته مانده به سال نو، درخت کاج را که نماد سرسبزی و طراوت زندگی است، تزیین می کنند.
چهار روز اول کریسمس ارامنه
رئیس شورای خلافت ارامنه بندرانزلی با بیان اینکه ارامنه از مسیحیان ارتدوکس شاخه گریگوری هستند که پنجم ژانویه را روز تولد حضرت عیسی مسیح می دانند، به برخی از آداب و رسوم این ایام اشاره کرد و گفت: اکثر ارامنه …” گیلان سال نو را در سالنی خاص با دوستان و خانواده بیرون از خانه جشن می گیرند.
سیمون ترهوسپیانس به خبرنگار ایرنا گفت: در شب پنجم ژانویه، شب عید ارامنه، اعضای خانواده گرد هم می آیند، مانند ایرانیان باستان، مسیحیان ارتدکس سفره عید را با ماهی به عنوان نمادی آماده می کنند. یکی از معجزات حضرت عیسی علیه السلام و نارگیل آنها را تزئین می کنند و در روز دوم عید به اتفاق پدر روحانی صلیب را از کلیسا بیرون می آورند و نوجوانی آن را از حوض کلیسا غسل می دهد. .
وی افزود: وی در سومین روز عید با همراهی پدر روحانی برای زیارت قبور و گرامیداشت یاد و خاطره آن مرحوم به قبرستان ارامنه رفت. پدر روحانی در چهارمین روز عید به منازل اقلیت های ارمنی رفت و سال نو را جشن گرفت.
ترهوسپیانس ادامه داد: تمامی مراسم ملی، مذهبی، فرهنگی و ورزشی در کلیسا طبق آداب و سنن با حضور پدر روحانی برگزار می شود.
ارامنه؛ ایرانی هستند
رئیس شورای خلافت ارامنه بندر انزلی گفت: ارامنه هزاران سال است که در ایران زندگی می کنند و ایرانی و جزئی از ملت ایران هستند. آنها هیچ تفاوتی با دیگر هموطنان ندارند، و باید بگویم که دولت و…” مقامات رابطه دوستانه و مختلطی با مسیحیان دارند، به ویژه با ارامنه که آنها را دوست دارند.
ترهوسپیانس افزود: ارامنه با ورود به ایران با هزینه شخصی کلیساها، مدارس و سالن اجتماعات برای برگزاری مراسم ملی، مذهبی، فرهنگی و غیره خود ساختند و نقش بسزایی در توسعه علمی، اجتماعی، سیاسی و سیاسی کشور داشتند. کشور لندز آنها مدتهاست که آماده انجام هرگونه خدمات میهن پرستانه بوده و هستند.
وی گفت: ارامنه مفتخرند که در همه حوادث سرنوشت ساز از جمله جنگ تحمیلی بر سایر اقشار و گروه ها در جبهه های حق علیه باطل همواره در غم و شادی ملت بزرگ ایران حضور فعال داشته اند در هشت سال دفاع مقدس 121 شهید نثار مام، کشور و نظام جمهوری اسلامی این کار را انجام داد.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات این سوال مطرح می شود که چرا ارامنه به عنوان صمیمی ترین مردم غیر مسلمان ایران به حساب می آیند، توضیح داد: وی تصریح کرد: دلیل اصلی این محبت دین مسیحیت انجیل است که می گوید مسیحیت دین صلح، عشق و آرامش است، بنابراین رفتار ارامنه جز آن چیزی که از دین آموخته اند نمی تواند باشد.
ترهوسپیانس گفت: ارامنه هر ساله در آغاز سال نو و همزمان با میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) برای همه مردم ایران و جهان آرزوی صلح، سلامتی، بهروزی و صلح می کنند، زیرا در سایه می توان فعالیت های بشردوستانه را انجام داد. ایجاد امنیت و صلح ملل.
ارامنه علاوه بر سال نو و جشن میلاد، اعیاد دیگری مانند عید پاک، رستاخیز، عید آب پاشی و جشن برداشت انگور را نیز جشن می گیرند و چهل روز پس از پایان جشن میلاد، جشن می گیرند. 48 روز روزه بگیرید
امروز این دوستی و دوستی مسلمانان و مسیحیان به پیوندی ناگسستنی تبدیل شده است، بنابراین جامعه ایران یک ملت منسجم و یکپارچه بوده و خواهد ماند.