به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از لرستان، اعظم روانشاد در ادامه بازدید از نمایشگاه گل و گیاه با حضور در خانه مظفر افشار معروف به پدر بلوط ایران با وی در خصوص حفاظت از محیط زیست و کشاورزان طبیعت گفتگو کرد. .
از این رو همزمان با هفته فرهنگ عمومی، اعظم روانشاد از زحمات و حمایت های آگاهانه مظفر افشار در برنامه های زیست محیطی و ترویج فرهنگ عمومی حفاظت از محیط زیست، توسعه درختکاری و حفاظت از جنگل ها با اهدای هدایایی از زحمات چندین ساله وی تقدیر کرد.
مدیر کل فرهنگ و رهبری اسلامی لرستان خاطرنشان می کند که مهندس افشار یکی وی با بیان اینکه یکی از فعالان برجسته محیط زیست کشور است، افزود: دستیابی به اهداف توسعه پایدار و بهبود محیط زیست کشور در گرو تلاش و ایده های هوشمندانه زیست محیطی، حمایت و مشارکت مردم است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات و بحران های زیست محیطی ناشی از عدم آگاهی و ضعف فرهنگی و در ارتباط انسان با طبیعت است، افزود: ارتقای دانش، شعور، بصیرت و نگرش انسان، فرهنگ سازی دوستی با محیط زیست علاوه بر آموزش محیط زیست، علاوه بر تقویت حس تعلق به مکانی برای حفاظت از محیط زیست، از عوامل مهم در رفع مشکلات زیست محیطی می باشند.
روانشاد از همه تلاش های آقای افشار قدردانی کرد و افزود: وظیفه همه دستگاه های اجرایی استان است که در زمینه حفاظت از محیط زیست گام بردارند زیرا حفاظت از محیط زیست. یکی یکی از الزامات اساسی توسعه کشورهاست.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه بهترین زمان برای ارتقای آگاهی های زیست محیطی و تبدیل آن به فرهنگ دوران کودکی است، افزود: لازم است این آموزش ها دانش آموزان را سرباز طبیعت نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه مهندس افشار به نوعی به عنوان یک رسانه عمل می کند، ادامه داد: رسانه ها نقش برجسته ای در آموزش، آگاهی بخشی و توسعه فرهنگ زیست محیطی مردم ایفا می کنند، زیرا رفتار بسیاری از مردم تحت تاثیر رسانه ها است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه بسیاری از رفتارهای نادرست مردم نسبت به محیط زیست ناشی از عدم آگاهی از آثار این رفتار و عدم مسئولیت پذیری است، افزود: در این زمینه نقش غیر قابل توجهی دارد. – سازمان های دولتی و غیردولتی برای شناسایی مشکلات و مشکلات زیست محیطی، حساس کردن و حساس کردن مردم نسبت به اهمیت کار زیست محیطی در نظر گرفته شده اند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان با اشاره به اینکه فرهنگ سازی و حفظ فرهنگ صحیح در جامعه یک روزه اتفاق نمی افتد، افزود: برای اینکه بتوانیم در حوزه محیط زیست به وضعیت مطلوبی دست یابیم باید آموزش ها تکرار شود. و روش های رفتاری را در طول زمان اصلاح کند.
افشار در این نشست همچنین به بیان نکاتی در خصوص حفاظت از محیط زیست و همچنین تجربیات و خاطرات خود در زمینه فعالیت در این حوزه پرداخت.
بر اساس این گزارش، مظفر افشار از دوران جوانی به کاشت درخت، نهال و پرورش درخت بلوط مشغول بوده و پدر بلوط ایرانی به شمار می رود. اولین طاق های بلوط در ایران توسط او ساخته شد. وی در طول بیش از 40 سال فعالیت خود در زمینه حفاظت از محیط زیست و حفاظت از بلوط، پارکینگ و حیاط منزل خود را وقف خزانه بلوط و پرورش گل و گیاه کرد و این مکان را به کاشت نهال بلوط و آموزش اختصاص داد. مردم برای حفاظت از محیط زیست و کاشت درخت .
سالانه 12500 تا 13000 بازدیدکننده از گنج خانه او بازدید می کنند و افشار با حوصله نحوه حفاظت از جنگل و کاشت نهال را توضیح می دهد.
او نهال ها را در اکثر ظروف یکبار مصرف می کارد تا سادگی را به همه نشان دهد. او هر ساله نهال های زیادی را برای کاشت به مردم اهدا می کند و در کنار آنها بذر و نهال بلوط می کارد.
او در سال 2014 به عنوان بهترین چهره زیست محیطی کشور انتخاب شد. در مراسم بزرگداشت چهره های ماندگار استان لرستان شهریور در ماه 1397 از مظفر افشار به عنوان یک چهره برجسته اجتماعی با حضور مسئولان استانی تجلیل شد.