از این رو امروزه کتابخانه های عمومی دارای دپارتمان های مختلفی مانند بخش کودک و نوجوان، پایگاه های اطلاعاتی، بخش های مرجع و کلاس های آموزشی هستند و کاربران به راحتی می توانند از خدمات آنها بهره مند شوند. مهم ترین وظیفه کتابخانه عمومی البته کتابداری و ترویج فرهنگ کتابخوانی و کتابخوانی است و خدمات مختلف مرتبط با کتاب نیز در آن ارائه می شود. زیرا اصالت بخشی از کتاب است.
برای توجیه اهمیت کتاب نسبت به فضای مجازی، معتقدیم فضای مجازی رقیب کتاب نیست، بلکه می تواند دوست کتاب و مروج کتابخوانی باشد. زیرا مردم برای افزایش سطح اخبار و اطلاعات خود به فضای مجازی و برای تعمیق اطلاعات و دانش خود به کتاب نیاز دارند. از این رو کتاب و فضای مجازی هر کدام در عصر امروز معنا و ارزش خاص خود را دارند. فضای مجازی فرصتی بی نظیر برای توسعه و ترویج کتابخوانی، معرفی کتاب و نشریات جدید، اشتراک گذاری کتاب های خوب، معرفی نویسندگان و آثار ارزشمند آنهاست و همچنین نقش کتابخوانی در ارتقای کیفیت زندگی مردم برجسته می شود.
تمام تلاش ما تحقق شعار «ایران خوانی» است. زیرا ما معتقدیم طرف دیگر دانش مهارت است و شکوفایی جامعه و تقویت ایران با سربلندی در مسیر کتاب و کتابخوانی است و این مهم جز با همت و همدلی و همدلی و هم افزایی همگان میسر می شود. . اعتقاد شخصی من این است که «مطالعه خوب است» و این اعتقاد مبتنی بر حضور مردم و استقبال بی نظیر آنها از برنامه ها و فعالیت های مختلف فرهنگی در کتابخانه های عمومی و خرید کتاب در نمایشگاه های بین المللی کتاب و کتابفروشی ها و نمایشگاه ها است.
همانطور که سی امین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را به همه اهل کتاب و کتابخوان و متعهدین و فعالان این عرصه تبریک می گویم، امیدوارم بتوانیم تاکید رهبر معظم انقلاب بر کتابخوانی را مورد توجه قرار دهیم. و افزایش درک اجتماعی و فرهنگی جامعه، این هفته را فرصتی عالی برای ایجاد رویدادهای فرهنگی تأثیرگذار با محوریت کتاب میداند. شعار این دوره هفته کتاب «آینده را باید خواند» است و بر این اساس است که با مطالعه و شناخت تجربیات و تاریخ مردم و جوامع گذشته، آینده روشنی را برای ایران اسلامی و حتی آینده رقم می زنیم. می تواند جهان به امید تحقق «ایران بخوانید».
* مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی