دیجیاتو نوشت: محققان با الهام گرفتن از خفاشها که از پژواکیابی برای دیدن استفاده میکنند، عینکهای هوشمندی اختراع کردند که اطلاعات بصری را به صداهایی منحصر به فرد تبدیل میکند. فناوری این عینکها افراد نابینا و کمبینا را برای حرکت در محیط اطرافشان توانا می کند و میتواند دنیا را برای افراد کمبینا تغییر دهد.
فناوری کمکی شامل طراحی فناوری هایی است که افراد دارای ناتوانی های حسی را قادر می سازد بر موانع زندگی روزمره خود غلبه کنند. نابینایی یا کم بینایی بر توانایی فرد برای انجام فعالیت های روزمره زندگی و شرکت در فعالیت ها و تعاملات اجتماعی تأثیر می گذارد.
حوزه وسیعی از تحقیقات فناوری کمکی به استفاده از بازخورد بصری، لمسی و شنیداری به عنوان ابزاری برای تقویت حواس مربوط می شود. اکنون، محققان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) نسل جدیدی از عینکهای هوشمند به نام لمسی آکوستیک را توسعه دادهاند که اطلاعات بصری را به نمادهای صوتی مختلف تبدیل میکند تا به افراد کمبینا کمک کند تا ببینند.
«چین-تنگ لین»،، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «عینکهای هوشمند اغلب از بینایی رایانه و سایر اطلاعات حسی برای تبدیل محیط کاربر به گفتار تولید شده توسط رایانه استفاده میکنند. با این حال، فناوری لمسی آکوستیک اجسام را قادر میسازد تا صدا ایجاد کنند و هنگامی که وارد میدان دید دستگاه میشوند، ارائههای صوتی منحصربهفردی ایجاد میکنند. به عنوان مثال، خش خش برگ ها ممکن است نشان دهنده یک گیاه باشد و صدای وزوز ممکن است نشان دهنده تلفن همراه باشد.
محققان با الهام از نحوه استفاده خفاش ها از پژواک، عینک هوشمند خود را به نام دستگاه صوتی فوویدت (FAD) ساختند. پژواک گسیل یک موج صوتی است که از یک جسم منعکس می شود. پژواک اطلاعاتی در مورد اندازه و فاصله جسم ارائه می دهد.
تست عینک
محققان عینک خود را بر روی 14 شرکت کننده بزرگسال آزمایش کردند. هفت شرکت کننده کم بینا و هفت شرکت کننده نابینا. این مطالعه شامل یک مرحله تمرین نشسته بود که در آن از FAD برای اسکن اقلام روی میز استفاده میشد، و یک کار ایستاده که عملکرد FAD را در حالی که شرکتکنندگان راه میرفتند و به دنبال یک شی در یک محیط بهم ریخته میگشتند، بررسی میکرد.
در این مطالعه از چهار آیتم استفاده شد. کاسه، کتاب، لیوان و بطری.
آنها دریافتند که این دستگاه به طور قابل توجهی توانایی افراد کم بینا را در تشخیص و رسیدن به اشیا بدون تلاش ذهنی زیاد افزایش می دهد.
«هاو یوآن ژو» نویسنده اصلی و نویسنده مسئول این مطالعه، گفت: “بازخورد شنیداری به کاربران امکان می دهد اشیاء را با دقت فوق العاده شناسایی کرده و به آنها دسترسی داشته باشند.” یافتههای ما نشان میدهد که لمس آکوستیک این پتانسیل را دارد که روشی موثر برای تقویت حسی برای جامعه کم بینا ارائه کند.
با برخی تغییرات، فناوری لمسی آکوستیک میتواند به بخشی جدایی ناپذیر از فناوریهای کمکی تبدیل شود و به افراد کم بینا اجازه دهد بهتر از قبل به محیط خود دسترسی داشته باشند.