سومائی گلپور ، رئیس انجمن اتحادیه های کارگران کارگران ، در یادداشتی به تاسنیم نوشت ، با اشاره به لزوم بررسی حقوق مسکن کارگران: مسکن ، مانند یکی یکی از نیازهای اساسی زندگی بشر از جمله حقوق شر و اساسی هر شخص است. حقی که نباید در معادلات اقتصادی نادیده گرفته شود ، به ویژه هنگامی که پای کارگران در وسط قرار دارند. قشر محترم ، کوشا و ستون تولید و اقتصاد ملی. اما متأسفانه ، حق مسکن به عنوان بخشی از حقوق حقوق و دستمزد کارگران ، نه تنها تورم و واقعیت های گران قیمت جامعه ، بلکه انجماد آن را متوقف کرده و سال گذشته را با یک تصمیم غیرقانونی افزایش می دهد. تصمیمی که باید توضیح داده شود و با شفافیت کامل برای افکار عمومی ، به ویژه جامعه کارگران.
بررسی سوابق تصمیم گیری در مورد حقوق مسکن کارگران نشان می دهد که این مؤلفه همواره در بین شرکای اجتماعی در شورای عالی کار یک چالش بوده است. طبق ماده 41 قانون کار ، حداقل دستمزد و مزایای تابع مانند حق مسکن باید با نرخ رسمی تورم و سبد عمر خانه کار انجام شود. در حالی که قیمت مسکن در سالهای اخیر بسیار زیاد شده است ، به طور کلی نسبت حقوق مسکن نه تنها افزایش نیافته است ، بلکه تا حد زیادی قدرت واقعی آن را کاهش داده است.
به سادگی به آمار بانک مرکزی و مرکز آمار نگاهی بیندازید تا دریابید که حتی در مناطق حاشیه ای کلانشهر ، اجاره یک واحد کوچک چندین بار پذیرایی ماهانه یک کارگر است. طبق این حساب ، عدالت نه تنها برای افزایش نرخ تورم ، بلکه برای جبران عقب ماندگی آن نیز نیازی به حقوق مسکن ندارد؟
تصمیم سال گذشته برای یخ زدن حقوق مسکن کارگران ، از آنجا که تورم مسکن سوابق جدیدی را ثبت می کرد ، نه تنها غیر توجیهی بود ، بلکه به نوعی عزت کارگران را نادیده گرفت. دولت ها و تصمیم گیرندگان اقتصادی باید بدانند که یک چشم انداز کاملاً عددی از مؤلفه های حقوق و دستمزد ، صرف نظر از شرایط واقعی زندگی و معیشت مردم ، نه تنها با اصول عدالت اجتماعی مغایرت دارد ، بلکه انگیزه و بهره وری نیروی کار را تضعیف می کند.
اکنون که حداقل دستمزد امسال توسط شورای عالی کار تعیین شده است و چشم تصمیم نهایی کابینه برای تأیید و اعلام چهره جدید مسکن ، انتظار می رود که جامعه کارگران نه تنها افزایش مسکن واقعی و متناسب ، بلکه با یک جباد ، عقب مانده ، عقب ، عقب ، عقب ، عقب مانده ، عقب نشینی ، عقب نشینی ، بازپرداخت. این تقاضا صرفاً تمایل به انجمن صنفی نیست ، بلکه نشانه چسبندگی دولت به اصول عدالت اجتماعی ، عزت انسانی و پشتیبانی از تولید ملی است.
مناسب است که مؤسسات کاری ، اتحادیه ها و رسانه ها با جنبه ای مسئول و مهم ، از روشن شدن دلایل افزایش مسکن در سال گذشته و تبدیل این موضوع به یک نگرانی ملی درخواست کنند. از آنجا که نادیده گرفتن این تقاضا نه تنها بی عدالتی است ، بلکه برای پایتخت اجتماعی و انسانی کشور نیز خطر دارد.
امروز ، بیش از هر زمان دیگری ، کشور باید بهره وری منابع انسانی را بهبود بخشد ، محیط کسب و کار را بهبود بخشد و در کارگران امید ایجاد کند. دستیابی به این اهداف بدون اصلاح سیاست های حقوق و دستمزد و شناخت هزینه های واقعی زندگی امکان پذیر نخواهد بود. حق مسکن باید مطابق با واقعیت های بازار باشد ، نه در قالب چارچوب های رسمی و محافظه کارانه. اکنون زمان تصمیم شجاعانه ای است که راه را برای از دست دادن حقوق از دست رفته کارگران هموار کرده و به موقعیت واقعی آنها بازگردد.