مطابق با پیش بینی یک عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران؛ قیمت طلا در دو ماه پایانی سال افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی داشته باشد.
عبدالله محمدولی، عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین، درباره وضعیت بازار طلا گفت: قیمت جهانی طلا تحت تاثیر اخبار سیاسی است. در روزهای اخیر اتفاقات خاصی رخ داده که بر قیمت ها تاثیر گذاشته است.
محمدولی افزود: بازار ما نیز در داخل و بسته به وزن کار مسیر خودش را طی می کند. تحت تأثیر این رویدادها، قیمت مواد غذایی قابل تغییر نیست. اما قیمت طلا و ارز را کف بازار دلار تعیین می کند. از سوی دیگر بخش دیگری از تغییرات قیمت ها به تقاضا مربوط می شود که می تواند باعث کاهش یا افزایش قیمت ها شود.
و افزود: جدای از این اتفاقات غیرمنتظره، طبیعی است که در ماه های پایانی سال 15 تا 20 درصد افزایش قیمت داشته باشیم. اما پس از آن ماه رمضان فرا می رسد که خود به خود تقاضا در بازار کاهش می یابد و احتمالاً قیمت ها کمی آرام می شوند.
محمدولی تصریح کرد: احتمال افزایش قیمت جهانی طلا وجود دارد. وقایع در بعد سیاسی جهانی در حال رخ دادن است و به نظر می رسد در این شرایط جایگاه بشریت جهانی باید از سرعت بالاتری برخوردار باشد.
وی درباره عرضه ارز بانک مرکزی و تاثیر آن بر بازار ارز و طلا نیز اظهار داشت: تداوم سیاست های بانک مرکزی مهمتر از اقدامات کوتاه مدت است. در طول سال زمان هایی وجود دارد که خرید طلا و سکه افزایش می یابد، در این مواقع مهم است که به تقاضا به موقع پاسخ داده شود. اما اگر سالی یک یا دو بار عرضه کنند اما با افزایش تقاضا عرضه نباشد، بازار این اقدامات را دنبال نمی کند و راه خودش را می رود.
این فعال بازار طلا افزود: سکه بدون تاریخ عرضه قطعا می تواند روی قیمت ها تاثیر بگذارد. اما ادامه این اقدام و توزیع بیشتر سکه ممکن است بازار را حفظ کند.
افزایش 15 تا 20 درصدی قیمت طلا تا ماه مبارک رمضان
این عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره آینده بازار طلا در ماه های پایانی سال نیز گفت: با توجه به تجربه سال های اخیر و اتفاقات مشاهده شده در بازار، احتمالا قیمت طلا و سکه افزایش 15 تا 20 درصدی تا ماه مبارک رمضان دارد.
محمدولی درباره تغییرات روند تقاضا در بازار نیز اظهار کرد: به طور معمول با نوسان قیمت التهاب در بازار افزایش می یابد و خریداران نیز افزایش می یابند زیرا در این مواقع همه می خواهند برای سرمایه خود ارزش افزوده ایجاد کنند.
محمدولی در پاسخ به این سوال که کنترل بازار طلا چقدر در بهبود وضعیت اقتصادی موثر خواهد بود، گفت: این اقدامات در بازارها نمی تواند اقتصاد ما را نجات دهد. به جز تولید هیچ چیز دیگری نمی تواند به اقتصاد کمک کند. با سرمایه های کشور مانند منابع طبیعی و نیروی کار باید به سمت تولید حرکت کنیم اما متاسفانه واردات محور و دلال محور شده ایم به همین دلیل مصرف کننده کالای گران می خرد. در این زمان با تکیه بر صنعت و تولید می توان بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل کرد.
جذابیت طلا هنوز وجود دارد
وی در پایان گفت: طلا همچنان جذابیت دارد. در هر بازاری، دوره نقدینگی می تواند طولانی باشد. اما بهترین و مطمئن ترین بازار طلا است که در کمترین زمان ممکن به پول تبدیل می شود. به همین دلیل بازار طلا بهترین و مطمئن ترین بازار برای صرفه جویی در سرمایه در 20 سال گذشته بوده است.