به گزارش آرمان ملی آنلاین، این تغییرات که عملا به نوسانات فرسایشی تبدیل شده است، بارها موجب نارضایتی سهامداران شده و با تلاطم شدید بازار مواجه شده است. بنابراین به نظر می رسد شاخص بورس طی چند ماه گذشته نتوانست از کانال 2.2 میلیون واحدی عبور کند و دچار مشکل شد. این در حالی است که با وجود اینکه در ماه های اخیر شاهد کاهش قیمت سهام بوده ایم، با توجه به افت بازار سهام، از جذابیت قیمت ها در بازارهای موازی تا حدودی کاسته شده است. بررسی روند معاملات در بورس حاکی از آن است که پس از ماه ها دوری از رونق، رنگ سبز به دور معاملات بازگشته است و این بار سرمایه گذاران می توانند با علاقه بیشتری معاملات سهام را دنبال کنند.
از ابتدای هفته، بازار سهام همسو با فضای مثبت بازارهای موازی، در نهایت به مسیر صعودی بازگشت، اما این تفاوت عمده با زمان های گذشته بورس بود. به این ترتیب شاخص کل اگرچه طی دو روز معاملاتی گذشته رشد بیش از یک درصدی را به ثبت رسانده اما نتوانسته شاهد ورود سرمایه به بازار باشد. به همین دلیل، روند فعلی بازار برخی عدم قطعیت های مهم را ایجاد می کند. آنچه از رفتار سرمایه گذاران برمی آید نشان می دهد که با وجود رنگ سبز نمایشگرها، هزاران تن پول وارد اتاق شیشه ای نشده و حتی برداشت پول از سوی سهامداران خرد نیز مشاهده شده است. در روز آخر بازار باز هم خروج 26 میلیارد تومبا را ثبت کرد. اکثر کارشناسان معتقدند که بی اعتمادی سرمایه گذاران مانع از ورود نقدینگی قابل توجه به بازار شده است. بنابراین، انتظار نمی رود روند فعلی دوباره و دوباره برای مدت طولانی ادامه یابد. اگرچه پرداختن به ریشه ابهام سرمایه گذاران نسبت به بورس موضوع این گزارش نیست، اما این موضوع در روزهای اخیر نشان می دهد که عدم اطمینان سرمایه گذاران همچنان می تواند در شرایطی که شرایط به نفع بازار سهام باشد، وضعیت ناپایداری ایجاد کند.
در نتیجه، باید در نظر داشت که بازار نمی تواند به سرعت با تقاضای قوی در کوتاه مدت کنار بیاید. این در حالی است که سیگنال هایی که از وضعیت متغیرهای تاثیرگذار مخابره می شود، خبر مثبتی برای بورس محسوب می شود. در این راستا برخی از کارشناسان به موضوع مهمی اشاره می کنند: پرهیز از رفتارهای هیجانی و استرس زا توسط معامله گران. اتفاقی که در سال 2019 بازار سهام را به هم ریخت و هجوم افراد حقیقی بدون حمایت جدی برای خرید «سهام بدون ارزش ذاتی» یا به اصطلاح «سهام سفته بازانه» را به بلای بازار تبدیل کرد.
یکی موضوع دیگری که در روزهای اخیر مورد بحث قرار گرفته این است که آیا علاوه بر فضای احتیاط حاکم بر معاملات بورس، در این مقطع بازار با متغیرهای مثبت به رقص خواهد آمد یا ریسک های سیستماتیک فعلی و آنچه بازار در این زمینه با آن مواجه است. بخش هستند، رقابت را از عوامل موثر محروم می کند. این دو موضوع همراه با بلاتکلیفی در دو روز گذشته مانعی بر سر راه ورود پول سهامداران خرد شده است.
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در همین راستا، ورود نشدن پول داغ توسط معامله گران غیرحرفه ای در چرخه تجاری را به وضوح ناشی از عدم اطمینان آنها دانست و اظهار داشت: بدبینی سرمایه گذاران به بازار سرمایه. بازار سهام ریشه در سیاستهای اقتصادی دارد و بر اساس شور و شوق که بخشی از فرآیند معاملاتی است، تیره و تار است. حدود یک سال پیش هر زمان که بازار با اخبار مثبت و منفی مواجه می شد، نتایج آن در صف های خرید و فروش نمایان می شد. اما از وسط اردیبهشت ماه امسال و همزمان با تغییر مکانیسم قیمتگذاری نرخ خوراک و با وجود پتانسیل بالا و قابلیتهای خوب از نظر رشد قیمت سهام، بسیاری از فعالان اقتصادی دو رویکرد را سرلوحه خود قرار میدهند. مناسبت ها.
گروه اول بورس را تحویل گرفتند و با اتاق کریستال خداحافظی کردند. اما گروه دوم به شرط محدود شدن به سهام بزرگ و شاخص ساز حاضر به معامله بودند. آمارها نیز بر این موضوع تاکید دارند. شواهد آماری حاکی از آن است که شاخص اصلی بورس از ابتدای سال تاکنون حدود 12 درصد بازدهی داشته است، اما شاخص متوازن بازدهی بیش از 31 درصدی را در تاریخ خود به ثبت رسانده است که به نوبه خود نشان می دهد برخی سهامداران از دستورات دولت هراس دارند. ، که سهام های بزرگ را هدف قرار داده اند و نمادهای کوچکتر و کم ریسک را انتخاب کرده اند. اشتیاقی با اشاره به وضعیت ورود و خروج پول واقعی به بازار تصریح کرد: در شرایط فعلی نباید انتظار داشت پول وارد بازار شود. مشاهده حرکات بازار نشان می دهد که نقدینگی قابل توجهی به سمت صندوق های طلا و شمش هدایت می شود.
با توجه به اینکه دلار و ارز از ابتدای سال جاری در وضعیت باثباتی قرار داشته اند، تلاطم های اخیر در بازارهای یاد شده طی روزهای گذشته ممکن است سرمایه گذاران بی شماری را به سمت این بازارها سوق دهد. از سوی دیگر، با توجه به سیاست بخشنامه ای کنترل نرخ دلار، طبیعتا سرمایه گذاران به این نتیجه رسیدند که بازار سهام دوباره با کنترل مواجه خواهد شد. بنابراین ریسک در این بازار بیشتر از طلا و دلار است. سرعت رشد قیمت در بازارهای موازی بیشتر از بورس است. در این شرایط ورود پول به بورس با احتیاط خاصی انجام خواهد شد. جریان پول در شرایط فعلی به جز طلا و دلار راه دیگری نخواهد داشت. حتی می توان گفت پول موجود در بورس به گونه ای است که به ندرت به بازارهایی غیر از طلا و ارز (خودرو) می رود.
این کارشناس درباره اینکه آیا متغیرهای مثبت می توانند وضعیت را به نفع بورس تغییر دهند یا خیر؟ وی همچنین گفت: پول به صورت موقت از بازار خارج شده است. هنگامی که انتظارات تورمی کاهش می یابد، سرمایه گذاران ترجیح می دهند به صندوق های با درآمد ثابت حرکت کنند. بنابراین به محض تغییر جهت انتظارات تورمی، سهامداران ترجیح می دهند فروشنده نباشند و به سمت سهامی بروند که از افزایش قیمت دلار سود می برند. به نظر می رسد پس از فروکش شدن نوسانات مثبت در بازار ارز، بازار سهام نیز کند شده و این بازار روند نزولی به خود می گیرد.
بازار سهام به شدت به وضعیت بازارهای موازی وابسته است و تأثیر مستقیمی بر سیاست های سهامداران دارد. اگر دلار به سطوح بالاتر افزایش یابد، اعتماد سهامداران باز خواهد گشت. در چنین شرایطی می توان گفت در صورت سبز بودن مداوم بازار سهام از خارج از بازار پول وارد می شود. ولی یکی یکی از نکات قابل توجه بورس فعلی این است که رشد عقب مانده بازار همسو با سایر بازارها دیده نمی شود. یعنی به محض افزایش قیمت ها در بازارهای موازی برخلاف روال گذشته، بورس نیز بر انتظارات تورمی خواهد افزود.