علی شاکر در کارگاه تخصصی استفاده از هوش مصنوعی در روزنامه نگاری تاکید کرد: این فناوری ابزاری برای خبرنگاران است و نمی تواند جایگزین خلاقیت و تفکر انسانی شود.

به گزارش روابط عمومی کمیساریای امور رسانه ها و تبلیغات، کارگاه آموزشی “آشنایی با کاربردهای هوش مصنوعی در روزنامه نگاری روزمره” (دوشنبه 17) برگزار می شود. دی) برگزار شد و ابزارهای هوش مصنوعی و تاثیر آنها بر فرآیندهای خبری امروز و همچنین چالش های مرتبط با استفاده از این فناوری مورد بررسی قرار گرفت.

علی شاکر، مدرس دانشگاه با تشریح مزایا و معایب استفاده از هوش مصنوعی در فرآیندهای خبری و تولید محتوای رسانه ای، تاکید کرد: این ابزار می تواند به سرعت بخشیدن و بهبود کار خبرنگاران کمک کند، اما اینگونه نیست که جایگزین شود. خلاقیت انسان

وی در بررسی عملکرد نرم افزارهای مختلف هوش مصنوعی در این کارگاه گفت: هوش مصنوعی ابزار قدرتمندی است و مبارزه با آن بی فایده خواهد بود، اما هدف قرار گرفتن در معرض این ابزار نیست هوش با تسهیل دسترسی به منابع اطلاعاتی سرعت استفاده از آنها را افزایش می دهد، در نهایت روزنامه نگار باید بتواند محتوا را بر اساس اطلاعات دریافتی و سیاست های رسانه ای تطبیق دهد.

وی تاکید کرد: درست است که خبرنگاران می توانند از زمان برای ویرایش خلاقانه محتوای تولیدی به نفع خود استفاده کنند و از سرعت جستجوی هوش مصنوعی برای افزایش بهره وری استفاده کنند.

ریسک ها و فرصت ها در دنیای دیجیتال

شاکر نسبت به خطرات بالقوه هوش مصنوعی از جمله دسترسی به آرشیو وسیع داده ها و توانایی بهتر در تشخیص اخبار جعلی هشدار داد و تاکید کرد: دانش و آگاهی از این ابزار کلید استفاده صحیح از آن است.

وی افزود: اگرچه تشخیص اخبار جعلی با پیشرفت هوش مصنوعی بسیار پیچیده تر می شود، اما می توان از همین ابزار برای تشخیص اخبار جعلی نیز استفاده کرد.

این معلم هوش مصنوعی معتقد است: اگر هوش مصنوعی به درستی مدیریت شود، مانند یک ماشین به بشریت خدمت می کند، اما در غیر این صورت می توان آن را یک تهدید جدی تلقی کرد.

شاکر در این زمینه به اهمیت جریان آزاد اطلاعات به منظور افزایش توانایی استفاده از هوش مصنوعی و افزایش حجم داده ها اشاره می کند. وی در این خصوص تاکید می کند: امروزه که داده ها برای راحتی پنهان می شوند، دسترسی به آن آسان است، اما در عین حال باید توجه داشت که در این فرآیند اطلاعات بسیار واضح و شفاف می شود به همان اندازه پیچیده است.

نقش هوش مصنوعی در روزنامه نگاری: ابزاری که از خلاقیت پشتیبانی می کند نه جایگزین آن

پایانی برای مشاغل، شروعی جدید

علی شاکر با اشاره به نگرانی از از دست دادن برخی مشاغل، گفت: با ظهور هوش مصنوعی، برخی مشاغل از بین می رود و بسیاری از مشاغل جدید ایجاد می شود اگرچه هوش مصنوعی به مردم کرامت بیشتری نمی دهد، اما ابزار قدرتمندی است در این راستا می تواند به خبرنگاران کمک کند تا عمق و کیفیت کار خود را ارتقا دهند.

وی همچنین به رویکردهای کلی در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و افزایش سرعت یادگیری آن اشاره کرد و افزود: با توجه به خطرات هوش مصنوعی باید بررسی شود که این ابزار چه قدرتی دارد چرا که دارای دسترسی به آن.” خصوصی ترین داده های افراد.

بر اساس این گزارش، کارگاه آموزشی «آشنایی با کاربردهای هوش مصنوعی در روزنامه نگاری روزانه» یکی از سلسله نشست ها و کارگاه های آموزشی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه است که با هدف آشنایی خبرنگاران و فعالان رسانه ای با موضوع فرصت ها و چالش های روزنامه نگاری در عصر دیجیتال

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما