به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایرنا، سردار سیدتیمور حسینی اظهار داشت: موضوع احراز صلاحیت گواهینامه ها در حد یک ایده است و هنوز اقدامی به عنوان یک کار اجرایی صورت نگرفته است.
وی افزود: طرح طبقه بندی گواهینامه را به عنوان یک اقدام موثر در امر تردد پیشنهاد می کنیم که می طلبد دستگاه های مختلف و دولت در راس آنها در این زمینه به توافق برسند.
رئیس پلیس راهور فرجا، تصویب این طرح از سوی دولت را با توجه به ارائه مشوق ها ضروری دانست و افزود: بخشی از مشوق های پیش بینی شده در این طرح باید توسط دستگاه های اجرایی اعطا شود که خارج از حوزه پلیس است.
سردار حسینی با بیان اینکه پلیس نمی تواند وظایفی را به دستگاه ها واگذار کند، تاکید کرد: بیمه، سازمان مالیاتی، شهرداری ها و نهادهایی از این دست باید موظف به اعطای مشوق باشند و این واگذاری خارج از وظایف پلیس است.
بر اساس طرح پیشنهادی پلیس به دولت و بر اساس اظهارات فرمانده سابق راهور فرجا، گواهینامه های رانندگی سه رنگ طلایی، نقره ای و سفید در نظر گرفته شده است. سیستم درجه بندی یا به اصطلاح رنگ بندی گواهی ها سال گذشته به دولت پیشنهاد شد و اوایل امسال به صورت عمومی اعلام شد.
بر اساس این طرح، رانندگان دارای کارت نقره ای علاوه بر بهره مندی از تخفیف 10 درصدی بیمه، تخفیف عوارض بزرگراه ها، عوارض سالانه شهرداری و کاهش هزینه معاینه فنی، می توانند با پلیس همکاری کرده و تخلفات رانندگی شهروندان را گزارش کنند. به عنوان پلیس نامرئی
همچنین دارندگان کارت نقره ای روزانه امتیاز مثبتی برای رعایت کامل قوانین کسب می کنند و پس از ثبت نام در سامانه و پس از 2 سال تحت عنوان رانندگان ممتاز به جمع دارندگان کارت طلایی می پیوندند.
در این طرح رانندگان شامل تخفیف 20 درصدی بیمه، 10 درصدی عوارض بزرگراهی، تخفیف 10 درصدی هزینه تخلفات، تخفیف ویژه استفاده از امکانات تفریحی و اولویت در استخدام دستگاه های دولتی به عنوان راننده خواهند بود. با جواز طلایی
البته کارت گواهی پایه سفید است و به دارنده آن به ازای هر روزی که از تخلف خودداری کنند، امتیاز تعلق می گیرد و پس از آن زمینه ارتقا به کارت نقره ای فراهم می شود.
اما این طرح همچنان در دست بررسی است و طبق آخرین اظهارات رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در حد یک ایده و برنامه فعلا باقی مانده است.