بر اساس جدیدترین تحقیقات انجام شده در مورد خطر ابتلا به سرطان با ژل مانیکور، اشعه ماوراء بنفش دستگاه خشککن ناخن میتواند باعث جهشهایی شود و باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.
منشا مانیکور را نمی توان به یک فرهنگ واحد نسبت داد. قدیمی ترین مجموعه مانیکور توسط باستان شناسان در بابل باستان (عراق امروزی) کشف شد. در مصر باستان، طول و رنگ ناخن ها نشان دهنده طبقه فرد بود. به عنوان مثال، اشراف مانیکورهای روشن داشتند و مصریان باستان از حنا برای رنگ کردن ناخن های خود استفاده می کردند.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایرنا، قدمت لاک ناخن به قبل از میلاد مسیح می رسد. اعتقاد بر این است که در قرن سوم در چین باستان اختراع شده است. در دوران سلسله مینگ در قرن چهاردهم بعد از میلاد، زنان ناخن هایی به طول 25 سانتی متر می دوختند که اعتقاد بر این بود که این ناخن راهی مطمئن برای دفع نیروهای شیطانی است. در آن زمان اگر رشد ناخن های طبیعی امکان پذیر نبود، از اکستنشن های مخصوص ناخن استفاده می شد. به لطف این مد، اکنون با روش کاشت ناخن آشنا شده ایم و امروزه مانیکور در صنعت ناخن تقاضای زیادی دارد. پیوند ناخن اگرچه مانع از غسل و وضو می شود، نماز و سایر عبادات را مختل می کند، اما سلامتی را نیز به خطر می اندازد.
ناخن های مصنوعی ناخن های طبیعی را از بین می برند
دکتر، متخصص زیبایی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران. امیرهوشنگ احسانی گذاشتن یا برداشتن ناخن های مصنوعی را برای ناخن های طبیعی یا بافت های اطراف آن خطرناک می داند و توضیح می دهد: قسمتی که ناخن را تشکیل می دهد ماتریکس ناخن است که در زیر هلال سفید و در بستر ناخن قرار دارد. یا فشاری به آن قسمت از ناخن وارد شود، میتواند بر قسمتهایی که ناخن را تشکیل میدهند تأثیر بگذارد و ممکن است باعث آسیب به ناخن شود.»
ادامه میدهد: موادی که برای استفاده از ناخنهای مصنوعی استفاده میشود، میتواند باعث ایجاد حساسیت جدی در بافتهای اطراف ناخن، اگزما، قرمزی، پوسته شدن، خارش و اگزمای دائمی اطراف ناخن شود؛ حتی گاهی با برداشتن ناخنهای مصنوعی، اگزما، خارش، بثورات پوستی. و آلرژی می تواند برای ماه ها باقی بماند و، به عنوان یک قاعده، پوشیدن “ما قطعا ناخن را توصیه نمی کنیم.”
ژل کوتیکول باعث ایجاد حساسیت به دستگاه های مختلف پزشکی می شود
آلرژی یکی این یکی از بسیاری از عوارض جانبی است که توسط محققان در طول سال ها ثبت شده است. یک مطالعه جدید حتی خطر ابتلا به سرطان مانیکور ژل را مورد بررسی قرار داد و دریافت که اشعه ماوراء بنفش ساطع شده از خشک کن ناخن ممکن است باعث جهش هایی شود که خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش می دهد.
احسانی در پاسخ به این سوال که آیا ژل مانیکور می تواند باعث مشکلات سلامتی و آلرژی مادام العمر به وسایل مختلف پزشکی، پرکردگی دندان و ایمپلنت شود، می گوید: ژل مانیکور و پدیکور حاوی ماده شیمیایی به نام آکریلات است و از آنجایی که خارش، قرمزی و التهاب روی پوست ایجاد می شود، ژل می تواند واکنش مشابهی به وسایل مختلف پزشکی، پرکردن دندان و ایمپلنت ها ایجاد کند، به عنوان مثال، در حالی که فردی به نیکل یا فلز در بدن خود حساسیت دارد، ممکن است به دلیل تماس با مواد نیکل مانند موجود در طبیعت نیز دچار حساسیت شود. استفاده از این ژل های مانیکور می تواند باعث واکنش های آلرژیک مادام العمر شود.
این متخصص زیبایی در خصوص درصد افرادی که واکنش های آلرژیک را تجربه می کنند، می گوید: دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از افرادی که کاشت ناخن انجام می دهند، واکنش های آلرژیک را تجربه می کنند؛ البته تقریباً 10 تا 25 درصد افرادی که از مواد ژل مانیکور استفاده می کنند، ممکن است مستعد ابتلا به حساسیت باشند. ”
افرادی که نباید از ناخن مصنوعی استفاده کنند
با توجه به اینکه پیوند ناخن ممکن است به طور کلی برای همه افراد خطراتی داشته باشد، اما برخی افراد در معرض خطر بیشتری هستند. احسانی توصیه می کند: افراد دیابتی، قلبی و ریوی به دلیل خطرات عروقی بهتر است از کاشت ناخن خودداری کنند.
این متخصص زیبایی با بیان اینکه پوشاندن ناخن با مواد ضخیم کاشت ناخن برای خانم های باردار خطرناک است، افزود: مواد کاشت ناخن می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در بدن مادر و حتی زایمان زودرس شود، علاوه بر این، قرار دادن دستگاه اندازه گیری خون نیز وجود دارد. اکسیژن لبه انگشت هنگام تولد مصنوعی است.» «با ناخن سازگار نیست».
وی تاکید می کند: ناخن ها برخلاف تصور عموم، بافت مرده نیستند، بلکه بافت نیمه مرده هستند؛ بنابراین هر فردی باید همان طور که به موهای خود اهمیت می دهد به ناخن های خود نیز اهمیت دهد، زیرا ناخن ها کارکردهای زیادی دارند.
احسانی می افزاید: برخی از آسیب ها به ناخن ها گاهی قابل برگشت است، گاهی اوقات یک ضربه ساده به قسمتی که ناخن را تشکیل می دهد باعث کج و ناهمواری ناخن در طول عمر می شود؛ بنابراین استفاده از ناخن های مصنوعی نیز می تواند در آینده مشکلات جدی ایجاد کند. ”