مصرف غذاها و خوراکیهایی که کمترین مقدار ید را دارند، میتواند باعث بزرگتر شدن غده تیروئید و افزایش تولید هورمون تیروئید شود. واقعیت این است که ید به عنوان یک ماده مهم در تولید هورمونهای تیروئید شناخته شده است.
پرکاری تیروئید بیماری است که باعث افزایش میزان هورمون تیروئید در بدن می شود. این به دلیل تولید بیشتر هورمون تیروئید توسط تیروئید اتفاق می افتد. غذاهایی که هورمون تیروئید بیشتری تولید می کنند ممکن است بزرگتر از حد طبیعی باشند.
غذاهایی که حاوی ید کمتری هستند. ید به عنوان ماده ای شناخته می شود که نقش اساسی در تولید هورمون های تیروئید ایفا می کند.
کمبود ید می تواند تولید هورمون های تیروئید را کاهش دهد. نمک بدون ید، سفیده تخم مرغ، قهوه، چای، انواع میوه ها و سبزیجات تازه، آجیل شیرین یا کم نمک، نان های تهیه شده با نمک بدون ید، بلغور جو دوسر، ادویه های مختلف، سیب زمینی و عسل از جمله غذاهایی هستند که برای بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید مناسب هستند.
همچنین مصرف مقادیر متوسط پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، گوسفند، مرغ و بوقلمون و روغن های گیاهی مفید حاوی امگا 3 برای سلامت بیماران تیروئیدی بسیار مفید خواهد بود.
به طور کلی مصرف سلنیوم، روی، آهن، کلسیم، ویتامین D و انواع آنتی اکسیدان ها برای این بیماری مفید است. در فروشگاه ها می توانید غذاهای غنی شده با سلنیوم، روی، آهن و ویتامین D را مشاهده کنید. علاوه بر این، مصرف لبنیات برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن مفید خواهد بود.