بر اساس آخرین گزارش ها نگرانیهایی برای شیوه مجدد بیماری مانند کرونا بین مردم وجود دارد.
یک مطالعه توسط محققان نشان داد که یک زیرگروه از ویروس آنفولانزای پرندگان H3N8 که در مزارع مرغداری در چین رایج است دچار جهش هایی شده است که انتقال از طریق هوا را تسهیل می کند و می تواند باعث عفونت های جدی در انسان شود.
به گزارش همشهری آنلاین، نتایج این مطالعات نیاز مبرم به پایش و مطالعه دقیق این ویروس ها در طیور و انسان را نشان می دهد و یادآور می شود که حتی جمعیت های واکسینه شده نیز ممکن است در برابر سویه جدید آسیب پذیر باشند.
یک بیماری شایع در چین
دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، گروه بیوتکنولوژی، عضو هیئت علمی دکتر مصطفی نوری زاده در مورد ویروس جدید در چین می گوید: مراجعه به بیمارستان ها برای ابتلا به این بیماری در چین واقعا افزایش یافته است، به ویژه در شمال چین که مردم به ذات الریه یا ذات الریه مبتلا می شوند که نگرانی هایی را در چین و سایر کشورها به ویژه در کشور ما ایجاد کرده است. کشور ؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی از چین خواست تا تاریخچه خود را در مورد شیوع ویروس کووید توضیح دهد.
بیانیه ویروس جدید چین
دکتر. به گفته نوری زاده، چین اعلام کرد که جای نگرانی برای شیوع این بیماری مانند کرونا وجود ندارد. این در حالی است که برای مثال در استان های شمالی چین، 13 هزار کودک در تیانجینگ و 8 هزار کودک در پکن به دلیل این بیماری راهی بیمارستان شدند. اکثر این مراجعه کنندگان نیز کودکان بودند. کودکانی که دچار عفونت ریه می شوند می تواند باعث نگرانی شود.
آیا ویروس جدید یک ویروس کووید جهش یافته است؟
خبر خوب این است که هیچ مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری گزارش نشده است. اما آیا نگرانی هایی در مورد اینکه آیا ویروس جدید یک ویروس کووید جهش یافته است وجود دارد؟ به گفته این استاد دانشگاه، ویروس جدیدی در کار نیست و دلیل آن این است که “سیاست کووید صفر” در چین در دوره کووید وجود دارد. به عبارت دیگر، چین به جای ورود به بیمارستان ها و درمان بیماران در بیمارستان ها مانند سایر کشورها و مرگ بسیاری از مردم، کنترل بیماری را به حدی افزایش داده است که حتی به یک نفر هم اجازه ابتلا به این بیماری را نمی دهد.
موفقیت چین در مبارزه با کرونا
دکتر. نوری زاده گفت: چین در مبارزه با کرونا موفق بوده است. بنابراین برای تقریبا یک سال هیچ گزارشی از این بیماری در چین وجود نداشت. حتی زمانی که در کشورهایی مانند ایران که اپیدمی ویروس دلتا در اوج خود است، روزانه 700 تا 800 مرگ و میر وجود دارد. حتی یک نفر در چین به این بیماری مبتلا نشد. به طوری که برای مدت بسیار طولانی حتی یک قدم از چین شنیده نشد. اما بعد از 15-16 ماه، فقط یک نفر بالای هشتاد سال فوت کرد. بنابراین، چین سیاست خوبی را در کنترل کووید دنبال کرد زیرا توانست با قرنطینه و ایزوله کردن کودکان کودکی و نوزادی، حتی در برابر برخی بیماریهای ساده مصونیت ایجاد کند.
عفونت مجدد کودکان
اما اکنون که شیوع کووید بسیار کمتر شده است، این کودکان به راحتی به بیماریهای ساده مبتلا میشوند و از آنجایی که قبلاً در قرنطینه بودند، هیچ مصونیتی در برابر چنین بیماریهایی برای آنها ایجاد نمیکند، ممکن است مجبور شوند حتی به یک ویروس ساده که قبلاً میشناختند، مبتلا شوند. آنها را نمی توان در برابر این محافظت کرد، آنها حتی به بیمارستان می روند. به این ترتیب اگر بیماری های مشابه در چین و سایر کشورها مشکلی ایجاد نکند ممکن است در چین به مشکل تبدیل شود.
بیماری های رایج در چین
این استاد دانشگاه می گوید: بیماری های رایج در چین از جمله بیماری هایی است که با آنتی بیوتیک های ساده یعنی درمان وجود دارد و مانند آنفولانزای فصلی قابل درمان است. با این حال، کمی نگران کننده به نظر می رسد که این بیماری که ممکن است باعث نگرانی شود، فقط مربوط به همه گیری آنفولانزای پرندگان است. موارد متعددی از این بیماری در چین مشاهده شده است و البته نمی توانند خیلی خطرناک باشند.
خطر آنفولانزای پرندگان در ایران
دکتر. نوری زاده درباره خطر ابتلا به آنفولانزای پرندگان در ایران می گوید: به طور کلی هیچ خطری برای ایران وجود ندارد. چون در دوران کرونا و در طول سه سال اپیدمی کرونا، قرنطینه را رعایت نکردیم. ما با ابتلا به کرونا و سایر بیماری ها در برابر بسیاری از بیماری ها مصون شده ایم. بنابراین احتمال ابتلا به این بیماری خیلی زیاد به نظر نمی رسد.
نگرانی هایی در مورد ابتلای افراد پرخطر به آنفولانزا وجود دارد
به گفته این استاد دانشگاه، کارشناسان از ابتدای تابستان نگران ابتلای افراد پرخطر به آنفولانزا بوده اند. این بدان معناست که کودکان و سالمندان بیشتر در معرض خطر هستند. زیرا در گذشته در سال های اخیر به دلیل استفاده از ماسک و پیگیری خطر ابتلا به آنفولانزا کمتر بود. با این حال، امسال نگرانی در مورد ابتلا به آنفولانزا نسبت به سال های گذشته بیشتر خواهد بود. بنابراین برای مبارزه با این بیماری باید از روش های مختلفی استفاده کرد.
این بدان معناست که افراد در معرض خطر همچنان می توانند با تزریق واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند، زیرا با توجه به اینکه امسال بسیاری از افراد از ماسک استفاده نمی کنند، احتمال مواجهه با ویروس های مختلف به ویژه آنفولانزا زیاد خواهد بود.