یکی یکی از مهمترین چالش های رابطه بین صاحبخانه و مستاجر ، به ویژه در واحدهای مسکونی اجاره ای ، مسئولیت هزینه های تعمیر و جایگزینی است. مشکلاتی از قبیل کنترل از راه دور ، سیستم های بسته بندی و گرمایش و سرمایش ، تعمیرات و نگهداری از آسانسور همیشه باعث ایجاد اختلافاتی می شود که باید در توافق نامه اجاره مشخص شود. در این مصاحبه حقوقی ، مسئولیت مربوطه را با دقت بررسی خواهیم کرد و این مشکل را بر اساس قوانین و رویه های قانونی تجزیه و تحلیل خواهیم کرد.
گزارش مهر، مجید قاسموکیل و فعال مدنی که آیا هزینه تعمیر ملک توسط مالک تحمل می شود یا مستاجر گفت: “از نظر هزینه های بسته و ترمیم گرمایش ، مهم است که ابتدا وظایف هر دو طرف ، صاحب و مالک و مستاجر تحت قانون مدنی ایران. همین مستاجر به طور کلی مسئول است ، به طور کلی مسئولیت مسئولیت مالک را بر عهده دارد ، مگر اینکه شرایط دیگری در قرارداد لیزینگ ذکر شود.
وی در مورد تفاوت بین تعمیرات اصلی و جزئی گفت: تعمیرات اساسی مربوط به زیرساخت های اصلی و تجهیزات ساختمان مانند گرمایش ، نصب یا سیم کشی برقی است. این نوع تعمیر ناشی از استهلاک یا خسارت ناشی از استفاده معمولی باید توسط مالک پرداخت شود. در مقابل ، تعمیرات جزئی مانند سرویس بسته بندی معمولی ، به ویژه اگر از آنها نادرست استفاده شود ، مستاجر مسئول است.
قاسم کردی افزود: “نکته مهم دیگر این است که مسئولیت هزینه های تعمیر جزئی و جزئی اغلب در لیزینگ قراردادها به وضوح مشخص می شود. در این رابطه ، برای مستاجران توصیه می شود که از وضعیت دستگاه هایی مانند بسته قبل از قرارداد ، بررسی و اطمینان حاصل کنند. شما دقیقاً برای جلوگیری از مشکلات بیشتر هستید.
در همین راستا ، وکیل در مورد نقش جامعه گفت: عمل معمول در جامعه نیز نقش مهمی ایفا می کند. در بسیاری از مناطق ، عرف این است که مالک هزینه های تعمیرات بزرگ را تحمل می کند ، حتی اگر در قرارداد لیزینگ مشخص نشده باشد. بنابراین ، می تواند از توجه به اختلافات به عرف محلی و تنظیم بندهای دقیق در توافق نامه اجاره جلوگیری کند.
در نهایت ، قاسم کرد برای هر دو طرف ، مالک و مستاجر مهم است که با دقت عمل کنند و مسئولیت خود را برای ترمیم بسته و گرمایش انجام دهند. استفاده از مشاوره حقوقی و ایجاد قراردادهای دقیق می تواند به جلوگیری از مشکلات و اختلافات آینده کمک کند.
قاسم کرد گفت: مسئولیت پرداخت تعمیر در کنترل از راه دور: “نوع تخریب وظیفه پرداخت تعمیر پارکینگ را بر عهده دارد. مسئول پرداخت هزینه تعمیر است. موظف به پرداخت تعمیر است.
وی گفت: “در بعضی موارد ، بیمه ساخت و ساز می تواند بخشی از هزینه های تعمیر سوکت در پارکینگ را پوشش دهد.” به عنوان مثال ، اگر خطا به دلیل نوسانات برق باشد و ساختمان تحت پوشش بیمه مسئول باشد ، می توان هزینه های تعمیر را توسط شرکت بیمه پرداخت کرد. اما اگر این تصادف به دلیل برخورد ماشین باشد یکی با یک پارکینگ که آسیب دیده است ، ساکن باشید ، مسئولیت جبران خسارت را بر عهده دارد.
این وکیل گفت که مسئولیت قانونی تعمیر کتاب پارکینگ: طبق قانون ایران ، هزینه های ساخت تعمیرات اساسی از جمله جک در پارکینگ اساساً است. مگر اینکه توافق نامه اجاره ای اعلام شود که مستاجر مسئول تعمیرات خاص است. اگر در این زمینه اختلاف نظر وجود داشته باشد ، دادگاه بر اساس توافق نامه اجاره و اصول حقوقی مسئولیت هر یک را تعیین می کند. “
وی تأکید کرد: اگر مستاجر در پارکینگ سهل انگاری یا عمداً آسیب دیده باشد ، هزینه های تعمیر توسط مستاجر تحمل می شود. با این حال ، اگر این شکست به دلیل استهلاک طبیعی یا خرابی های فنی باشد ، مالک موظف به پرداخت آن است. بنابراین مهم است که علت تصادف و مفاد توافق نامه اجاره را هنگام تعیین پرداخت هزینه های تعمیر پارکینگ بررسی کنید.
وکیل گفت: “وقتی صحبت از تعمیر هزینه های تعمیر آسانسور می شود ، لازم به ذکر است که قوانین مدنی ایران به وضوح مسئولیت ها را تعیین می کند.” طبق قانون ، هزینه های تعمیرات اساسی ساختمان ، که شامل تعمیر آسانسور نیز می شود ، توسط مالک تحمل می شود. این شامل نوسازی آسانسور ، تعمیر موتور ، تعمیر تخته و سایر قسمت های اصلی دستگاه است که به هزینه های قوی نیاز دارند.
قاسم کردی افزود: “دلیل اینکه هزینه های آسانسور مسئول مالک است این است که تعمیر و تبادل قطعات اصلی انتساب مستقیماً بر ارزش ملک تأثیر می گذارد.” به همین دلیل ، مالک به منظور حفظ ارزش ساختمان ، مسئولیت این هزینه ها را بر عهده دارد. اگر آسانسور به دلیل غفلت یا سوءاستفاده توسط مستاجر یا بستگان وی ایجاد شود ، مستاجر البته مسئولیت پذیر است و مالک می تواند هزینه های تعمیر و تعویض قطعات را مطالبه کند.
وکیل گفت: چگونه باید هزینه ها و مسئولیت ها محاسبه شود: “در پایان ، مهمترین هزینه های نگهداری و نگهداری معمولاً مسئولیت مستاجر ، مسئولیت اصلی و اصلی مربوط به نگهداری و بهبود آسانسور است.” بنابراین توصیه می شود قبل از اجاره ملک وضعیت آسانسور را بررسی کنید و صاحبان نیز باید برای جلوگیری از مشکلات بیشتر ، نگهداری و نگهداری ضروری را انجام دهند.
در پایان ، قاسم کرد گفت: “بهترین راه برای جلوگیری از اختلافات در این زمینه ، ترتیب دقیق قراردادهای اجاره است.” بنابراین ، هر دو طرف از مسئولیت خود آگاه می شوند و در صورت بروز مشکل می توانند از راه حل های قانونی استفاده کنند.