رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: طرحی را برای انسداد مرز افغانستان توسط ستاد کل نیروهای مسلح با وزارت کشور پیش می‌ رود تا با موانع فیزیکی تردد در مرز محدود شود.

امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در نشست خبری با اشاره به حادثه تروریستی راسک گفت: وظیفه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ایجاد زیرساخت های لازم برای رصد مرزها است. در این منطقه ما سیستم های نظارتی برای نظارت بر مرز و تجزیه و تحلیل داده ها داریم.

وی افزود: پس از نصب این سامانه ها برای بهره برداری به مرزبانی تحویل داده می شود.

به گزارش تسنیم، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت کشور در حال پیشبرد طرح انسداد مرزهای افغانستان هستند تا تردد در مرزها با موانع فیزیکی محدود شود.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ادامه داد: تعیین نقاطی که این انسداد باید انجام شود بر عهده سازمان جغرافیایی است. او در مورد نکات مطرح شده مذاکره کرد و این موضوع حل شد.

فخری تصریح کرد: در خصوص دیوار مرزی زابل، بخشی از زمین کشاورزی آن طرف دیوار مذاکره شد و حقوق ما در این زمینه استیفا شد.

وی در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: نمایشگاه بین المللی ایران ژئو با ایده هم افزایی ملی در حوزه اطلاعات جغرافیایی از سال 1400 و با وجود شرایط کرونا در آن زمان تاسیس شد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افزود: هدف ما این بود که تمامی دستگاه هایی که به اطلاعات جغرافیایی رسیدگی می کنند در این نمایشگاه به صورت هم افزایی فعالیت کنند و دستگاه های مسئول تولید اطلاعات جغرافیایی و همچنین دانشگاه ها و شرکت های خصوصی به صورت هم افزایی فعالیت کنند. با هم کار کنند تا سازمان های عامل بتوانند راه حل هایی برای حل مشکلات ارائه دهند.

امیر فخری توضیح داد: ساخت و سازهای غیرمجاز، سوء مدیریت و هیدروپلیتیکی که با کشورهای همسایه داریم از جمله موضوعات مطرح شده در این نمایشگاه است. این نمایشگاه از نه صبح تا پنج بعد از ظهر دوم تا پنجم دی ماه  در سالن ۲۷ نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: تعداد زیادی شرکت دانش بنیان در کشور داشتیم و داریم که جایی برای نمایش محصولات خود پیدا نکردند.

در نمایشگاه های قبلی توانمندی های این شرکت ها ارائه و با برخی از سازمان ها قرارداد بسته شد. همچنین دستاوردهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ارائه و معاهدات همکاری های دوجانبه به امضا رسید.

وی ادامه داد: دستگاه های زیادی در زمینه تولید اطلاعات جغرافیایی در کشور داریم که وظایف مشخصی دارند. چالش پیش روی کشور تلفیق این اطلاعات و ارائه خدمات و محصولات در این زمینه است.

موضوع تشکیل سازمان ملی جغرافیایی در کشور موضوعی است که بسیار مورد بحث قرار گرفته است، اما سعی شده است اطلاعات جغرافیایی که با سازمان مدیریت بحران انجام می دهیم برای مدیریت هر چه بهتر بحران ها یکپارچه کنیم. در این راستا با سازمان های مختلف همکاری کرده و تاکنون به نتایج خوبی رسیده ایم.

امیر فخری تصریح کرد: هر خودروی زرهی یا خودرویی که در وزارت دفاع تولید می‌شود نیاز به سیستم ناوبری دیجیتالی دارد که در این سازمان ایجاد کرده‌ایم که می‌تواند بر روی هواپیما، کشتی و خودرو نصب شود و جایگزین نقشه‌های کاغذی شود.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: 30 سال است که با رصد تصاویر ماهواره ای در موضوع حقآبه هیرمند کارهای ارزنده ای انجام می دهیم و میزان آب ورودی به هیرمند و میزان استفاده از آن به نمایه‌های علمی تبدیل شده است. و در اختیار وزارت خارجه و نهادهای نظامی قرار گرفتند.

وی گفت: یکی از بندهای آن در نظام حقوقی دریای خزر تعیین حریم آبی کشورهای حاشیه دریای خزر است. 6 دیدار با سران کشورها و دولت های کشورهای ساحلی خزر برگزار و پیشنهادات مختلفی در این زمینه ارائه شد.

این پیشنهادات در حال حاضر در حال ارزیابی است و در صورت توافق اعلام خواهد شد. موضوع دریای خزر و آب های وارد شده به این دریا به ویژه ولگا دائما رصد می شود و یک کشتی برای آبنگاری دریای خزر تجهیز کرده ایم که در حال کار است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی درباره برخی مسائل مرزی با عراق گفت: مواضع مرزی با عراق بر اساس توافقنامه سال 1975 الجزایر تنظیم می شود که به صورت بسیار محدود بین ما و عراق بحث می شود. در بعضی جاها که البته مشکل خاصی نیست که برخی از آنها به دلیل شرایط خاص جغرافیایی مشکل داشته باشند و مشکل خاصی وجود نداشته باشد.

امیر فخری در خاتمه تصریح کرد: وظیفه رصد پایگاه های ثابت دشمن بر عهده خود نیروهای مسلح است و ما نیز از طریق تصاویر ماهواره ای به آنها کمک می کنیم.هم اکنون تمرکز ما بر روی ارائه اطلاعات حرکت کشتی های فرامنطقه ای به در خلیج فارس، دریای عمان و دریای مدیترانه است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *