آیا مدفوع روزانه ایده آل است؟ چه هر روز مدفوع کنید یا نه، این چیزی است که کارشناسان در مورد دفعات مدفوع می گویند.

هر چند وقت یکبار باید مدفوع کرد؟

به گفته روزیاتو، هیچ نسخه کلی برای دفعات دفع مدفوع وجود ندارد.

به طور کلی، اکثر افراد بدون مشکلات پزشکی قابل توجه بین 3 بار در روز و 3 بار در هفته اجابت مزاج را تجربه می کنند.

با این حال، اگر حرکات روده شما اینقدر زیاد نباشد، جای نگرانی نیست. طبیعی است که هر فرد عادات متفاوتی در مورد دفعات دفع مدفوع داشته باشد. آنچه معمولاً اهمیت دارد این است که چند بار مدفوع می کنید و حتی تغییر در مقدار طبیعی شما می تواند هشدار دهنده باشد.

آیا مدفوع کردن هر روز نمی تواند هشدار دهنده باشد؟

اگر شما کسی نیستید که هر روز مدفوع می کنید، لزوماً به این معنی نیست که مشکلی وجود دارد. اجابت مزاج متفاوت برای افراد مختلف کاملا طبیعی است و دفع نکردن هر روز نشانه قطعی مشکل نیست.

برخی از افراد حرکات روده کندتر یا انقباضات کمتری دارند و در نتیجه دوره های طولانی تری بین حرکات روده دارند.

برخی دیگر ممکن است هر روز اجابت مزاج نداشته باشند زیرا مشکل پزشکی دارند که بر سلامت روده آنها تأثیر می گذارد، مانند یبوست، سندرم روده تحریک پذیر، قولنج، گاستروانتریت یا بیماری التهابی روده یا التهاب روده.

مهمترین چیز این است که به الگوی طبیعی روده خود توجه کنید و مطمئن شوید که درد یا سایر مشکلات گوارشی را تجربه نمی کنید. تا زمانی که به حرکات منظم روده ادامه دهید و مشکلات گوارشی را تجربه نکنید، جای نگرانی نیست.

اگر نگران دفعات دفع مدفوع یا تغییرات ناگهانی مانند یبوست مداوم یا افزایش غیرمنتظره دفعات مدفوع هستید، به پزشک مراجعه کنید.

چه عواملی بر تعداد دفعات اجابت مزاج تأثیر می گذارد؟

عوامل مختلفی بر تعداد دفعات اجابت مزاج تأثیر می گذارد.

– رژیم غذایی:

هر چیزی که می خورید و می نوشید می تواند بر هضم و در نتیجه بر حرکات روده شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر از یک رژیم غذایی کم فیبر پیروی کنید، این امر باعث می شود مدفوع از روده ها سخت تر شود و احتمال یبوست افزایش یابد. آنچه می نوشید نیز می تواند بر نحوه مدفوع شما تأثیر بگذارد. نوشیدن مایعات زیاد می تواند به نرم شدن مدفوع کمک کند و بالعکس که می تواند منجر به یبوست شود.

– فعالیت بدنی:

ورزش منظم می تواند به حرکت روده ها کمک کند. ورزش باعث می شود غذا زمان کمتری برای عبور از روده بزرگ داشته باشد و در نتیجه به بهبود هضم کمک می کند.

– مشکلات پزشکی:

برخی از مشکلات پزشکی مانند سندرم روده تحریک پذیر، بیماری التهابی روده و اختلالات تیروئید می توانند بر حرکات روده تأثیر بگذارند زیرا می توانند باعث یبوست یا اسهال شوند. سایر بیماری هایی که بر اجابت مزاج تأثیر می گذارند عبارتند از دیابت، پرکاری تیروئید و بیماری سلیاک.

– داروها:

برخی از داروها می توانند حرکات روده را کند کرده و باعث یبوست و سایر عوارض جانبی شوند. داروهای رایجی که بر اجابت مزاج تأثیر می گذارند عبارتند از داروهای شیمی درمانی، داروهای زخم معده یا سوزش سر دل، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و متفورمین برای دیابت.

– سن:

الگوی روده با افزایش سن تغییر می کند و یبوست در افراد مسن شایع تر است. با گذشت زمان، متابولیسم بدن کاهش می یابد و در نتیجه سرعت حرکات روده کاهش می یابد.

آیا هر روز مدفوع نکردن نشانه بدی است؟

برای اجابت مزاج منظم و مداوم چه کنیم؟

اگر قادر به دفع مدفوع به طور منظم و مداوم نیستید، روش های طبیعی و داروهای بدون نسخه برای این منظور وجود دارد.

– فیبر خوراکی:

با استفاده از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات یا با مصرف مکمل های فیبر، فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. این باعث افزایش حجم مدفوع می شود و به حرکت آن در دستگاه گوارش کمک می کند.

– آب آشامیدنی:

هرچه آب بیشتری در بدن خود داشته باشید، حرکات روده شما بهتر خواهد بود، زیرا مدفوع شما نرمتر می شود و به شما امکان می دهد مرتباً مدفوع کنید. هر روز حداقل 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.

– ورزش منظم:

فعالیت بدنی منظم تضمین می‌کند که غذا زمان کمتری برای عبور از روده بزرگ می‌برد، که روند کلی گوارش را بهبود می‌بخشد.

– داروهای بدون نسخه:

اگر هیچ یک از روش های طبیعی فوق به بهبود حرکات روده شما کمک نمی کند، می توانید بسته به نیاز خود از ملین ها یا نرم کننده های مدفوع بدون نسخه استفاده کنید. زمانی که یبوست شدید دارید و نیاز به تسکین فوری دارید از ملین ها استفاده می شود و نرم کننده های مدفوع برای یبوست موقت یا خفیف خوب هستند.

اگر با وجود تمام این روش ها همچنان مشکل یبوست دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین اگر سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید یا اگر متوجه تغییر ناگهانی در حرکات روده، خونریزی یا کاهش وزن خود شدید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *