یک منبع آگاه از دستگیری تتلو به اعتماد گفت: تتلو به وزارت اطلاعات تحویل داده شد و نه به ماموران پلیس مرز بازرگان.
این منبع آگاه در پاسخ به این سوال که پرونده تتلو به کدام وزارتخانه یا مرجع قضایی ارجاع می شود، توضیح می دهد: ابتدا باید مشخص شود که شکایت های مطرح شده از وی در کدام بخش بوده و سپس پرونده به اداره کل ارجاع داده شود. همان اختیار.” “
به گفته این منبع آگاه، تتلو در سال 1394 مدتی در اداره دهم پلیس آگاهی تهران نگهداری می شد. این منبع آگاه در این باره می گوید: تتلو به دلیل توهین و تهدید قاضی پرونده خود در سال 95 مدتی در اداره دهم پلیس آگاهی نگهداری می شد.
تتلو قبل از ترک ایران دو بار دستگیر شد. 1392 و 1395 شایعه شده است که در سال 95 «بیژن. س”؛ قاضی پرونده به تتلو بی احترامی می کند و تتلو در پاسخ به این بی احترامی به سمت قاضی نیشکر پرتاب می کند که البته چند روز بعد همین قاضی طی نامه ای از شکایت خود از تتلو منصرف شد. پس از این ماجرا عباس جعفری دولت آبادی ، دادستان وقت تهران، پانزدهم آبان در سال 1394 اعلام شد: «یک خواننده زیرزمینی در ایران به شلاق و حبس محکوم شد و طبق رای دادگاه تهران این خواننده زیرزمینی به ده سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شد.» نیمی از حکم حبس تعلیقی صادر شد. “
سرانجام این خواننده در سال ۱۳۹۶ برای اجرای کنسرت در استانبول ایران را ترک کرد اما یک سال بعد به دلیل نقض شرایط ویزا به مدت یک هفته در ترکیه بازداشت شد.
سه سال از آخرین باری که تتلو در ترکیه دستگیر شد می گذرد و هفته گذشته، قبل از اینکه با پاسپورت مشت شده به فرودگاه برود و برگه های اخراج خود را امضا کند، فیلمی از خانه او که در استانبول به «خانه مردم» معروف است پخش شد. وحشت» منتشر می شود. این فیلم که معلوم نیست توسط چه کسی و با چه انگیزه ای ضبط و در فضای مجازی منتشر شده است. دختر نوجوانی به سمتی می دود که معلوم نیست کجاست، اما ناگهان چند دختر دیگر دست و پای او را می گیرند و دختر نوجوان شروع به جیغ زدن می کند…
قبل از این ماجرا یک بازیگر ایرانی و چند دختر و پسر ادعاهایی مبنی بر شکنجه، فحاشی و آزار و اذیت تتلو در همان خانه مطرح کرده بودند.
شاید شروع این ادعاها به همین موضوع مربوط باشد اردیبهشت ماه سال 2019 باشد. وقتی تتلو در صفحه اینستاگرام خود تماس می گیرد تا دختران نوجوان 15 تا 18 ساله را به خانه خود جذب کند، اما تتلو با چه انگیزه ای ناگهان تصمیم می گیرد به فرودگاه ترکیه برود و آنجا اعلام کند که نمی خواهد. برای هر کسی به ایران برگردم معلوم نیست.
برخی می گویند تتلو از ترکیه اخراج شده است، عده ای می گویند تتلو با میل خود به ایران بازگشته است و عده ای می گویند که تتلو به دلیل بدهی های کلان و شکایت هایی که در ترکیه علیه او شده بود مجبور به بازگشت به ایران شد.
با این حال تتلو در یکی از ویدئوهایی که توسط او در فرودگاه ترکیه ضبط و منتشر شده، می گوید از همه چیز خسته شده و قصد بازگشت به ایران را دارد. اما چند ساعت بعد ناامید فرودگاه ترکیه را ترک کرد. لحظه خروج تتلو از فرودگاه ترکیه نیز توسط برخی افراد ضبط شده است. این فیلم ها با واکنش های بسیاری از سوی کاربران فضای مجازی مواجه شد. کاربران معتقد بودند که اقدام او نیز نمایشی بوده و برای جذب فالوورهای بیشتر بوده است. تا یازدهم آذر در همان ماه، خبرگزاری ها اعلام کردند که پلیس ترکیه تتلو را دستگیر کرده و به بازداشتگاه منتقل کرده است. دلیل بازداشت تتلو توسط خبرگزاری ها فحاشی وی به اعضا و کارمندان کنسولگری ایران در استانبول عنوان شده است. این در شرایطی است که هیچ سندی مبنی بر لحظه فحاشی نسبت به اعضا و کارکنان کنسولگری یا درگیری با عوامل ترکیه در فضای مجازی ضبط و منتشر نشده است.
خبرگزاری میزان درباره تتلو نوشت: متهم برای تکمیل تحقیقات تحویل مقام قضایی شد. با مراجعه به قوه قضائیه علیه وی ثبت نام کرده است.» بزرگترین مشکل این فرد جوانان زیر 18 سال و خانواده هایشان است.
با وجود اینکه تتلو چهار روز است که به ایران بازگشته است، نه مصاحبه ای از او پخش شده و نه ویدئویی.
در این گفتگو با عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری، به اتهامات و مجازات های پیش روی تتلو می پردازیم. این وکیل پایه یک مؤمن است. با توجه به اتهامات وارده به امیرحسین مقصودلو، پرونده وی باید در دادگاه کیفری یک تهران رسیدگی شود.
گفته می شود امیرحسین مقصودلو در ترکیه جنایت کرده است. فارغ از اینکه چرا و چگونه به ایران تبعید شد، چه مجازاتی در انتظار اوست؟
طبق ماده 7 قانون مجازات اسلامی هر تبعه ایرانی که در خارج از کشور مرتکب جرم شود در صورت استرداد به ایران طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات می شود. اما باید مشخص شود که آیا رفتار متهم در خارج از ایران طبق قوانین ما جرم محسوب می شود یا خیر! در مورد تتلو در خارج از ایران گفته شد که وی مرتکب جنایاتی شده است. صرف نظر از اینکه تتلو شاکی خصوصی دارد یا خیر، البته باید در نظر داشته باشیم. این فرد در حال حاضر متهم شناخته شده و هنوز محاکمه نشده اما به جرایم کیفری متهم شده است که باید در دادگاه صالح رسیدگی شود.
تتلو ممکن است با جنایات جدی روبرو شود. چند مورد از این جنایات را نام ببرید؟
خب مشکل فساد در دنیاست. ثانیاً مشکل توهین وجود دارد; طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی. سوم، ترویج فساد و فحشا. با توجه به ماده 639 قانون مجازات اسلامی و سایر جرایم … در این مورد بحث تعدد جرم مطرح است اما به موضوع تعدد جرم باید مطابق قانون مجازات اسلامی و البته شدید رسیدگی شود. برای این گونه جرائم مجازات در نظر گرفته خواهد شد. البته همانطور که گفته شد همه این موارد منوط به محاکمه تتلو در دادگاه صالح و دفاع از خود است. در صورتی که خسارتی (مادی یا معنوی) به آنها وارد شده باشد، شاکیان و شاکیان خصوصی باید این موضوع را در دادگاه مطرح و شکایت کنند.
تتلو نباید از قوانین جزایی اسلامی آگاه باشد. چگونه است که او با آگاهی کامل از مجازات خود تصمیم به بازگشت به ایران می گیرد؟ با استقبال ویژه!
دلایل ورود این فرد به ایران و استقبال وی هنوز مشخص نیست. مشکلات مرتبط با این موضوع همچنان پنهان است و نمی توان در مورد آنها اظهار نظر کرد.
با توجه به اتهامات وارده به امیرحسین مقصودلو، فکر می کنید او با مجازات اعدام روبرو خواهد شد؟
اولین مشکلی که به ذهن هر وکیلی می رسد; ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی. با توجه به جنایات متعدد منتسب به امیرحسین مقصودلو، در صورت اثبات همه این جرایم، وی با اتهامات فساد در دنیا مواجه خواهد شد. به موجب ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی؛ هر کس مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد شود و به مردم یا اموال عمومی آسیب برساند یا موجب فساد یا فحشا شود، در دنیا مفسد است. موارد ذکر شده برای این فرد توجه مخاطبان را به ماده 286 قانون مجازات اسلامی جلب می کند. بدیهی است موارد ذکر شده یعنی وضعیت دختر، آدم ربایی، تهدید، تجاوز یا آزار جنسی و سایر مواردی که در دادگاه مطرح شده است باید با مدارک ارائه شده ثابت شود.
زیرا می دانیم که این شخص هم حق وکیل دارد و هم حق دفاع از خود. بنابراین باید تحقیقات گسترده و دقیقی انجام شود. اتهام نیز باید موجه باشد. ضمناً باید به دفاعیات آقای مقصودلو یا تتلو و وکیل ایشان استناد کرد. با اتهامات وارده به این شخص؛ قاعدتاً پرونده او باید در دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شود. بر اساس شنیده های ما این احتمال وجود دارد که این فرد شاکی خصوصی یا شاکی خصوصی داشته باشد.
استدلال یک دادستان خصوصی برای استرداد چقدر می تواند درست باشد؟ یا ممکن است کاهش وزن در موارد دیگر نیز رخ دهد؟
در این موارد ممکن است مدعی العموم به عنوان دادستان اقدام کند. مثلاً شخصی در خارج از کشور به مقدسات توهین می کند یا مرتکب اعمالی می شود که در ایران جرم محسوب می شود. در صورت نداشتن مدعی العموم، این پرونده ها به درخواست مدعی العموم به ایران تحویل داده شود. مثلاً اختلاس گسترده ای صورت می گیرد. در این صورت دیگر مدعی خصوصی وجود ندارد و قطعاً دادسرا به پرونده ملحق خواهد شد. در نتیجه درخواست پلیس اینترپل برای بازگرداندن فرد اختلاس کننده به ایران مطرح می شود. اما در مورد تتلو با توجه به شرایط از پلیس ترکیه خواسته شد که او را به ایران بازگرداند. البته قطعاً چیزهایی در پشت صحنه وجود دارد که ما از آنها بی اطلاعیم.
در مورد ماجرای امیرحسین مقصودلو نکته ای وجود دارد که مایلید به آن اشاره کنید
متهم جرم ممکن است وکیل داشته باشد و دادگاه نمی تواند چنین شخصی را از داشتن وکیل منع کند. حتی اگر محکومیت او زیاد باشد و نتواند وکیل انتخاب کند، دادگاه باید برای او وکیل انتخاب کند. به نظر من پرونده آقای مقصودلو بسیار حساس است و مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته است و همه منتظرند تا ببینند دفاع تتلو در دادگاه چگونه خواهد بود و چگونه محاکمه می شود و چه مجازاتی برای این پسر پسر در نظر گرفته شده است.
تتلو
ویرانگر زمین