“سایمون تراویس” استاد گوارش بالینی در دانشگاه آکسفورد انگلیس به این سوال اینگونه پاسخ داد: “این واقعیت که آدامس سال ها پس از بلع در معده باقی می ماند، بیشتر شبیه یک افسانه قدیمی است، منشأ آن کاملاً مشخص نیست. اما ظاهراً این کار والدینی است که می خواهند از جویدن آدامس فرزندان خود جلوگیری کنند.»
به گزارش یورونیوز، به نقل از پی ام آپ، تراویس توضیح داد: جویدن آدامس تنها زمانی به بدن آسیب می رساند که بیش از حد انجام شود، که در موارد بسیار نادری اتفاق می افتد. جویدن زیاد به معنای سه یا بیشتر آدامس در روز است.
وی افزود: اگر آدامس را قورت دهید از معده عبور کرده و وارد روده می شود و در نهایت بدون تغییر از بدن دفع می شود. با این حال، مواردی وجود دارد که جویدن آدامس باعث انسداد روده در نوزادان و حتی کودکانی می شود که مقادیر زیادی آدامس می بلعند. البته من در بیش از 30 سال فعالیتم به عنوان پزشک هرگز به چنین موردی برخورد نکرده ام.
«آرون کارول» مدرس و استاد برجسته اطفال در دانشگاه ایندیانا آمریکا نیز با رد برخی هشدارهای والدین در مورد خطر بالای بلعیدن آدامس گفت: بلعیدن آدامس به شما آسیبی نمی رساند، اما به نظر من چنین است. بهتر است.” این کار را همیشه انجام ندهید.
وی تصریح کرد: آدامس هیچ ارزش غذایی ندارد. آدامس از شیرین کننده ها، طعم دهنده ها و طعم دهنده های مبتنی بر آدامس ساخته می شود. پایه صمغی مخلوطی از الاستومرها، رزین ها، روغن ها، امولسیفایرها و موم ها است. بنابراین نمی توان گفت که آدامس یک غذای سالم است.
با این حال، کارول و تراویس هر دو تاکید می کنند که جویدن آدامس می تواند در افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مشکلاتی ایجاد کند. بر این اساس افرادی که بیماری دستگاه گوارشی مانند کرون یا سرطان ندارند تنها در صورتی با پزشک مشورت می کنند که پس از قورت دادن چند لثه در دستگاه گوارش خود احساس درد کنند.