بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که تقریباً ۹۰ هزار مورد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در ۲ سال اول همه‌گیری کرونا در ایالات متحده رخ داده است و این آمار بیش از برآورد اولیه کارشناسان برای این دوره بوده است.

به گفته نیویورک تایمز، بیشتر این موارد در افراد 65 سال و بالاتر رخ داده است که عموماً گروه سنی در معرض خطر عوارض قلبی عروقی هستند.

با این حال، مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی در میان بزرگسالان جوان نیز به طور قابل توجهی در این دوره افزایش یافته است. یک مطالعه نشان داد که افزایش شدید مرگ و میر ناشی از حملات قلبی در افراد 25 تا 44 ساله در این دوره وجود دارد.

کارشناسان معتقدند برخی از مرگ‌های ناشی از مشکلات قلبی ممکن است به دلیل مشکل در دسترسی به مراقبت‌های پزشکی در اوج همه‌گیری باشد.

اما اکنون پزشکان و محققان تقریباً مطمئن هستند که کووید-19 نیز عامل مشکلات قلبی است.

علاوه بر عوارضی که در عفونت شدید کووید-19 ایجاد می شود، به نظر می رسد خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات تا یک سال پس از ابتلا به کووید-19 مزمن همچنان افزایش می یابد.

کووید، التهاب و لخته شدن خون

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان قلب بر این باورند که کووید باعث التهاب گسترده می شود که عاملی کلیدی در بروز حوادث قلبی است.

دکتر لوک لافین متخصص قلب و عروق می گوید: همانطور که می دانید، التهاب خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد و بیماری های عفونی، به ویژه عفونت های جدی مانند Covid-19 نیز باعث التهاب می شوند.

در واقع، بخشی از پاسخ سیستم ایمنی به عفونت یا آسیب جدی به بدن، آزاد کردن پروتئین هایی است که باعث التهاب و لخته شدن خون می شوند. در عین حال، التهابی که در افراد با تجمع پلاک در رگ‌هایشان ایجاد می‌شود، باعث جدا شدن پلاک و تشکیل لخته‌های خونی می‌شود که در نهایت منجر به حمله قلبی یا سکته می‌شود.

کارشناسان می گویند: افرادی که قبلاً در رگ های خونی خود پلاک دارند، مانند اکثر افراد سیگاری و افرادی که فشار خون و کلسترول بالا دارند، با بالاترین خطر حمله قلبی ناشی از کووید-19 مواجه هستند.

از سوی دیگر، تحقیقات اخیر نشان داده است که عوارض قلبی عروقی پس از بهبودی فرد از بیماری کووید از بین نمی رود.

یک مطالعه جامع که در سال 2022 انجام شد، سوابق پزشکی 691455 بیمار را در ایالات متحده بررسی و تجزیه و تحلیل کرد. بر اساس این تحقیقات، افراد در طول سال پس از ابتلا به کووید و بهبودی اولیه با افزایش قابل توجهی در خطر ابتلا به بیماری قلبی مواجه شدند.

دکتر هلن گلسبرگ متخصص قلب از دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: در ابتدا تأثیر کووید-19 بر سیستم قلبی عروقی کاملاً مشخص بود و اکنون شاهد اثرات طولانی مدت آن در افرادی هستیم که قبلاً به این بیماری مبتلا شده اند.

چگونه واکسن کرونا به کاهش عوارض قلبی کمک می کند؟

مطالعات نشان می دهد افرادی که این واکسن را دریافت می کنند، حدود 40 تا 60 درصد کمتر از افرادی که این واکسن را دریافت می کنند، دچار حمله قلبی یا سکته می شوند.

این به این دلیل است که افراد واکسینه شده کمتر به شکل شدید COVID-19 مبتلا می‌شوند که بسیاری از خطرات مربوط به قلب را کاهش می‌دهد. این واکسن همچنین به محافظت از سیستم قلبی عروقی، احتمالاً با کاهش اثرات التهابی، کمک می کند.

اگر اخیراً به عفونت کووید 19 مبتلا شده اید و علائم قلبی عروقی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا در معرض خطر بیماری قلبی دارید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید و وضعیت خود را برای او توضیح دهید.

کارشناسان موارد زیر را توصیه می کنند: به فشار خون خود توجه بیشتری داشته باشید و کلسترول خون خود را با دقت بررسی کنید. در این میان، عادات سالمی را که باعث بهبود عملکرد قلب می شوند، فراموش نکنید، مانند تغذیه مناسب و ورزش منظم.

منبع سایت ایسنا

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *