رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور، در مورد طرح “استاد-شاگردی” اظهار داشت که اجرای این طرح سبب تشویق کارفرما به اخراج کارگر و استخدام کارگر جدید با حقوق کمتر می‌شود.

به گزارش پی ام آپ، سمیه گلپور رئیس کانون عالی اصناف کشور با اشاره به طرح «استاد شاگردی» برنامه هفتم توسعه گفت: اجرای این طرح موجب ترغیب کارفرمایان به اخراج کارگران می شود، و پرداخت کمترین حقوق به او. نیروی کار فعلی دارای پوشش حقوقی و بیمه ای است و با این طرح کارفرما می تواند نیروی کار را اخراج کند و تحت عنوان کارآموز نیروی جدید جذب کند.

وی ادامه داد: طرح «استاد شاگردی» مغایر با اصول کار شایسته و قراردادهای بین المللی کار است. برخلاف سیاست‌های کلی برنامه هفتم و سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی که بر اساس آن مدیریت نشان می‌دهد که کارگر باید از فناوری، مدیریت، بیمه و … بهره‌مند شود، باز هم سودآور نیست. یعنی این بند با اصل سیاست منافات دارد.

رئیس کنفدراسیون عالی اتحادیه های کارگری کشور با تاکید بر اینکه استخدام نیروی کار ارزان، کارفرما را مجبور به اخراج کارگران مجرب می کند، گفت: در شرایط فشار اقتصادی کنونی، بسیاری از کارگران به ویژه نیروی کار ارزان از جمله زنان حاضر به انجام چنین طرحی هستند. آنها مجبورند با دستمزد بسیار پایین کار کنند تا زنده بمانند، در حالی که حداقل دستمزد وزارت کار هم نمی تواند حداقل هزینه های زندگی را پوشش دهد، خیلی کمتر از دستمزد مصوب وزارت کار.

به گزارش تسنیم، بر اساس بند الحاقی 2 برنامه هفتم توسعه به منظور ارتقای نظام استاد-شاگردی و ارتقای مهارت‌آموزی، شرکت‌ها و اتحادیه‌ها با حداکثر چهار نفر در پایان تضمین شدند. شهریور 1402 می توانند حداکثر چهار نفر را با پرداخت حقوق توافقی و بدون تعهد به پرداخت حق بیمه بیکاری و بازنشستگی و فقط با پرداخت حق بیمه سلامت و از کارافتادگی استخدام کنند. با استفاده از این بند، هر فرد می‌تواند حداکثر دو سال از اشخاص موضوع این بند بهره‌مند شود، با شرط حفظ تعداد شاغلین بیمه شده در تاریخ صدور این بند توسط بنگاه یا صنف در طول استفاده از مزایای این بند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *