روزنامه Etemad نوشت:

دولت ها در دهه های اخیر پروژه های انتقال آب قابل توجهی را برای مقابله با مشکلات کسری آب در استان های مختلف از جمله تهران انجام داده اند.

یکی آرامش آب دریا از دریای عمان و انتقال آن به استانهای مرکزی ایران بر تأمین آب آشامیدنی در مناطقی که در حال حاضر با کمبود آب شدید این پروژه ها روبرو هستند ، تمرکز دارد.

هدف اصلی این پروژه ارائه چندین استان از جمله تهران ، آب شیرین دریای عمان است. این پروژه برای حمل و نقل آب از طریق شبکه خط لوله گسترده ای تقریباً 2 کیلومتری در نظر گرفته شده است. این ابتکار بخشی از یک استراتژی گسترده تر برای کاهش کمبود آب در مناطق خشک ایران است.

شبکه گسترده ای از خطوط لوله برای انتقال آب از مناطق اضافی به مناطق معیوب و میزان آب انتقالی از طریق این خطوط لوله بسته به پروژه های خاص و نیازهای منطقه ای متفاوت است.

چندین پروژه بزرگ برای انتقال آب در استان های مختلف انجام شد. هدف از این پروژه ها انتقال آب از رودخانه ها ، سدها و مدیران آب زیرزمینی زیرزمینی در مناطقی با منابع آب زیادی به مناطقی است که از خشکسالی یا منابع ناکافی رنج می برند.

برخی از سیستم های خط لوله قابل توجه عبارتند از: پروژه انتقال آب از Karkheh ، که هدف آن تحویل آب از رودخانه Karkheh در استان خوزستان به فلات مرکزی و پروژه انتقال آب زاندئرود است ، که آب را از زاندئروود در استان یزد منتقل می کند. پیش بینی می شود پروژه رودخانه Karkheh سالانه پس از کار کامل حدود یک میلیارد متر مکعب آب منتقل شود.

این پروژه ها برخی از چالش ها را دارند که برخی از آنها: نگرانی در مورد اختلالات زیست محیطی به دلیل تغییر آبراه های طبیعی ، هزینه های زیاد در ارتباط با ساخت و نگهداری شبکه های جامع خط لوله و امکان ثبات طولانی از انتقال محبوب بالا در مسافت های عمده. آب ترجمه شده از دریای عمان یکی گزینه ها فرآیند نمک زدایی با فن آوری های پیشرفته ، به ویژه یک سیستم ترکیبی است که ترکیبی از اسموز معکوس (RO) و چند منظوره چندگانه (MED) است. پیش بینی می شود این روش هر روز حدود 1.5 میلیون متر مکعب آب شیرین تولید کند. استفاده از امکانات Donden و آب شیرین کن در شهر Chabahar قرار دارد که دارای یک مکان استراتژیک در سواحل دریای عمان است. پس از نمک زدایی ، آب باید از طریق یک سیستم خط لوله پیچیده که حاوی حدود 2 کیلومتر خط لوله و حدود 2 ایستگاه پمپ است ، منتقل شود. ا.

این زیرساخت برای اطمینان از مؤثر و قابل اعتماد بودن آب برای هدف خود بسیار مهم است. انرژی برای نمک زدایی و پمپاژ این حجم آب نیز یکی از مهمترین چالش های بعدی است.

در حالی که این پروژه جاه طلب نوید دهنده مزایای قابل توجهی برای تأمین آب است ، اما همچنین از اثرات زیست محیطی بالقوه انتقاد می کند. نگرانی هایی وجود دارد که چگونه می توان آب کم آبی و انتقال آب در مقیاس بزرگ را به انتقال آب در مقیاس بزرگ به اکوسیستم های محلی و تنوع بیولوژیکی منتقل کرد. هزینه انتقال آب توسط خطوط لوله در ایران بر اساس عوامل مختلفی از جمله نوع خط لوله ، کشوری که از فناوری استفاده شده استفاده می شود و الزامات خاص پروژه می تواند متفاوت باشد.

مطالعات و گزارش های اخیر نشان می دهد که هزینه های ساخت خطوط لوله آب در ایران معمولاً بین 5000 تا 5000 در هر کیلومتر متفاوت است. این منطقه عظیم تفاوت در موارد زیر را نشان می دهد: به عنوان مثال ، نوع مواد و نوع خط لوله می تواند باعث ایجاد خطوط لوله ای شود که در کشورهای سخت (در کوهستان) به دلیل چالش های فنی اضافی و لوله هایی با قطر بیشتر ساخت و سازهای بیشتر کشیده شده است. هزینه ها آنها برای تخلیه بالاتر توسعه یافته اند و بسته به استفاده از روشهای سنگر معمولی یا استفاده از تکنیک های پیشرفته تر مانند جهت افقی ، معمولاً گران تر از لوله های کوچکتر هستند.

۲۷۳۰۲

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما