براساس اعتقاد بعضی از مسئولین ارتباطی بین دستمزد و تعدیل نیرو وجود دارد.

به گزارش بازتاب آنلاین، تصویب افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال 1401 واکنش های بسیاری را در پی داشت و باعث شد تا برخی از مردم و مسئولان بخش خصوصی نسبت به کاهش نیروی کار و تعدیل و اخراج کارگران ابراز نگرانی کنند. اما در عین حال فعالان کارگری و بسیاری از فعالان عرصه کارگری به طور کامل از مصوبه شورای عالی کار دفاع کردند و بر لزوم افزایش دستمزدها تاکید کردند و معتقد بودند که اگر این اتفاق نیفتد بسیاری از واحدهای اقتصادی و بنگاه های تولیدی دچار مشکل می شدند. . .

در شرایط کلی، کارشناسان تاکید می‌کنند که افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد کارگران، حفظ قدرت خرید کارگران و تقویت معیشت خانواده‌های کارگری، موجب افزایش بهره‌وری شرکت‌ها، اقتصادی و ارتقای قدرت شده است. و کیفیت تولید ملی و در مقابل افزایش 27 درصدی حقوق در سال 1402 باعث سرکوب و تاخیر در حقوق شد.

* واحدهای تولیدی کوچک با افزایش حقوق مشکل دارند

علی حسین رعیتی فرد، معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مرداد وی در سال 1401 با اشاره به تلاش رئیس جمهور برای بهبود وضعیت معیشتی جامعه کارگری گفت: یکی یکی از اقدامات مطلوب و ضروری در دوره گذشته افزایش حقوق کارگران بود که بدون دخالت دولت و با نظر شرکای اجتماعی منجر به افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد کارگران در شورای عالی کار شد.

معاون وزیر کار تصریح کرده بود: برخلاف نظر برخی کارشناسان مبنی بر افزایش اخراج و تورم با افزایش دستمزدها، مشاهدات هفتگی نشان داد که درصد اخراج ها نسبت به مدت مشابه سال 1400 تقریباً 20 درصد کاهش یافته است.

از دیدگاه معاونت کار، افزایش دستمزدها باعث افزایش قدرت خرید و انگیزه کارگران می شود و بسیاری از محلات و مراکز صنعتی در شرایط بهتری قرار دارند.

اکنون کارگران در شرایطی قرار دارند که از نظر معیشتی مشکلات زیادی دارند اما متاسفانه دولت ها می گویند کارفرمایان زمین را از دست می دهند و کارگران بیکار می شوند.

اگرچه گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که افزایش دستمزدها بر اساس سبد معیشتی منجر به افزایش بهره‌وری بنگاه‌های اقتصادی و ارتقای توان و کیفیت تولید ملی می‌شود، اما برخی مسئولان معتقدند که این ارتباط وجود دارد. بین حقوق و اخراج

رعیتی فرد گفت: طبق آمار بیش از 50 درصد واحدهای تولیدی ما خدماتی است و هزینه دستمزد در این واحدها بین 30 تا 40 درصد است و اگر بخواهیم این تعادل را به هم بزنیم با مشکل مواجه می شویم. در مغازه های بزرگ این عدد زیاد موثر نیست اما در مغازه های کوچک مهم است. ما باید بتوانیم تعادل را حفظ کنیم. اگر درصد کمی حقوق را افزایش دهیم، برخی از کارگران بیکار می شوند، در مورد واحدهای زیر ده نفر وضعیت بدتر می شود.

وی ادامه داد: نباید کارخانه های بزرگ را ملاک قرار دهیم، این واحدها زیر ده درصد هستند و اگر پنج تا ده درصد به حقوق اضافه شود تاثیری در تراز مالی این شرکت ها نخواهد داشت. ما باید کل بازار کار را به عنوان یک معیار تصمیم گیری در نظر بگیریم.

معاون وزیر کار گفت: همانطور که سال گذشته کارفرمایان حمایت کردند و 15 درصد بیشتر از تورم مصوب شد، امسال هم کارگران حمایت کردند و حداقل دستمزد 27 درصد افزایش یافت! البته فشار روی آنها بود اما نتیجه بحث ها این بود که حقوق 27 درصد افزایش پیدا کند.

وی گفت: ما حداقل دستمزد را تعیین می کنیم و هیچ محدودیتی برای پرداخت بیشتر از حداقل دستمزد هیچ کارفرمایی وجود ندارد. کارفرما می تواند بر اساس مهارت کارگر حقوق را افزایش دهد.

وی با اشاره به نگرانی جامعه کارگری و بازنشستگان در خصوص حداقل دستمزد سال آینده گفت: تاکنون موضوع دستمزد 1403 در جلسات شورای عالی کار مطرح نشده است، بلکه در جلسات کارشناسی شورای عالی کار مطرح شده است. کمیته ها آغاز شده است.

معاون روابط کار تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: به این ترتیب نظرات شرکای اجتماعی با رویکرد کارشناسی گرفته و جمع بندی می شود و در نهایت با رای و نظر شورای عالی کار تلاش می شود. به رقم قابل قبولی برای حقوق سال آینده برسد.

وی تاکید کرد: واحدهای بزرگ و صنعتی با افزایش حقوق مشکل چندانی ندارند اما این موضوع برای واحدهای کوچکی که سهم قابل توجهی از اشتغال کشور را تشکیل می دهند حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: در تلاشیم تا بهمن ماه جاری جلسات اتاق فکر در خصوص موضوعات مرتبط با کار و جامعه مولد با حضور تشکل های کارگری، بازنشستگان و کارفرمایان برگزار شود.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *