روزنامه ایران نوشت: بر اساس این گزارش برخی از مشکلات اخیر به دلیل خرابی باتری سایت های اپراتورها است. البته در این اطلاعیه آمده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ماه گذشته جلسات متعددی را با اپراتورهای مخابراتی برای حل این مشکل و بهبود وضعیت باتری‌ها و همچنین مواردی که در این زمینه برای رفع مشکلات ایجاد شد برگزار کردند.

برگزاری جلسات با اپراتورها

اما ماجرای جلسات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و رگولاتوری با اپراتورها چیست؟
در همین راستا محمد امامی سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با ایران به جزئیاتی از دیدارهای این وزارتخانه با اپراتورها اشاره کرد. وی یادآور شد: طی 3 ماه گذشته جلسات متعددی با اپراتورها برگزار شد و در این جلسات مشکلات باتری های سایت اپراتورها بررسی شد.

این مسئول علت خرابی ها و مشکلات را فرسودگی باطری ها، بی کیفیت بودن مواد برخی برندها و قطعی و قطعی مداوم برق دانست. در این بین البته امامی هم می رود تا چند باتری اضطراری و پشتیبان را در خیابان بدزدد. یکی وی به مشکلات موجود اشاره کرد و افزود: در برخی نقاط تعویض باتری برای اپراتورها صرفه اقتصادی ندارد و این امر در زمان قطع برق بیشتر نمایان می شود.

این مسئول با اشاره به اینکه رفع تمامی این موارد که گاهاً در طول سالیان انباشته شده است نیازمند زمان بیشتری است، گفت: در برخی موارد اقدامات اصلاحی از سوی اپراتورها آغاز شده و برخی از اپراتورها برنامه هایی در دست اقدام دارند. امامی همچنین ادامه داد: در سال‌های اخیر حوزه ارتباطات به اندازه‌ای که نیاز است سرمایه‌گذاری نشده است و اکنون اپراتورها باید سرمایه‌گذاری قابل توجهی برای ارتقای تجهیزات شبکه و توسعه لازم انجام دهند.

هرج و مرج با قطعی برق 2 ساعته

برخی کارشناسان معتقدند شبکه های ارتباطی نباید به این شکل در زمان قطعی برق دو ساعته دچار اختلال شوند. به عنوان مثال فرامرز روزگار، دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: قطعی برق دو ساعته در روز هنوز با تعریف بحران فاصله دارد و اگر شبکه در شرایط عادی نتواند این میزان قطعی برق را تحمل کند. ، پس نگرانی در مورد شرایط بحرانی یک نگرانی منطقی و مناسب است.

یکی سایر کارشناسان نیز عدم سرمایه گذاری و توسعه کافی اپراتورهای ارتباطی در 10 سال گذشته و فرسوده بودن زیرساخت ها را عامل قطعی خرابی برخی شبکه های ارتباطی در کشور دانستند و یادآور شدند: وقتی از آنها می خواهیم سرمایه گذاری بیشتری کنند انجام دهید تعرفه پایین را بهانه بگیرید و بگویید: دخل و خرج ما با هم تطابق ندارد و تنها در صورت افزایش تعرفه می توانیم به سمت سرمایه گذاری و نوسازی جدید برویم.

باتری تخلیه شده با قطع برق مداوم

اما یکی یکی از کارشناسان حوزه ارتباطات که در زمینه توسعه اینترنت نیز فعالیت دارد و البته نخواست نامش فاش شود، در گفت و گو با «ایران». یکی وی از جمله دلایل ناتوانی اپراتورها در کاهش اختلالات شبکه، فرسوده بودن باتری های پشتیبان و اضطراری در زمان قطع برق را برشمرد و یادآور شد: این باتری ها اغلب کیفیت لازم را ندارند و پس از نوسانات طولانی مدت برق به تدریج ارزش خود را از دست می دهند و نیاز به تعمیر دارند. بازسازی شده به گفته وی، در صورت بی توجهی به این مشکلات، مشکلات به ویژه در بزرگراه ها گسترش یافته و شهروندان با مشکل مواجه خواهند شد.

این امر مستلزم سرمایه گذاری های کلانی است که ممکن است اپراتورها در شرایط فعلی نتوانند از عهده آن برآیند. v یکی وی موارد دیگری را که می تواند باعث ایجاد اختلال در شبکه های ارتباطی در زمان قطعی برق و برخی قطعی های بی رویه برق شود، برشمرد و افزود: اگر همه چیز طبق جدول مشخص پیش برود تا حد زیادی می توان از اختلالات شبکه جلوگیری کرد.

2 ساعت بدون برق، نیاز به 10 ساعت شارژ باتری دارد

وی افزود: زمان استاندارد نگهداری شارژ باتری های اضطراری دکل ها برای پشتیبانی از اینترنت و ارتباطات پایدار حداکثر دو ساعت است. با این حال، شاهد بودیم که قطعی برق گاهی اوقات بیش از دو ساعت می شود که عملاً باتری را از ارائه خدمات محروم می کند.

موضوع مهم دیگر به گفته این کارشناس ارتباطات، زمان شارژ باتری ها است. وی یادآور شد: پس از دو ساعت قطعی برق، برای شارژ کامل هر باتری پشتیبان به بیش از 10 ساعت زمان نیاز داریم. البته باید به این نکته توجه کنیم که حتی در صورت قطعی برق پنج دقیقه ای، باز هم باتری در این مدت به طور کامل شارژ نمی شود، بنابراین نمی توان انتظار داشت که خدمات مناسب و بدون وقفه ای را به کاربران ارائه دهیم. بنابراین لازم است شرکت توانیر زمان قطعی برق را در قالب یک برنامه زمان بندی مشخص به اپراتورها ابلاغ کند و البته خارج از این برنامه زمان بندی قطعی وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی ممکن است بتوان میزان قطعی شبکه را در زمان قطع برق کاهش داد.

سرقت باتری

این کارشناس ارتباطات، یکی یکی دیگر از چالش های فعالان این حوزه، سرقت مکرر باتری های پشتیبان در جاده ها و نقاط دورافتاده است و خاطرنشان کرد: با توجه به دور بودن این مناطق، گاهاً اپراتورها از خرابی تا دیروقت مطلع می شوند و این مشکل کاربران را آزار می دهد. اگر همکاری پلیس در این زمینه افزایش یابد، آسیب اپراتورهای ارتباطی کمتر می شود و می توانند هزینه بیشتری را برای کاهش اختلال شبکه در زمان قطع برق صرف کنند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما