دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، موسوم به OFAC، سه شرکت را به اتهام ارتباط با شبکه فرار از تحریم ها در واشنگتن و حمایت از روابط نظامی روسیه و کره شمالی، و یک شرکت ایرانی  را به بهانه قوانین ضد تروریسم تحریم کرد.

به گزارش ایرنا، به نقل از پی ام آپ، بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، این اقدام بخشی از ادامه راهبرد آمریکا برای شناسایی، افشای و برهم زدن نقش بازیگران کشورهای ثالث حامی جنگ وحشیانه روسیه علیه اوکراین است.

در این بیانیه آمده است: از آنجایی که روسیه همچنان به استفاده از مهمات و تجهیزات در اوکراین ادامه می دهد و متحمل تلفات سنگین تجهیزات در میدان نبرد شده است، به طور فزاینده ای مجبور به ادامه جنگ ناموجه خود در اوکراین می شود. او به چند متحد خود از جمله کره شمالی روی آورد.

وزارت دارایی تاکنون صدها فرد و نهادی را که در دور زدن تحریم های بین المللی علیه روسیه دست دارند، تحریم کرده است.

برایان نلسون، دستیار وزیر تروریسم و ​​اطلاعات مالی در وزارت خزانه داری آمریکا گفت: «ایالات متحده به مبارزه با شبکه های مالی غیرقانونی که به دنبال پیوند دادن کره شمالی به ماشین جنگی روسیه هستند، ادامه می دهد. ما به همراه متحدان و شرکای خود متعهد به افشای و مختل کردن تجارت تسلیحاتی هستیم که زمینه ساز جنگ وحشیانه پوتین در اوکراین است.”

دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا همچنین یک شهروند ایرانی و یک شرکت ثبت شده در سنگاپور و امارات متحده عربی را به بهانه تحریم های ثانویه مرتبط با تروریسم تحریم کرده است.

بر اساس اعلام اوفک، فرد مورد تحریم بهنام شهریاری است که مشمول تحریم های مربوط به قوانین مبارزه با تروریسم است و نام وی در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما نیز در لیست تحریم های آمریکا قرار داشت.

در سال 1390، دولت آمریکا او را به دلیل کمک نظامی به حزب الله لبنان که نماینده شرکت کشتیرانی “لاینر ترانسپورت کیش” کیش و یک شرکت تجاری به نام او بود، تحریم کرد.

مجله آمریکایی فارن پالیسی تحریم های آمریکا را در مراحل اولیه اعمال کرد مرداد ماه در مقاله‌ای با عنوان «عشق آمریکا به تحریم‌ها سقوط او خواهد بود» نوشت: «آن صحنه را تصور کنید. اجلاس جهانی همه دولت ها و سازمان ها که توسط ایالات متحده تحریم شده است. این تصویر شامل گروه متنوعی از رهبران از سراسر آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین و خاورمیانه خواهد بود و بی شباهت به گروه 7 یا سایر گردهمایی های دوسالانه در تقویم جهانی نیست. در مرکز این گروه چین قرار خواهد گرفت که با افتخار خود را به عنوان متحد معنوی و دیپلماتیک جامعه ملل تحت تحریم ایالات متحده معرفی می کند.

طی دو دهه گذشته، تحریم ها به ابزار سیاست خارجی دولت های غربی به رهبری آمریکا تبدیل شده است. بسته‌های اخیر تحریم‌های اقتصادی و شخصی علیه حمله روسیه به اوکراین و همچنین علیه شرکت‌های چینی به دلایل امنیت ملی، به معنای پیوستن این دو قدرت به باشگاه تحریم‌های آمریکا شامل میانمار، کوبا، ایران، کره شمالی، سوریه و ونزوئلا است.

براساس داده‌های دانشگاه کلمبیا، مجموع ۶ کشور ایران، کوبا، سوریه، روسیه، ونزوئلا و کره شمالی تحت تحریم‌های جامع آمریکا قرار گرفته اند بدین معنی که اغلب تراکنش‌های مالی و بازرگانی با نهادها و اشخاص در این کشورها طبق قانون آمریکا ممنوع است. ۱۷ کشور دیگر از جمله افغانستان، بلاروس، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، عراق، لبنان، لیبی، مالی، نیکاراگوئه، سودان و یمن تحت تحریم‌های هدفمند آمریکا قرار دارند که نشان می‌دهد روابط مالی و بازرگانی با شرکت‌ها و افراد خاص و اغلب دولت بر اساس قانون آمریکا ممنوع است.

به گفته دانشگاه پرینستون، تحریم ها در هفت کشور دیگر از جمله چین، هائیتی، اریتره و سریلانکا محدود به کنترل صادرات است. فهرست بلند بالا حتی شامل تحریم‌های هدفمند علیه افراد و شرکت‌ها در کشورهایی مانند السالوادور، گواتمالا یا پاراگوئه و همچنین تحریم‌ها علیه مناطق خاصی مانند هنگ کنگ، بالکان یا کریمه، دونتسک یا مناطق لوگانسک اوکراین نمی‌شود.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، از سال 2021، ایالات متحده تحریم هایی را علیه 9000 فرد، شرکت و بخش از اقتصاد یک کشور اعمال کرده است. در سال 2021، زمانی که جو بایدن در کاخ سفید روی کار آمد، دولت او 765 تحریم جدید در سراسر جهان اعمال کرد. کشورهای هدف برخی تحریم های آمریکا روی هم بیش از یک پنجم تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند که سهم چین 80 درصد از آن است.

بر اساس گزارش فارن پالیسی، ائتلافی از دولت‌ها اکنون تحت تحریم‌های ایالات متحده برای تغییر شکل نظام مالی جهانی کار می‌کنند، چیزی که عمدتا به عنوان پاسخی به تحریم‌های واشنگتن تلقی می‌شود. زمان آن فرا رسیده است که به این فکر کنیم که چگونه این اقدامات تنبیهی نظم غربی را که قرار بود تحریم ها حفظ کند، از بین می برد. یکی از مشکلات، وزن نامتناسب چین در فهرست تحریم های آمریکا است. زیرا حزب کمونیست چین خود را متحد دیپلماتیک، اقتصادی و معنوی جنوب جهان معرفی کرده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *