به گزارش بازتاب آنلاین، دکتر احسان شریفی پور در گفت وگو با ایسنا، میانگین سن سکته مغزی در کشور اظهار کرد: نتایج دو مطالعه بزرگ در مورد بروز سکته مغزی حاکی از آن است که سن سکته در ایران حدود 10 سال کمتر از میانگین جهانی است. اختلاف 10 ساله میانگین سن سکته مغزی در کشور با میانگین جهانی مایه نگرانی است و تلاش بیشتر کادر درمان را می طلبد. میانگین سن سکته مغزی در سراسر جهان حدود 75 تا 80 سال و میانگین سن سکته مغزی در کشور حدود 65 تا 70 سال است.
وی افزود: با توجه به فراوانی و میانگین سکته های مغزی در ایران، عوامل خطر باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد تا میزان بروز سکته در کشور کاهش یابد. با در نظر گرفتن عوامل خطر، کاهش سکته مغزی نیازمند عزم ملی و هماهنگی بین سازمان های مختلف است.
افزایش سن و ارتباط آن با سکته مغزی
این متخصص مغز و اعصاب همچنین درباره افزایش سن و احتمال سکته توضیح داد: از 50 سالگی هر ده سال یک بار تعداد سکته ها دو برابر می شود که عمدتا در افراد بالای 50 سال است. وقتی در مورد سکته مغزی در بزرگسالان صحبت می کنیم، منظور افراد 18 تا 100 ساله است که در گزارش های سکته مغزی گنجانده شده است. بررسی نتایج اوج سن سکته مغزی در سراسر جهان و ایران حائز اهمیت است. زیرا میانگین سن سکته مغزی در دنیا 75 تا 80 سال و در کشور ما 65 تا 70 سال است.
سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر ایرانیان است
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مرگ و میر ناشی از سکته مغزی نیز گفت: مطالعات زیادی در مورد مرگ و میر ناشی از سکته در دنیا و ایران انجام شده است. سکته مغزی دومین تا پنجمین علت مرگ و میر انسان در کشورهای مختلف است و از علل اصلی ناتوانی محسوب می شود. متأسفانه بر اساس آمار «مرگ ایران»، سکته مغزی پس از سکته قلبی منجر به مرگ افراد در کشور می شود. در ماه اول پس از سکته مغزی، مرگ و میر در حدود 20-30٪ است. این بدان معناست که از هر پنج نفری که دچار سکته مغزی می شوند، یک نفر متأسفانه می میرد.
۴۷۲۳۶