آقای رئیسی!  گفتید از هیچ رسانه ای شکایت نکرده اید، اما این نیمی از ماجراست

دولت تنها رئیس جمهور نیست، همه وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و سازمان ها و شوراهای تابعه با زیرمجموعه قوه مجریه نیز جزئی از دولت محسوب می شوند. بنابراین اگر آقای رئیسی قصد شکایت از رسانه ها را ندارد باید به همه نهادهای نزدیک به دولت دستور دهد انتقاد رسانه ای را تحمل کنند و حقوق اصحاب رسانه را رعایت کنند.

گذشته از اینکه دستگاه های دولتی در دو سال اول ریاست جمهوری آقای رئیسی شکایات متعددی را علیه رسانه ها مطرح کرده اند، مزاحمت این دستگاه ها نسبت به رسانه ها تنها یک شکایت نیست بلکه اشکال مختلفی دارد. قطع تبلیغات دولتی، نوشتن اطلاعیه با بهانه های واهی، ایجاد محدودیت های عجیب و غریب و … برای اصحاب رسانه از جمله اقداماتی است که این دستگاه ها در آن مهارت بسیار دارند.

آقای رئیس جمهور نباید در روز خبرنگار به لبخند کارگزاران و مدیران ارشد دولتش و وعده های زیبای آنها نگاه کند. پشت آن لبخند اقداماتی است که مغایر با اصول اعلام شده توسط رئیس دولت است.

یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم ارائه پاسخ های پی در پی و مفصل است که نه تنها برای مخاطب قانع کننده نیست بلکه مشکل را تشدید می کند. رسانه ها از این پاسخ استقبال می کنند، اما سازمان های دولتی باید بدانند که بسیاری از انتقادات پاسخی ندارند و راه درست مقابله با آن، پذیرش و اصلاح خود است. متأسفانه مسئولان دولتی در دولت سیزدهم آنقدر پاسخگو هستند که تعدادی از روزنامه ها به این دولت لقب «دولت پاسخگو» داده اند و می گویند و می نویسند: دولت سیزدهم دولت پاسخگوست.

مهمتر از آن، برخی از پاسخ ها دو ویژگی غیرعادی دارند. یکی این که همه چیز را به گردن دولت قبل می اندازند و دیگر اینکه در نوشتن جواب نجابت را رعایت نمی کنند.

اگر مقصر دانستن نارسایی‌های دولت یا دولت‌های قبلی قابل قبول است، زمان معین و معقولی دارید، مثلاً حداکثر یک سال، اما بعد از دو سال در یک دولت کاملاً یکپارچه که همه اهرم‌ها را در اختیار دارد، حنای این فرافکنی‌ها. رنگ نخواهد داشت رعایت املای پاسخ نیز از نشانه های نظام رفتاری سردفتران است که متأسفانه در برخی موارد رعایت نمی شود و باعث شگفتی خوانندگان روزنامه می شود. این موارد به اطلاع آقای رئیسی رسید، اما هیچ اقدامی برای سلب مسئولیت از عاملان این جنایات صورت نگرفت.

در روز خبرنگار انتظار می رفت که رئیس جمهور و سایر مقامات دولتی به جای رجوع به رسانه های دولتی یا حداقل دوری از رسانه های دولتی، توجه خود را به رسانه های غیردولتی و علاوه بر شنیده ها معطوف کنند. از رسانه ها، رنج ها، سختی ها و انتقادها از این رسانه ها نیز شناخته شده بود.

اصحاب رسانه مستقل نیازی به بررسی این موضوع ندارند اما به مناسبت روز خبرنگار به دلیل شرایط سخت اقتصادی دولت تعرفه تبلیغات دولتی را اصلاح کرد و خبرهای خوشی از عرضه کاغذ روزنامه منتشر کرد و قسمت اول را پرداخت کرد. ارتقای امسال گامی برای حل مشکلات آن دسته از دست اندرکاران رسانه ای دارد که به دلیل وظایف حرفه ای خود دچار مشکل می شوند. انصاف نیست که روز خبرنگار نادیده گرفته شود و رسانه ها فقط لبخند و تبریک دریافت کنند. دولتمردان باید مطمئن باشند که تنها از طریق گفتار و انعطاف می توانند همکاری و تعامل رسانه ای را به دست آورند. به این واقعیت بسیار مهم و حساس توجه کنید که افکار عمومی در کشور ما توسط رسانه های مستقل و غیردولتی شکل می گیرد نه رسانه های دولتی.

23302

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *