فولاد ضد زنگ چیست؟

فولاد ضد زنگ یا فولاد زنگ نزن، آلیاژهایی بر پایه آهن هستند که با افزودن عناصر آلیاژی مختلف می توانند خواص متفاوتی داشته باشند. آلیاژهای پروفیل فولادی نیز از خانواده فولاد ضد زنگ هستند. با تغییر نسبت عناصر آلیاژی مختلف در فولاد می توان خواص متفاوتی برای فولاد ایجاد کرد.

به عنوان مثال، کروم مقاومت در برابر خوردگی را بهبود می بخشد. کربن استحکام فولاد را افزایش می دهد و مولیبدن می تواند مقاومت در برابر ترک خوردگی تنشی را افزایش دهد. البته باید توجه داشت که افزایش مقدار برخی از عناصر آلیاژی نیز می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. به عنوان مثال، محتوای کربن بالا باعث کاهش شکل پذیری و ایجاد مشکلاتی در هنگام جوشکاری می شود.

در تولید پروفیل های فولادی از چه کیفیت هایی استفاده می شود؟

آلیاژهای پروفیل فولاد بسته به نیاز، خواص مورد نیاز و محل تعیین می شوند. به عنوان مثال، در برخی از کاربردها به مقاومت در برابر خوردگی بالا نیاز داریم. در این موارد بهتر است از پروفیل استیل 304 استفاده شود. هر آلیاژ فولادی خواص خاص خود را دارد. در زیر برخی از آلیاژهای پروفیل فولادی را برای شما شرح می دهیم:

فولاد 304

فولاد 304 یکی از پرکاربردترین آلیاژها در تولید پروفیل است. این درجه دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی است. عنصر فلز کروم حاوی 18 درصد وزنی در فولاد 304 باعث تشکیل یک لایه اکسیدی مقاوم در برابر اکسیداسیون و خوردگی می شود. فولاد 304 شکل پذیری و جوش پذیری خوبی دارد. پروفیل استیل 304 در محیط های مرطوب قابل استفاده است.

فولاد 304 را می توان با استفاده از روش های مرسوم مختلف جوش داد. این ویژگی باعث می شود که این آلیاژ در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. قیمت پروفیل فولادی 304 به دلیل داشتن آلیاژ بالاتر از گریدهایی مانند 201 و 430 است که دلیل آن میزان کروم 18 تا 20 درصد و نیکل آن 8 تا 10 درصد است.

فولاد 201

یکی یکی دیگر از آلیاژهای معمولی فولاد گرید 201 در مقایسه با فولاد 304، این آلیاژ به طور قابل توجهی در برابر خوردگی و اکسیداسیون مقاوم است. استحکام فولاد 201 به دلیل کم کربن بودن آن در مقایسه با فولاد 304 است.

جوش پذیری فولاد 201 خوب است و می توان آن را به روش های مختلف جوش داد. پروفیل فولادی 201 را نمی توان در مناطق مرطوب و ساحلی استفاده کرد زیرا به مرور زمان دچار خوردگی و زنگ زدگی می شود.

استیل 430

استیل 430 نیز یکی از آلیاژهای پروفیل فولادی است که استحکام و مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارد. این نوع فولاد در ساختار خود دارای 16 تا 18 درصد کروم است. میزان نیکل در این آلیاژ بسیار کم است.

به دلیل ساختار فریتی، این گرید شکل پذیری و جوش پذیری خوبی دارد. پروفیل فولادی 430 مقاومت بسیار خوبی در برابر محیط های حاوی اسید نیتریک دارد و می توان از آن در کاربردهای شیمیایی استفاده کرد.

فولاد 316

این نوع فولاد یکی یکی از مقاوم ترین انواع فولاد در برابر انواع خوردگی است. فولاد 316 تقریباً 16 تا 18 درصد وزنی کروم، 10 تا 14 درصد وزنی نیکل و 2 تا 3 درصد وزنی مولیبدن در ساختار خود دارد. فولاد 316 به دلیل دارا بودن مولیبدن در برابر ترک های تنشی بسیار مقاوم است و در محیط های شیمیایی تحت تنش قابل استفاده است. قیمت این آلیاژ نسبتاً بالاست و به همین دلیل استفاده از آن در محیط های معمولی رایج و مقرون به صرفه نیست.

مشخصات ابعاد پروفیل فولادی

پروفیل فولادی توخالی است و به شکل مربع یا مستطیل است. پروفیل فولادی با ابعاد خارجی طول و عرض مقطع و همچنین ضخامت دیواره آن بر حسب میلی متر معرفی می شود. به عنوان مثال، یک پروفیل فولادی 20×20 با ضخامت 1 میلی متر. پروفیل فولادی به صورت شاخه ای و معمولاً در شاخه های 6 متری عرضه می شود.

یکی یکی دیگر از ویژگی های مهم برای استفاده از پروفیل های فولادی کیفیت سطح است که معمولا در کاربردهای تزئینی حساسیت بیشتری دارد. پولیش های براق و براق از جمله ویژگی های سطوح رایج پروفیل های دکوراتیو استیل می باشد.

کاربرد پروفیل های فولادی

همانطور که قبلا ذکر شد، پروفیل های فولادی اغلب در ساخت و ساز استفاده می شود. از پروفیل های فولادی در ساخت نرده، حفاظ، دستگیره و … استفاده می شود. استفاده از این بخش در ساختمان سازی ممکن است جنبه تزئینی داشته باشد.

از کاربردهای تزئینی پروفیل های فولادی می توان در طراحی ها، نمای ساختمان، طراحی داخلی و … استفاده کرد. برای استفاده از پروفیل فولادی در کاربردهای تزئینی باید به کیفیت سطح آن توجه کرد.

پروفیل های فولادی تزئینی نیز از آلیاژهای مختلف ساخته می شوند. این محصولات برای کارهای داخلی و مبلمان خیابانی کاربرد زیادی دارند و به همین دلیل از آلیاژهای گران قیمت برای کاهش قیمت آنها استفاده نمی شود.

اما در مناطق مرطوب و مناطق ساحلی بهتر است از گریدهایی مانند 304 و 316 استفاده شود. از طریق سایت استیل رخ می توانید پروفیل استیل را از مجموعه استیل رخ خریداری کنید.

این بخش علاوه بر استفاده از پروفیل های فولادی در ساختمان سازی، در ساخت کارخانه های مکانیکی و صنعتی نیز کاربرد دارد. برای ساخت بسیاری از کارخانه های صنعتی، پروفیل های فولادی انتخاب مناسبی برای ساخت قاب و سازه ماشین آلات می باشد. آنها همچنین بسیاری از سازه های صنعتی را از پروفیل های فولادی تولید می کنند.

نکاتی برای خرید پروفیل فولادی

برای خرید مناسب ابتدا باید شرایط محیط نصب، بودجه، عمر مفید سازه، الزامات فنی و … را در نظر بگیرید. اینها مواردی هستند که می توانند هنگام انتخاب آلیاژهای پروفیل فولادی مؤثر باشند.

نوع استفاده نیز می تواند دکوراتیو یا صنعتی بودن پروفیل فولادی و کیفیت سطح آن را مشخص کند. همه این عوامل به طور مستقیم بر قیمت نهایی سازه شما تأثیر می گذارد.

همچنین طول عمر سازه یکی این یکی از عوامل مهم در انتخاب آلیاژهای پروفیل فولادی است. اگر می خواهید ساختار شما برای سال ها دوام بیاورد، باید به سراغ انواع بادوام تر بروید. اما در صورتی که سازه طول عمر چندانی نداشته باشد، استفاده از گونه های مقاوم تر باعث افزایش هزینه می شود.

آخرین کلمه

پروفیل های فولادی یکی از پرکاربردترین پروفیل های فولادی هستند که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. در تولید پروفیل های فولادی از آلیاژهای مختلفی استفاده می شود. آلیاژهای پروفیل فولادی معمولاً از گریدهای 304 و 201 هستند.

به خرید پروفیل استیل از استیل رخ شما می توانید از قیمت، ابعاد و کیفیت سطح مورد نظر در وب سایت مطلع شده و سپس با مقایسه قیمت و مشخصات، اقدام به خرید نمایید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما