آسیب باورنکردنی که استرس به دهان و دندان وارد می کند

استرس علاوه بر مشکلات روحی، مشکلات جسمی بسیاری را در افراد ایجاد می کند. بارزترین آنها مشکلات دهان و دندان است.

مطمئناً می‌دانید که استرس برای بدن، پوست یا ذهن شما خوب نیست، اما آیا می‌دانستید که استرس طولانی‌مدت نیز می‌تواند بر لبخند شما تأثیر منفی بگذارد و آن را بد جلوه دهد؟ محققان رابطه ای بین استرس و سلامت دهان و دندان پیدا کرده اند، با یک مطالعه به این نتیجه رسیدند که افراد استرس زا معمولاً سلامت دهان و دندان بدتری دارند.

مشکلات عمده دهان و دندان ناشی از استرس

برخی از مشکلات دهان و دندان وجود دارد که با استرس تشدید می شود. در حالی که برخی از این موارد روی لبخند تاثیری ندارند، اما برخی از آنها بر روی ظاهر لبخند شما تاثیر منفی می گذارند که در این قسمت می خواهیم آن ها را به شما معرفی کنیم.

دندان قروچه

دندان قروچه که به آن دندان قروچه نیز می گویند، وضعیتی است که در آن فرد ناخودآگاه دندان های خود را به هم فشار می دهد و یکی از رایج ترین واکنش ها به ترس، اضطراب و استرس است. استرس می تواند عاملی برای دندان قروچه مداوم باشد که می تواند علائمی مانند کج شدن فک، شکستگی دندان، درد صورت، سردرد مداوم، سفتی عضلات فک و تورم فک پایین را ایجاد کند. همه این علائم روی لبخند شما تاثیر منفی می گذارد.

تورم لثه ها

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که تحت تأثیر موقعیت‌های استرس‌زا قرار می‌گیرند، عموماً در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های پریودنتال یا دندان‌ها و لثه هستند. وقتی بدن استرس دارد، هورمون کورتیزول بیشتر ترشح می شود زیرا می خواهد خاصیت ضد التهابی خود را کنار بگذارد. وقتی این هورمون بیشتر در لثه تولید می شود، سلول های بیشتری برای تولید پروتئین فعال می شوند. التهاب لثه و بیماری لثه افزایش می یابد. این بیماری می تواند استخوان اطراف دندان را نیز تحت تاثیر قرار دهد و از زیبایی لبخند فرد بکاهد و همچنین باعث ایجاد درد در این ناحیه شود.

دهان خشک

وقتی استرس شدید باشد، بدن علائم رفلاکس اسید بیشتری نشان می دهد. این اسید بر غدد بزاقی تأثیر می گذارد و باعث کاهش تولید بزاق و خشکی دهان می شود. عاملی است که باعث خشکی بیش از حد دهان، احساس چسبندگی، طعم بد دهان، بوی بد دهان و افزایش خطر پوسیدگی دندان می شود. همه اینها روی لبخند افراد تاثیر منفی می گذارد.

قفل شدن مفصل فک

بدن ما سیستم‌های دفاعی دارد که اغلب از آن بی‌خبریم. تنش عضلانی یک واکنش رفلکس بدن به استرس برای محافظت در برابر آسیب و درد است. اگر استرس مزمن را تجربه می کنید، کشش مداوم ماهیچه های فک می تواند منجر به فک های دردناک یا TMJD شود. TMJD یا اختلال مفصل گیجگاهی فکی، وضعیتی است که شامل درد یا مشکل در حرکت فک شما می شود.

علائم این بیماری دندانی عبارتند از:

– درد فک

فک های قفل کننده

– مشکل در باز کردن دهان

– صداهایی که از مفصل فک می آید

– مشکل در جویدن

– درد اطراف گوش

منبع: نمناک

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *