bato-adv

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی استان اصفهان گفت: پرندگان ممکن است در یک زیستگاه خاص فرود آیند، تصمیم به مهاجرت بگیرند و دیگر به آنجا برنگردند.

به گزارش ایسنا؛ مریم امیدی درباره اکوسیستم پرندگان گفت: نه تنها پرندگان، بلکه همه موجودات زنده، گونه های جانوری و گیاهی حلقه های حیات هستند و به یکدیگر وابسته هستند. حذف هر گونه گونه از اکوسیستم اثرات جبران ناپذیری بر محیط زیست دارد. به عنوان مثال، اگر پرندگان شکاری از اکوسیستم ناپدید شوند، تعداد جوندگان افزایش می یابد.

وی با تأمل بر اینکه جوندگان عامل انواع بیماری ها هستند، یادآور شد: همین جوندگان می توانند بیماری را به انسان منتقل کنند. آنها حتی از آفات محصولات کشاورزی نیز محسوب می شوند. بدون شک «تعادل» اساسی حیاتی است و هرگونه کاهش یا افزایش گونه‌ها آثار و پیامدهای خاص خود را دارد.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی استان اصفهان افزود: زیبایی شناسی موضوعی است که در سال های اخیر در سراسر جهان رواج یافته است. در برخی از فصول سال در ایران مردم برای عکاسی از پرندگان با تلسکوپ ها و دوربین های مختلف پول خرج می کنند. در اینجا لازم است به بحث زیبایی شناسی و لذت در عین حال اشاره شود. نباید فراموش کرد که وجود پرندگان و محیط زندگی آنها نیز فرصت و ظرفیتی برای افزایش آگاهی، دانش و شناخت بیشتر آنهاست.

امید همچنین خاطرنشان کرد: پرندگان به دلیل خشک شدن محیط خود گاهی حذف می شوند. پرندگان ممکن است در یک زیستگاه خاص سقوط کنند، تصمیم به مهاجرت بگیرند و دیگر برنگردند. اگر پرنده ای به زیستگاه خاصی برنگردد به این معنی است که آن زیستگاه ناپایدار است و از بین رفته است. وقتی این تنوع زیستی از بین برود و چرخه اکوسیستم مختل شود، نوع بشر نیز آسیب خواهد دید.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی استان اصفهان با بیان اینکه فعالیت های انسانی بر جمعیت پرندگان تاثیرگذار است، گفت: اقدامات محاسبه نشده مردم می تواند منجر به تغییرات اقلیمی و پیامدهایی مانند خشکسالی شود. بسیاری از زیستگاه های پرندگان در سراسر جهان از تنش خشکی رنج می برند یکی ایران یکی از آنهاست.

گاوخونی و زاینده رود; زیستگاه ناپایدار پرندگان

امید گفت: در حال حاضر با کاهش بارندگی در ایران مواجه هستیم. در واقع ما کشوری هستیم که از کمبود آب رنج می بریم و بسیاری از پوشش های گیاهی از بین رفته است. برخی از آنها زیستگاه گونه های مختلف از جمله پرندگان هستند. تالاب بین المللی گاوخونی و رودخانه زاینده رود نمونه بارز کم آبی هستند.

وی در خصوص علل از بین رفتن زیستگاه گفت: یکی از جمله عوامل خشکسالی تغییرات اقلیمی و دیگری سوء مدیریت و درک نادرست از طبیعت و منابع آبی است. استثمار بی رویه خشکسالی ها را تشدید کرده و تنش ها را افزایش داده است.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی استان اصفهان درباره وضعیت مهاجرت پرندگان گفت: استفاده از سم از جمله دلایلی است که باعث می شود پرندگان در فصل مهاجرت از این اقدام پرهیز کنند. برای محصولات کشاورزی، روشنایی متعدد و آلودگی صوتی در پارک ها. پرندگان در چنین شرایطی احساس ناامنی می کنند. این نبود امنیت ممکن است بر باروری آنها تأثیر بگذارد.

امیدی با اشاره به اینکه وقتی یک زیستگاه از بین می رود منابع غذایی نیز از بین می رود، افزود: کمبود غذا نقش مهمی در بازگشت پرندگان دارد. شکار غیرمجاز نیز باعث شده پرندگان از چرخه زندگی خود خارج شده و با انقراض مواجه شوند. برخی از پرندگان از گونه های کمیاب هستند که جمعیت آنها به دلیل شکار در خطر انقراض است.

وی با توجه به اهمیت افزایش آگاهی مردم نسبت به پرندگان خاطرنشان کرد: یکی یکی از راه های افزایش آگاهی اجتماعی آموزش در مدارس است. وقتی دانش‌آموزان در کلاس‌های درس حفاظت از گونه‌های جانوری و ملاقات و مراقبت از پرندگان را بیاموزند، قطعا شکل‌گیری فرهنگی حاصل خواهد شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما