به گزارش بازتاب آنلاین، روزنامه اعتماد نوشت: گروه های جنایتکار و جرایم سازمان یافته حلقه های مفقوده ای هستند که گاهاً توسط بسیاری از ناظران و تحلیلگران داخلی در جریان منازعه امنیتی تهران و تل آویو نادیده گرفته می شوند. برای درک اهمیت تلاش برای جنایت در اقدامات خرابکارانه سرویس های خارجی به ویژه موساد، ابتدا باید به ویژگی ها و کارکردهای این مفهوم سیاست حقوقی بپردازیم.
اساساً به گروهی بیش از دو نفر که از وسایل غیرقانونی برای ارائه کالا و خدمات استفاده می کنند و هدف اصلی آنها دستیابی به «منفعت مالی- مادی» است، گروه مرتبط با جرایم سازمان یافته نامیده می شود. این گروه ها، در حالی که به زندگی «مخفیانه» ادامه می دهند، از مرزهای ملی عبور کرده و در سراسر یک منطقه جغرافیایی «شبکه» شده اند تا چرخه ای پایدار از انتقال غیرقانونی کالاها و خدمات ایجاد کنند.
از آنجایی که این گروهها همواره سعی میکنند از چشم قانون پنهان بمانند و مستمر به دنبال منفعت مادی باشند، بستر مناسبی را برای نفوذ سرویسهای خارجی به کشور هدف و جمعآوری اطلاعات بدون به خطر انداختن عوامل خود در عملیاتهای خرابکارانه و حتی ترور ایجاد میکنند. به عنوان شبکه های قاچاق فعال در مرزهای کشور، بستر مناسبی برای انتقال افراد، اسلحه، پرندگان کوچک و غیره به محیط سرزمینی هستند. این جنایتکاران در بسیاری از موارد افراد سیاسی و عقیدتی سرویس های مخفی یا گروه های تروریستی را نمی شناسند، اما برای کسب منافع مالی و مادی با مردم همکاری می کنند.
جیسون برادسکی، کارشناس موسسه خاورمیانه آمریکا در توئیتی اخیر با استناد به اطلاعات سخنگوی دادگستری، شبکه قاچاق مشروبات الکلی در مرزهای شمال غربی کشور را عامل تحویل ابزار ترور عنوان کرد. شهید فخری زاده در آبسرد دماوند. پیش از این شبکه تلویزیونی اسرائیل با ارائه تصویری کارگردانی شده که تنها به عملیات پیچیده نفوذ وابسته است، سعی داشت ترور شهید فخری زاده را نوعی عملیات پیچیده نفوذ به تصویر بکشد. اگر صحت آخرین گزارش قضایی توسط نهادهای امنیتی تایید شود، سوال دوم مطرح می شود: عوامل موساد چگونه پس از انجام عملیات وارد کشور شده و موفق به خروج از کشور شده اند؟ در این سناریو، شبکه قاچاق انسان در مرزهای شرقی و غربی کشور ممکن است زمینه ورود این افراد به ایران را با روش های سنتی خود فراهم کرده باشد.
استفاده موساد از شبکه جنایت سازمان یافته به سال ها قبل بازمی گردد. به عنوان مثال در مرداد در سال 2019 یک شهروند جمهوری آذربایجان تعدادی اراذل و اوباش را اجیر کرد و به آنها گفت که با صاحب کارگاهی در شورآباد اختلاف دارد و میخواهد برای تسویه حساب محل کار او را آتش بزند و تخریب کند. ظاهرا به هر یک از دست اندرکاران این اقدام مخرب 270 میلیون تومان پرداخت شده است. بعد از تخریب و آتش زدن کارگاه ظاهرا معلوم شد که این مکان متعلق به سازمان انرژی اتمی و کارفرمای مامور موساد است! در جریان این عملیات خرابکارانه، سرویس خارجی اسرائیل با استخدام یک تبعه کشور ثالث و پرداخت پول با شبکه اوباش سازمان یافته تماس گرفت.
در سال های اخیر، موساد، بازوی امنیتی رژیم صهیونیستی، بارها از قابلیت های شبکه جنایت سازمان یافته برای جاسوسی، خرابکاری، تسهیل عملیات و ترور سوء استفاده کرده است. آگاهی از این امر و توجه نخبگان علمی، رسانه ای و سیاسی به این تهدید نوظهور به کشور کمک می کند تا با هوشیاری بیشتری بر فعالیت های دشمن نظارت کرده و برای اقدامات خصمانه وی آماده شود. تجربه افزایش ریزپرندگان در کشور و برخی اقدامات خرابکارانه دشمن، مسئولان ذیربط را ایجاب می کند که با دقت بیشتری بر فعالیت گروه های مجرم و غیرقانونی نظارت کرده و نسبت به همکاری احتمالی آنها با سرویس های جاسوسی «اخطار عمومی» صادر کنند. رسانه ملی در این فرآیند وظیفه دارد با ارائه حداکثری اطلاعات، آگاهی جامعه را افزایش دهد و تهدیدات احتمالی را به آنها گوشزد کند.
23302