به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، عملکرد فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس دوازدهم در ماه های اخیر به چالشی برای این فراکسیون تبدیل شده است که برخی از نمایندگان از تشکیل فراکسیون جدید به دلیل ناکارآمدی فراکسیون انقلاب اسلامی دفاع می کنند. مثل روح الله ایزدخواه. او که در انتخابات در لیست معتمدین حضور داشت، رای ندادن مردم به لیست های مردمی را دلیلی بر تشکیل جناح های سیاسی متعدد می داند.

ایزدخواه در گفتگو با خبرگزاری بازتاب آنلاین از استقلال آرای نمایندگان می گوید و با توجه به گروه هایی که این استقلال آرا را تهدید می کنند، تاکید می کند که هیئت رئیسه مجلس نباید استقلال آرای نمایندگان را به خطر بیندازد.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری بازتاب آنلاین با روح الله ایزدخواه از اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی بخوانید:

*****

* آقای ایزدخواه! گفته می شد در کنار فراکسیون انقلاب اسلامی فراکسیون جدیدی تشکیل می شود. آیا جزئیاتی در مورد گروه جدید از جمله اعضا دارید؟

به نظر من نباید فعالیت سیاسی نمایندگان مجلس را محدود کنیم. مجلس خانه ملت است، نماینده رای خود را از ملت گرفته و بدهکار گروه و جناح سیاسی نیست. کسی که توانست از ملت رای بگیرد و در مجلس شرکت کند در واقع نماینده ملت است. نه نمایندگی احزاب و گروه ها.

بنابراین در چارچوب مقررات قانونی و مقررات داخلی شرکت، هرگونه فعالیت سیاسی مجاز است و هرکس بخواهد نمایندگان مردم را به حوزه نفوذ اعمال سیاسی خود وادار کند و با باج خواهی، شورش و تحریک فعالیت سیاسی را محدود کند، صحت ندارد. اصلاً و ما بحث و نظر را تحمل نمی کنیم.

یک نماینده مجاز است در همه مسائل کشور فعالیت سیاسی داشته باشد و موضع بگیرد. برای اظهار نظر نیازی به کسب مجوز از یک گروه سیاسی یا مسئول نیست. بنابراین من موافقم که فعالیت سیاسی نمایندگان آزاد باشد و برخی از نمایندگان اگر صلاح دیدند جناح سیاسی تشکیل دهند این کار را انجام دهند.

تنوع گروه های سیاسی بیشتر به استحکام مجلس و استقلال صدا و آگاهی نمایندگان کمک می کند.

* نمایندگانی که نام بردید در مجلس سروصدا می کنند در اکثریت هستند یا در اقلیت؟

عدد اصلا مهم نیست، نفس کسی که بخواهد بیشتر نماینده باشد و فرض کند ما اکثریت هستیم و دیگران در اقلیت هستند، فرقی نمی‌کند چه گروه یا جناحی باشد، پذیرفته نمی‌شود و ضد جمهوری و قانون است. آزادی که نماینده ای باشد و ما آن را قبول نداریم.

در واقع اکثریت و اقلیت در خدمت مردم تعریف می شود نه در لیست ها، کمپین ها و جناح های بازی ها. اکثریت و اقلیت برای ما ربطی ندارد، خدمتگزار مردم یک نفر است، شهید مدرس، مردم سال ها برایش ارزش قائل هستند، به او احترام می گذارند و برای مردم عزیز است.

بنابراین، فعالیت سیاسی نمایندگان مجاز است و به علاوه، تنوع گروه های سیاسی به استحکام مجلس و استقلال صدا و شعور نمایندگان کمک بیشتری می کند.

یکسان سازی پروژه شکست خورد

* به همین دلیل طرفدار چند جناحی شدن مجلس هستید…

بله، من یک طرفدار پر و پا قرص هستم، اتفاقاً انتخابات آن زمان نشان داد که مردم به یک لیست رای ندادند و خود مردم به این تکثر و تنوع در انتخابات احترام گذاشتند. بنابراین مهم نیست که خود انتخابات تنوع مطلوبی داشته است، این چیزی است که ما می خواهیم مجلس را متحد کنیم.

همگن سازی نمایندگان یک پروژه شکست خورده است. چه در دوره قبل و چه الان گفته ام کسانی اعم از باندها و گروه های ذی نفع که می خواهند نمایندگان را همگن کنند و کانالیزه کنند، قطعاً خلاف میل امام و رهبری و خلاف جمهوریت است.

احتمال تشکیل گروه جدید مجلس بالاست/در این چند ماه استقلال رای مجلس دستکاری شده است

احتمال تشکیل گروه جدید مجلس چقدر است؟

با توجه به ناکارآمدی قبلی فراکسیون انقلاب اسلامی، احتمال تشکیل فراکسیون جدید زیاد است. به نظر می رسد تشکیل یک گروه مستقل تر با جوانان بیشتر ضروری به نظر می رسد. بازنمایی بر اساس هویت او است. اگر نماینده هویت مستقل و آزادی رأی نداشته باشد، فایده ای ندارد. اگر کسی از کسی خواسته شود که آن سمت را اعلام کند و آن رای بدهد، آن شخص دیگر به عنوان نماینده مفید نیست.

نمایندگی بر اساس هویت و استقلال آنها است. معلم یک نفر بود ولی مجلسی کار می کرد. به همین دلیل است که ما طرفدار آن هستیم که اگر مردم احساس کردند در فضا و جناح موجود ناکارآمدی وجود دارد، بتوانند مجموعه جدیدی را با اقتدار کامل راه اندازی کنند. در حالی که همه جا ممکن است مشترکاتی وجود داشته باشد، ایجاد گروه جدید به این معنا نیست که بخواهیم در همه مسائل اختلاف نظر داشته باشیم، نه، ممکن است در خیلی جاها اشتراکات وجود داشته باشد، اما مهمتر از همه این است که استقلال صدای نماینده این گم نمی شود. ما این احساس را داریم که در فضای این چند ماهه استقلال رای مجلس تا حدی تهدید شده و نوعی دستکاری صورت می گیرد. بنابراین اگر گروه جدیدی برای حفظ استقلال رای نماینده مجلس ایجاد شود، قطعا از آن حمایت خواهیم کرد.

در انتخابات مجلس، مردم لیست های ناشناس را به لیست های معروف ترجیح دادند

* استقلال رای مجلس از سوی چه کسانی یا چه گروه هایی تهدید می شود؟

گروه هایی که می خواهند صدای نمایندگان را از بیرون و داخل شکل دهند، فضاسازی کنند و همگن کنند که این رفتارها ضد جمهوری است و مردم برای این کار ارزشی قائل نیستند. آنچه مردم از ما انتظار دارند این است که لیست وحدت در این دوره زمانی که آنها رای متفاوتی دادند از هم پاشید و مردم به نوعی در لیست ها انتخاب های خود را انجام دادند تا جایی که اصلاً لیست وحدت در کشور وجود نداشت.

این نوع انتخابات محدود به انتخابات روز جمعه نیست، بلکه چهار سال یعنی چهار سال انتظار دارند که نتیجه این نوع انتخابات را در مجلس ببینیم و این تنوع، استقلال و آزادیخواهی را در فضای صحن و دادگاه ببینیم. کمیته پارلمانی

بعضی ها با یک کلمه وحدت می خواهند احمق بسازند

نمی شود یک کلمه وحدت، یک کلمه احمقانه، موهوم و مجهول گفت، جایی که معلوم نیست شاخص و مبنای وحدت چیست یا کیست و به معنای اتحاد با ماست یا چیز دیگری. وحدت یعنی چه؟ اگر این واضح نیست و می‌خواهند با یک کلمه به هر فعالیت مستقل دیگری لعن و سرکوب و سرزنش و انگ بزنند، اساساً خلاف جمهوریت، قانون اساسی و استقلال رأی مردم است. وکالت بر عهده شخص است و نمی توان آن را به هیچ جناح، شخص، مرجع یا گروهی واگذار کرد.

پس اگر گروهی از نمایندگان هستند که تعدادشان مهم نیست و حتی اگر نماینده ای باشد که استقلال صدایش را حفظ کند، مردم اهمیت می دهند و مردم هم همین انتظار را از ما دارند که خودمان باشیم و صدای خودمان را داشته باشیم. و قضاوت هر تعداد از نمایندگان مجلس تصمیم به تشکیل یک گروه مستقل برای حفظ استقلال رای خود گرفته اند. این قابل احترام است و مشکلی ایجاد نمی کند.

*در صورت ایجاد فراکسیون جدید، عضویت خواهید داشت؟

باید ببینیم انشاءالله چه جایگاه و مبانی دارند.

27211

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما