جام رایان – مسابقات سمنانتیک
مسابقه برنامه نویسی معنایی 24 و 25 با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و در قالب مجموعه مسابقات دانشگاهی جام رایان آبان 1403 در دانشگاه سمنان برگزار شد. این مسابقات که با حضور 60 تیم 2 یا 3 نفره از 10 استان و 19 دانشگاه کشور برگزار شد، بستری برای رقابت علمی، تقویت استعدادهای فنی و ایجاد انگیزه در دانش آموزان شد.
اهداف و سابقه برگزاری مسابقه
مرتضی داریگیو، دبیر این دوره از مسابقات و مدرس دانشگاه سمنان با بیان اینکه این مسابقات بر اساس مدل رقابت جهانی ICPC طراحی شده است، گفت: هدف از برگزاری این مسابقات افزایش توان علمی دانش آموزان، تقویت مهارت حل مسئله و ایجاد فضایی برای بروز خلاقیت و استعدادهای آنان است. مسابقات معنایی یکی مسابقات منطقه ای و جهانی ICPC هر ساله به صورت حضوری و در کتابخانه مرکزی دانشگاه سمنان با شروع مراحل آماده سازی برگزار می شود.
وی افزود: این رویداد که از سال 1395 آغاز شده است، نه تنها جنبه رقابتی دارد بلکه به ایجاد فضایی شاداب و علمی در بین دانش آموزان سراسر کشور کمک می کند. هدف بلندمدت این مسابقات قرار گرفتن در بین رویدادهای رسمی تدارکاتی مسابقات ICPC در منطقه غرب آسیا است.
حمایت و نقش معاون علمی
به گفته دریگیو، حمایت معاونت علمی و ستاد توسعه اقتصاد مبتنی بر اطلاعات دیجیتال در برگزاری این مسابقات به توسعه مهارت های برنامه نویسی و تربیت کارشناسان در حوزه فناوری اطلاعات کمک کرد. این حمایت ها علاوه بر ارتقای مهارت های فنی شرکت کنندگان، زمینه ساز تقویت مهارت های حل مسئله، گسترش ارتباطات بین المللی و ایجاد فرصت های شغلی و حمایت از جایگاه ایران در زمینه توسعه فناوری ها شد.
فرآیند حفظ و دستاوردها
60 تیم از 76 تیم متقاضی در این دوره از مسابقات به مرحله نهایی راه یافتند. از این تعداد 58 تیم در روز مسابقه روی صحنه رفتند. این مسابقه به صورت حضوری و بدون دسترسی به اینترنت برگزار شد. تیم ها با استفاده از الگوریتم ها و مهارت های برنامه نویسی خود مسائل طراحی شده را حل کردند. نتایج به طور خودکار ارزیابی و از طریق تابلوی امتیازات اعلام شد.
یکی یکی از ویژگی های جذاب این مسابقات این بود که نتایج تیم ها فقط تا ساعت پایانی مسابقات نمایش داده می شد. در این مدت، تیمها فقط میتوانستند وضعیت پاسخهای ارسالی خود را ببینند، اما نتایج تیمهای دیگر خصوصی باقی ماند. در پایان تیم ها بر اساس تعداد مسائل حل شده و زمان کل حل رتبه بندی شدند.
لینک مسابقات جام رایان
این مسابقات به عنوان بخشی از مسابقات تمدید شده جام رایان برنامه ریزی شد. هدف از برگزاری این جام ایجاد بستر همکاری علمی بین دانشجویان ایرانی و سایر کشورهای منطقه و تقویت دیپلماسی علمی است. مسابقات رایان کاپ به ویژه در سطح ایالتی و دانشگاهی مبنایی برای شناسایی استعدادهای برتر و آموزش آنها برای مراحل منطقه ای و بین المللی مسابقات ICPC محسوب می شود.
برنامه ها و پیشنهادات وابسته
این دوره رقابتی با برنامه های جانبی جذابی همراه بود که شامل کلاس های خصوصی و نمایشگاه شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان بود. همچنین نماد جدید این مسابقه با نام SEMANTIC ROBO که طراحی آن از معماری کتابخانه مرکزی دانشگاه الهام گرفته شده است، رونمایی شد.
دبیر مسابقات پیشنهاد کرد در آینده مرحله نهایی مسابقات جام رایان با هدف تقویت دیپلماسی علمی و فرهنگی و ارتقای ظرفیتهای گردشگری ایران در شهرهای مختلف کشور برگزار شود. .
بهترین تیم ها و سهمیه حضور در بازی فینال
تیم پازل-دانشگاه شریف
تیم VelBoss – دانشگاه شهید بهشتی
تیم نیم سیلندر – دانشگاه علم و صنعت
تیم الف، ب، هواپیما- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج سهمیه حضور مستقیم در مسابقات فینال را کسب کرد.
با تشکر از شما و سخنرانی پایانی
در نهایت دکتر دارجیو از حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه سمنان، اعضای هیات علمی و دانشجویان مهندسی کامپیوتر که مسئولیت اجرای این مسابقه را بر عهده داشتند، قدردانی کرد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این رویدادها به ارتقای مهارت های تحصیلی و حرفه ای دانش آموزان کمک کرده و آنها را در مسیر موفقیت همراهی کند.
مسابقات معنایی با ترکیب روحیه رقابتی، دانش محوری و اهداف ملی، یکی به یکی از رویدادهای موثر در تقویت جایگاه علمی و فناوری کشور تبدیل شده است.