وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: موضوع حکومت وحدت ملی در این وزارتخانه «اتحاد برای تحقق عدالت» است و ما جامعه عادلانهتری میخواهیم.
به گزارش ایرنا، «احمد میدری» شامگاه شنبه در نشست با نمایندگان اندیشکده های دادگستری در ساختمان وزارت کار این مطلب را گفت.
میدری تلفیق برابری و کارآمدی را عدالت خواند و گفت: کارایی بدون توجه به برابری ناپایدار خواهد بود و اگر زمینه رشد را فراهم کند پایدار خواهد بود. از سوی دیگر، برابری بدون در نظر گرفتن کارآمدی برای مردم نیز خوب است، اما به تدریج به نقطه مقابل خود تبدیل می شود و به ناکارآمدی و فقر می انجامد.
وزیر کار گفت: بحرانهای مختلف ناشی از بیتوجهی به هر دو جنبه است و معتقدم همیشه همینطور است. یکی آنها این دو را فراموش کردند و بحران های مختلفی را تجربه کردند.
میدری رعایت انصاف در پست های کلیدی و رهبری را مهم دانست و گفت: در گذشته در نظام اداری ما عدالت کمتری در محیط کار حاصل شده است و اگرچه در سیستم اداری پیشرفت کرده ایم، ارتباطات و مناصب سیاسی و گاه رفاقت در نظام اداری ایران همیشه سیاسی و دوستانه بوده است.
وزیر کار با اشاره به وجود چنین مشکلی در سایر وزارتخانه ها خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در گذشته شنیده بودیم که رؤسای سازمان های زیرمجموعه توسط فردی غیر از وزیر انتخاب می شدند.
میدری تصریح کرد: باید تلاش کنیم شرایط را از حالت دوست و سیاست زده به نظام قاعده محور تغییر دهیم و تحول بزرگی در ایران رخ دهد. تاریخ ایران اینگونه بود.
وی تصریح کرد: قبل از نظام اداری، ادارات بر پایه خانواده بود و به عنوان مثال خانواده مصدق از دوره سلجوقی وجود داشته و همواره سوء تفاهم ها مانع تحقق عدالت بوده است.
وی بیان کرد: زمانی که نظام اداری در ایران برقرار شد و ارتباطات شخصی و روابط سیاسی جای آن را گرفت و در این دوره در دولت چهاردهم سعی کردیم روابط سیاسی و در حوزه مدیران کل را جایگزین قاعده سازی کنیم. ما سعی کردیم از روشی به نام «ما دادیم» استفاده کنیم و افراد واجد شرایط پس از آزمون و مصاحبه انتخاب شدند.
وی گفت: در گذشته از ادارات مختلف و مستقیم به مدیرکل وارد سازمان می شدند که باعث می شد انگیزه مردم کم شود.
وزیر کار با بیان اینکه هیچ کدام از مدیرانی که آمدند و رفتند ناسالم و تمیز نبودند، اما مشکل زمانی به وجود می آید که افراد وارد سیستم مدیریتی می شوند و دوستی های خود را به دفتر می آورند، افزود: ادارات و سازمان های بزرگ را نمی توان با این پایگاه اداره کرد.
وی گفت: ترکیبی از تخصص و وفاداری مهم است و باید سازوکارهایی برای تطبیق وفاداری و تخصص از طریق نهادهای رسمی ایجاد شود.
میدری گفت: روابط سیاسی و ارتباطات سیاسی به هیچ وجه نمی تواند بر صلاحیت حرفه ای و صلاحیت اخلاقی تاثیر بگذارد و این مسائل برای عدالت کار بسیار مهم است و موتور اقتصاد ایران زمانی حرکت می کند که عدالت کار محقق شود.
وزیر کار افزود: این مشکلات از قبل از انقلاب وجود داشت و ما همیشه این مشکل را داشتهایم و در دوره پهلوی هم وفادارانی از جریانهای مختلف سیاسی بودند که نمیتوانستند با هم کار کنند و همیشه در جنگ پنهانی با یکدیگر بودند در همان نقطه
وی درباره طرح اصلاح صندوق بازنشستگی در بودجه پیشنهادی گفت: پیام اشتباهی به جامعه بازنشستگان ارسال شده است که می خواهیم صندوق بازنشستگی را برچیده و وضعیت بازنشستگان را بدتر کنیم.
میداری تصریح کرد: معتقدیم صندوق بازنشستگی معرف هویت بازنشستگان ایرانی است و قابل انحلال نیست. انحلال آن به دولت و جامعه آسیب می رساند و همه دولت ها می خواهند با جامعه خود در ارتباط باشند.
وزیر کار تصریح کرد: نه تنها به دنبال انحلال صندوق بازنشستگی نبودیم، بلکه معتقدیم باید ساختار آن اصلاح شود تا بتوانیم مسائل رفاهی بازنشستگان مانند بیمه تکمیلی و بهداشت و درمان را بهبود بخشیم و ورزش را برای آن گسترش دهیم. سالمندان و تبدیل خانه های امید به مراکز مستمری بگیران اما متاسفانه پیام بدی منتقل شده است.
وی گفت: هدف افزایش کارایی اقتصاد ایران و ارتقای حقوق صاحبان سهام بود و می خواستیم شرکت های موازی را اصلاح کنیم تا دولت بتواند جان بازنشستگان کشور را از نوسانات سود شرکت ها نجات دهد ما در رسیدن به این هدف موفق نخواهیم شد.
وزیر کار افزود: در حوزه عدالت هر کاری می خواهیم انجام دهیم باید برای رساندن پیام جامعه تلاش کنیم وگرنه در اهدافی مانند عدالت موفق نخواهیم شد.