به گزارش خبرگزاری مگتو، فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در کشور، اظهار داشت: پس از اجرای سیاستی که بانک مرکزی در ابتدای سال جدید اتخاذ کرده بود، بانک مرکزی در سال 2018، در سال 2018 میلادی اقدام کرد. از چهارشنبه گذشته شاهد کاهش قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد هستیم.
رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر شاهد کاهش چشمگیر قیمت ها در بازار غیررسمی کشور بودیم، روزانه هر اسکناس دلار، درهم و یورو در مرکز مبادلات ارزی و طلایی و همچنین در بازار حواله رد و بدل می شود با تجربه همین وضعیت در بازار ارز، نرخ ارز تعیین شده از سوی بانک مرکزی برای واردات انواع کالا در حدود 37 هزار و 500 تومان در نوسان است.
دبیرکل جامعه صرافی ایران در تشریح دلایل کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر گفت: با سیاست بانک مرکزی در حوزه اطلاع رسانی و همچنین سیاست دی ماه و بهمن ماه سال گذشته و با ورود مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران در حوزه ارائه اسکناس های بازار و ارائه ارز حواله بانک مرکزی که از سوی شرکت های صادرات محور بود، افزایش قیمت دلار به سمت بازار غیررسمی با کاهش مواجه شد که این نیز کاهش یافت. قابل توجه است و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز این را فرض می کند که این رویه ادامه دارد.
رمضان یادآور شد: از آنجایی که بازار ارز و طلا تقریباً همپوشانی دارند و تأثیر متقابل آنها دوطرفه است، حراج هفتگی که در مرکز مبادلات مبادلاتی در خصوص عرضه سکه و شمش طلا برگزار می شود، می تواند در جلوگیری از انتظارات تورمی در بازار بسیار مؤثر باشد. از سوی دیگر، همانطور که گفته شد، میانگین قیمت ارزهایی که بانک مرکزی به شرکت های واردکننده در بازار نیما اختصاص می دهد، 37 هزار و 500 تومان است، بنابراین با توجه به این عوامل، قیمت کالاها و خدمات باید استخراج شود. قیمت های بالاتر را نمی توان پذیرفت. قاعدتا قیمت ها با نرخ سود بانک مرکزی منطبق است، بنابراین احتمالاً تا پایان سال شاهد کاهش قیمت ارز و خروج از التهاب هیجانی خواهیم بود.
گزارش مشروح وضعیت بازار ارز (اینجا) را بخوانید.
۲۲۳۲۲۵