اولین سالن سینمای اختصاصی زنان را «خانبابا معتضدی» پس از سفر به فرنگ افتتاح کرد و برخلاف عرف و باور جامعه درهای زنان را به این مکان گشود.
به گزارش همشهری آنلاین، معتضدی در خاطرات خود از بازگشت به تهران نوشت: با بازگشت به تهران تعداد سینماها از دو سالن به هفت سینما رسیده بود؛ «اوست فیلم» سه سینما (ایران، گراند سینما و نور) علی وکیلی. (سینما سپه)، سکوار لیدزه (مایاک)، سینما در میدان شاهپور و در نهایت سینمای واقع بین میدان حسن آباد و باغشاه، جالب است که «سینما در ایران رونق گرفته است».
نصرالله حدادی تهران-پژوه درباره راه اندازی سینمای بوانان می گوید: «معتضدی پس از بازگشت به ایران در گمرک مشغول به کار شد و برای استفاده از آموخته ها و استفاده از تجهیزاتش در عرصه های نمایش و فیلمبرداری نیز فعالیت خود را آغاز کرد.
تصمیم اولیه خانبابا این بود که برای زنانی که تا آن زمان از تماشای فیلم در سینما محروم بودند، اکران هایی را آماده کند.
او هفته ای یکی دو بار با فیلم هایی که از پاریس با خود می آورد و همچنین فیلم هایی که بعدها از سینمای ایران و علی وکیلی کرایه کرد، نمایش برگزار می کرد. این اثر خان بابا مورد استقبال بانوان قرار گرفت. از اینجا بود که به فکر ایجاد یک سالن ویژه برای بانوان افتاد.
مدتی با اردشیرخان صاحب سینما خورشید (روبروی ایران و بانک روس در خیابان علاءالدوله) که مدتی بود فعالیت سینمایی اش متوقف شده بود، همکاری کرد. سپس به فیلمبرداری روی آورد، با وسایل و نقشه ای که با خود آورده بود، یک تاریکخانه کوچک راه اندازی کرد و شروع به فیلمبرداری از نقاط دیدنی، باغ ها و گلخانه های تهران کرد. پس از مدتی باباخان به دربار دعوت شد و در حدود 400 متری احمدشاه و محمدحسین میرزا فیلمبرداری کرد. با انقراض سلسله قاجار و آغاز حکومت پهلوی، فیلمبرداری خود را افزایش داد و از فکر تأسیس سینمای جدید منصرف شد.
اما این بار بابا خان بعد از مدتی فروردین در سال 1307 با پیشنهاد «سرهنگ علی نقی خان وزیری» درباره ساخت فیلم های ویژه زنان به سینما روی آورد.
حدادی ادامه می دهد: این سالن سینمای صنعتی نام داشت و در خیابان لاله زار (پشت سینما رکس، لاله فعلی) قرار داشت و قیمت بلیت های 2، 3 و 5 قرانی و فروش این سالن هر شب بین 70 تا 100 تومان در نوسان بود. این سالن پر رونق شد اما 9 مهر ۱۳۰۷ سینما آتش گرفت. در زمان این حادثه فیلم «دزد بغداد» که از یکی از سینماهای ایران اجاره شده بود در حال نمایش بود. خسارات زیادی وارد شد اما خوشبختانه تلفات جانی نداشت. به همین دلیل سینمای ویژه بانوان تعطیل شد.
معتضدی از موقعیتی که پس از حادثه آتش سوزی سینمای صنعتی مهیا شد نهایت استفاده را برد و دست به ساخت سینمای جدید زد. قصد خان بابا این بود که خانم ها را در سمت راست و آقایان را در سمت چپ سالن بنشیند. پلیس وقت نیز با این نظر موافق بود. خانبابا با دکتر آقابابیان و همسرش مادام آقابابوف (صاحبان تئاتر میدان مخبرالدوله) در فکر مکان مناسب مذاکره کردند و در نهایت سالن را اجاره کردند و سینما پری را افتتاح کردند.