منفعت سرمایه سهام در سال 1401 که باید دو بار اتفاق می افتاد آذر و در اسفند 1402 سپرده گذاری شد اما برخی از شرکت ها مانند مپنا سود خود را به موقع واریز نکردند. اما امروز بالاخره مپنا از واریز بخشی از برنده های خود خبر داد.
به گزارش بازتاب آنلاین، ولیاله جعفری، مدیر نظارت بر انتشارات سازمان بورس درباره سرنوشت سومین سود سهام مربوط به عملکرد شرکت های سرمایه گذاری 1401 گفت: سود سهام 1401 که قرار بود انجام شود. دو برابر پرداخت می شود آذر و در اسفند 1402 سپرده گذاری شد اما برخی از شرکت ها مانند مپنا سود خود را به موقع واریز نکردند.
جعفری در مورد کلمات یکی یکی از مدیران مپنا که قول داده به زودی سود مپنا را پرداخت کند، گفت: مپنا هنوز هیچ سودی پرداخت نکرده است.
جعفری در پاسخ به این سوال که آیا شرکت سپرده گذاری رسا در صورت واریز تمام سود شرکت های سهامی در سال 1401 می تواند سود را بین سهامداران تقسیم کند؟ هنوز زمان پرداخت است.
وی تصریح کرد: آخرین جلسه شورای عالی بورس یک ماه پیش بود و تصمیمی برای تقسیم سهام وجود نداشت. امیدواریم همه شرکت ها سود سهامداران را در موعد مقرر واریز کنند تا در جلسه بعدی شورای عالی بورس این سود به تصویب برسد و سود به حساب مشمولان واریز شود.
در همین راستا خبرنگار در تماس با محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: هیچ وجهی از سوی شرکت مپنا بابت سود ۱۴۰۱ سهام عدالت واریز نشده است و اکنون حدود ۲۵ درصد سود شخص ثالث است. مبلغ سهام شرکت های سرمایه گذاری برای توزیع به سهامداران عدالت الزامی است.
باغستانی درباره مجوز تقسیم سود سهام عدالت گفت: ما به عنوان یک شرکت وظیفه جمع آوری، تجمیع و تقسیم سود را برعهده داریم و از این طریق مصوبات شورای عالی و سازمان بورس را اجرا می کنیم و پس از دریافت مصوبه، آن را انجام خواهیم داد. این کار را ظرف یک روز به حساب ذینفعان واریز کنید
مدیرعامل صمت همچنین بیان کرد: برای دریافت سود 1402 سهم شرکت ها نیازمند تصویب شورای عالی بورس هستیم.
در همین راستا یکی از مدیران شرکت های سازمان بورس فاش کرد که سازمان بورس با مپنا به دلیل عدم واریز سود سهام عدالت اقدام قانونی کرده است.
وی تصریح کرد: اگرچه هفته گذشته یکی از مدیران مپنا در نمایشگاه کیش به خبرنگاران قول داده بود که 500 میلیارد تومان از 500 میلیارد تومان بدهی مپنا از سهام عدالت به صورت اقساطی بازپرداخت شود، اما هنوز یک ریال به صمت پرداخت نشده است. تا آن زمان قسمت سوم سود را به شرکت های سرمایه گذاری واگذار کنید خرداد گفته می شود 1403 توسط سمات جذب و سپرده می شود که در واقع همینطور است شهریور مدت ها طول کشید و مپنا هنوز سود خود را به بهانه مطالبه از دولت به سهامداران پرداخت نکرده است.
یکی یکی از الزامات امانتداری در شرکت های سهامی عام پرداخت به موقع بدهی هاست مانند: ب- سود مجامع سالانه، به ذینفعان و سهامداران، که به عنوان یک حق باید به موقع پرداخت شود، به ویژه اینکه اکثر سهامداران 49 میلیونی ترکیه از گروه های کم درآمد و پایین ترین دهک های جامعه هستند. یکی یکی از راه های تشویق مردم به ماندن در بازار سرمایه، رعایت حقوق آنها و پرداخت به موقع سود سهام و سهام پاداش است.
سهم سود سهام عدالت
معاون اقتصادی مپنا: با تصویب هیات مدیره و حمایت مدیرعامل و سایر اعضا، تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت انجام می شود.
تسویه بدهی 500 میلیارد ریالی سهام عدالت با مشارکت یکی مبلغ یک میلیارد ریال توسط بانک ها به حساب سپرده واریز شده و موجودی آن که بالغ بر 4 میلیارد ریال است تا پایان سال تسویه می شود.
امکان انتقال سهام سرمایه از متوفی به وراث و سایر مزایا
در ادامه محمود حسنلو معاون توسعه فناوری و نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نیز گفت: از 15 مردادماه، ماه انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث (به استثنای سهام عدالت) بود. ). مزیت اصلی این سرویس آنلاین بودن آن است، بنابراین کاربران می توانند با مراجعه به سامانه ddn، ثبت اسناد و مدارک، درخواست انتقال خود را در 24 ساعت شبانه روز، روزهای هفته، در هر کجا که هستند، ارسال کرده و برای ما ارسال کنند. گذشته با مراجعه به دفاتر پیشخوان منتخب دولت تکمیل شد.
این مسئول ادامه می دهد: مهم ترین ویژگی این سرویس پس از آنلاین شدن، کاهش هزینه های مالی و صرفه جویی در وقت کاربران است که ابعاد مختلفی دارد. یکی دیگر از ویژگی های مهم این سرویس، الکترونیکی شدن است.
وی تصریح کرد: نکته بعدی این است که همه وراث می توانند بلافاصله از طریق سامانه DDN بر وضعیت پرونده خود نظارت داشته باشند که پیش از این امکان پذیر نبود. نبود و مدارک با پیک به سپرده مرکزی ارسال میشه و خب اصلا ارتباط مستقیم نداشت. وجود یک محیط تعاملی با کارشناسان مناسب برای رفع نواقص به عنوان مثال کسری سند از دیگر مزایای الکترونیکی شدن این فرآیند است که در گذشته بسیار زمان بر بود.
این مقام مسئول می گوید: بر اساس الکترونیکی شدن فرآیند واگذاری سهام متوفیان به وراث (به استثنای سهام عدالت)، فرض بر این است که درخواست ها به سپرده گذاری مرکزی ارائه شود. به نظر می رسد روندها سریعتر می شود، مثلا با روش قدیمی انتقال سهام حدود 20 روز طول می کشد، با این انتقال الکترونیکی کمتر از 2 روز است. انجام می شود
لازم به ذکر است واگذاری الکترونیکی سهام متوفی به وراث (به استثنای سهام سرمایه) نه تنها باعث کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان می شود، بلکه سرعت رسیدگی را نیز افزایش می دهد، روندی که به گفته مسئولان از هم اکنون رایگان خواهد بود. .
از سوی دیگر، دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران نیز اعلام کرد: واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان به وراث (به استثنای سهام سهام) تحولی مهم در فرآیند واگذاری مالکیت سهام ارث در بازار سرمایه است.
رسول سعدی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران، انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به بازماندگان (به استثنای سهام) را تحولی مهم در فرآیند واگذاری سهام ارث دانست که مزایای زیادی را به همراه دارد : «این روش انتقال به بازماندگان این امکان را می دهد که بدون نیاز به مراجعات متعدد شخصی و مراحل اداری پیچیده و وقت گیر، این قسمت از ارث خود را به صورت الکترونیکی دریافت کنند. از دارایی های مالی
وی تصریح کرد: برچیده شدن بوروکراسی های موجود و کاهش خطاهای انسانی نیز به ایجاد اعتماد بیشتر به این فرآیند و افزایش شفافیت کمک می کند تا این انتقال همزمان سریع، دقیق و قابل پیگیری باشد.
سعدی در ادامه گفت: به طور کلی تقویت زیرساخت های الکترونیک در بازار سرمایه به افزایش کارایی و پویایی این بازار کمک می کند. دسترسی سریعتر و شفافتر به اطلاعات به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا تصمیمات دقیقتری بگیرند و در نتیجه، ریسکهای سرمایهگذاری مرتبط با فقدان شفافیت یا نبود داده های به موقع به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. این امر به ویژه در بازار سرمایه ایران می تواند عاملی برای جلب اعتماد عمومی و جذب سرمایه گذاران بیشتر به بازار باشد.
تأثیر انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث بر بازار سرمایه
دبیرکل کانون موسسات سرمایه گذاری ایران در پایان با توجه به تاثیر واگذاری الکترونیکی سهام متوفیان به وراث (به استثنای سهام) بر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: کاهش هزینه های عملیاتی، تسریع فرآیندها و حذف واسطه های غیرضروری نیز نقش مهمی ایفا می کند. نقش مهمی در افزایش نقدینگی بازار سرمایه دارد زیرا فرآیندها به صورت دیجیتالی و بدون تاخیر انجام می شود. همه این عوامل دست به دست هم داده و منجر به سرازیر شدن منابع مالی بیشتر به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی میشود که در نهایت موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور میشود و زیرساختهای مالی کشور را قویتر و پایدارتر میکند.