خواص بومادران برای سلامتی و کاهش وزن

احتمالاً بارها با نام بومادران برخورد کرده اید، گیاهی که در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و به اشکال مختلف مانند عرق یا چای استفاده می شود.

به گفته پزشکتان، خواص استثنایی این گیاه سفید یا زرد رنگ برای رفع استرس و اضطراب، درمان سرماخوردگی و فشار خون بالا و بهبود دستگاه گوارش، مدت‌هاست که بومادران را به یکی از محبوب‌ترین گیاهان دارویی تبدیل کرده است.

بومادران چیست؟ (بومادران)

بومادران گیاهی است علفی یکساله یا چند ساله با خصوصیات گرم و خشک از خانواده کاسنی که دارای گونه های متعددی می باشد. اما بومادران هزار برگ یا بومادران معمولی در ایران بیشتر دیده می شود. تاریخ طولانی بومادران به جنگ تروا برمی گردد و نام لاتین آشیل آ از نام قهرمان افسانه ای یونانی آشیل گرفته شده است.

در طول جنگ تروا از بومادران برای درمان زخم ها، عفونت ها و خونریزی استفاده می شد. ساکسون ها همچنین برای دفع جادو و چشم بد به بومادران اعتقاد داشتند. بومادران را مشک چوپان یا مشک چوپان نیز می گویند و دلیل آن بوی تند و فلفلی است که از شاخه های گلدار بومادران می آید.

بومادران چه شکلی است؟

بومادران، گیاهی به رنگ سبز مایل به زرد با ساقه ها و شاخه های مستقیم به طول حدود 25 تا 60 سانتی متر، دمبرگ های بلند و گل های بلند و میخ دار است. دانه های بومادران صاف و کروی هستند.

چگونه از بومادران استفاده کنیم؟

گیاه دارویی بومادران را می توان به اشکال مختلف مانند چای استفاده کرد. برای تهیه دمنوش بومادران کافی است دو تا سه قاشق غذاخوری بومادران را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید ده دقیقه دم بکشد. برای درمان سرماخوردگی افزودن اسانس نعنا به چای بومادران توصیه می شود. مصرف این نوشیدنی به افزایش اشتها نیز کمک می کند.

همچنین عصاره بومادران به صورت قطره ای وجود دارد که می توانید آن را با دو تا سه قطره آب مخلوط کرده و روزانه بخورید که برای درمان مشکلات مجاری ادراری بسیار مفید است. از برگ های تازه این گیاه به عنوان سبزی در سالاد نیز استفاده می شود. روش دیگر استفاده از این گیاه به عنوان بخور است. بهتر است با توجه به شرایط خود روش مصرف را با پزشک خود در میان بگذارید.

1. کاربردهای بومادران برای معده (کاربرد و خواص بومادران برای هضم غذا)

برای تقویت معده، رفع نفخ و رفع بی اشتهایی، نصف لیوان عرق این گیاه بین غذا یا بعد از غذا مجاز است. طب سنتی مصرف دو فنجان دمنوش بومادران را صبح و عصر برای دفع کرم های روده و معده تجویز می کند. همچنین بومادران برای تقویت معده و رفع رفلاکس معده مفید است. بعد از رفلاکس می توانید از چای این گیاه استفاده کنید.

برای درمان زخم معده و اثنی عشر نیز باید بعد از غذا دمنوش بومادران بنوشید. کسانی که از کرم روده یا معده رنج می برند می توانند صبح و عصر یک لیوان جوشانده بومادران مصرف کنند. برای افرادی که از ورم معده یا درد معده رنج می برند، نوشیدن چای از این گیاه نیم ساعت بعد از غذا توصیه می شود. 2 گرم پودر بومادران را با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید و اجازه دهید 20 دقیقه دم بکشد و سپس بنوشید.

2. نحوه استفاده از بومادران برای کیست تخمدان

مصرف عرق این گیاه نقش معجزه آسایی در درمان عفونت های زنانه، پوسیدگی تخمدان و کیست دارد. برای استفاده از بومادران برای کیست تخمدان باید به مدت پنج روز به طور مداوم بومادران و دارچین بنوشید. نوشیدن دمنوش این گیاه بعد از هر وعده غذایی برای درمان کیست تخمدان، تنبلی و عفونت های زنانه توصیه می شود.

برای رفع عفونت های ماده به کمک بومادران باید پنج گرم از گل های این گیاه، دانه های بلوط، بابونه، زیره و گشنیز را از وسط نصف کرد. یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید 20 دقیقه بماند. بعد از صاف کردن بخورید. می توانید این دمنوش چند گیاهی را برای عفونت های زنانه دو بار در روز صبح و عصر مصرف کنید.

3. نحوه مصرف بومادران و خواص بومادران برای ایجاد قاعدگی و نحوه استفاده از بومادران برای عفونت های رحمی

اثرات ضد التهابی این چای گیاهی به تسکین دردهای قاعدگی کمک می کند. روش استفاده از این گیاه برای تنظیم قاعدگی استفاده از عرق بومادران یا جوشانده آن به مدت دو هفته است. سه گرم از این گیاه (به اندازه یک چای کیسه ای) را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و بعد از 15 دقیقه بنوشید. این گیاه در درمان و بهبود سندرم پیش از قاعدگی یا PMS نیز بسیار موثر خواهد بود.

گفته می شود که نشستن در چای بومادران می تواند به کاهش عفونت های رحمی کمک کند. ما این روش ها را به عنوان درمان اولیه توصیه نمی کنیم. بهترین راه برای درمان عفونت های رحمی و زنان، مراجعه به متخصص زنان و مراجعه به پزشک است. در برخی موارد، روش های سنتی و گیاهی ممکن است در رفع ناراحتی و کوتاه شدن زمان درمان موثر باشد. با این حال، آنها باید همیشه با مشورت پزشک استفاده شوند.

خواص بومادران یا خواص عصاره بومادران (بومادران برای چیست؟)

برگ و گل این گیاه خوراکی بوده و از ساقه آن نیز برای درمان موضعی استفاده می شود. مصارف احتمالی آن به صورت چای و جوشانده، روغن بومادران، عصاره بومادران و پودر خشک به عنوان ادویه است، البته از برگ سبز بومادران به عنوان سبزی در سالاد نیز استفاده می شود.

در زیر می توان به خواص گیاه بومادران در عفونت ها، بند آوردن خونریزی، تقویت کبد، رفع دردهای قاعدگی، تسکین درد مفاصل، تقویت معده و رفع نفخ، درمان سنگ مثانه و کلیه، رفع لک های پوستی و آکنه اشاره کرد.

از دیگر خواص بومادران می توان به جلوگیری از چین و چروک صورت، کاهش ریزش مو و درمان تنگی نفس اشاره کرد. قبل از استفاده از این گیاه توصیه می کنیم از طریق مشاوره آنلاین یا معاینه حضوری با پزشک از مصرف صحیح آن اطمینان حاصل کنید. در زیر به برخی از مهم ترین خواص بومادران و کاربرد آن در طب سنتی می پردازیم:

1. خواص بومادران برای معده (بومادران برای عفونت معده)

فلاونوئیدهای موجود در این گیاه باعث می شود که بومادران خاصیت ضد اسپاسم و ضد درد داشته باشد، به هضم بهتر غذا و تسکین درد و ناراحتی معده کمک می کند. علاوه بر این، این گیاه برای درمان اسهال نیز توصیه می شود.

2. خواص بومادران برای بیماری کبد چرب

معمولاً گفته می شود که آبجوها یا نوشیدنی های تلخ مزه برای از بین بردن چربی های اضافی از کبد مفید هستند. یکی یکی از خواص بومادران برای درمان بیماری کبد چرب در طب سنتی تقویت کبد و ترشح صفرا در بدن است. بومادران گیاهی ضد میکروبی و ادرار آور است.

با افزایش دفعات ادرار، مواد زائد بیشتری از بدن دفع می شود. به همین دلیل طب سنتی مصرف چای بومادران را به بیماران مبتلا به قند خون بالا، کلسترول و بیماری کبد چرب توصیه می کند. بیماران مبتلا به کبد چرب می توانند روزانه یک لیوان از این گیاه را قبل از صبحانه بنوشند.

3. خواص بومادران برای پوست

از خواص این گیاه برای پوست می توان به جوانسازی پوست صورت، درمان زخم های پوستی و اگزما اشاره کرد. استفاده از ماسک بومادران پوست را تمیز می کند، چین و چروک های صورت را با احیای سلول های پوست از بین می برد و پوست را جوان می کند.

اثرات ضد التهابی بومادران باعث شده است که این گیاه در طب سنتی برای درمان زخم های پوستی و رفع خارش جایگاه ویژه ای داشته باشد. ترکیب شیمیایی آشیلین موجود در بومادران به لخته شدن سریع خون کمک می کند و زخم را می بندد. علاوه بر این، استفاده موضعی روی زخم، قرمزی اطراف زخم را کاهش می دهد.

4. خواص بومادران برای دردهای قاعدگی و پریود و خواص بومادران برای رحم (بومادران برای سندرم پیش از قاعدگی)

مصرف دمنوش این گیاه باعث شل شدن عضلات رحم و تسکین دردهای پریود و دردهای قاعدگی می شود. همین اثر ضدالتهابی و التیام بخش است که باعث شده طب سنتی استفاده از بومادران را برای تسکین درد پریود تجویز کند. طب سنتی نوشیدن سه تا پنج لیوان از این گیاه را دو روز قبل از پریود برای درمان دردهای شدید پریود توصیه می کند. یکی دیگر از خواص این گیاه قاعدگی تحریک رحم و تنظیم چرخه قاعدگی است.

5. خواص بومادران برای عفونت های ماده (نشستن در جوشانده بومادران برای عفونت – بومادران برای پاکسازی رحم)

خواص ضدعفونی کنندگی این گیاه آن را به گیاه دارویی مفیدی برای درمان عفونت ها و ورم پستان تبدیل کرده است. بومادران می تواند از عفونت و خونریزی ناشی از زخم های عفونی جلوگیری کند. مصرف دمنوش این گیاه و دارچین برای زنان مبتلا به کیست تخمدان و برای درمان ترشحات و عفونت های زنانه به مدت 5 روز متوالی برای درمان عفونت های زنانه توصیه می شود.

اثرات ضدباکتریایی و ضد قارچی این گیاه برای پاکسازی رحم مفید است که می تواند عفونت های رحم را کنترل کرده و زخم های رحم و دهانه رحم را در زنان التیام بخشد. عصاره بومادران از تکثیر سلول های آدنوکارسینومای تخمدان جلوگیری می کند و از رحم محافظت می کند.

6. خواص بومادران برای کیست تخمدان و بومادران برای تنظیم هورمون

یکی از خواص جادویی این گیاه درمان کیست های ساده تخمدان، تنبلی تخمدان، فیبروم رحم، اندومتریوز و عفونت های زنانه است.

اختلال در تنظیم هورمونی معمولاً یکی از عوارض کوتاه مدت سندرم پیش از قاعدگی است، اگرچه ناهماهنگی هورمونی گاهی اوقات دلایل دیگری دارد، اما طولانی مدت است و خطرات و بیماری های جدی ایجاد می کند. در اینجا، بومادران به تنظیم هورمون ها در بدن کمک می کند. ترکیب این گیاه با سایر گیاهان دارویی مانند انگور آمریکایی می تواند به تنظیم هورمون ها کمک کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما