مدیرکل اداره اکوسیستم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با این کار روند جمعیت لاک پشت ها را بررسی می کنیم و بر اساس اطلاعات به دست آمده این روند مثبت است.

به گزارش ایسنا، در ایران 10 گونه لاک پشت از شش خانواده داریم. که پنج تای آنها لاک پشت های دریایی هستند. از جمله لاک پشت های قرمز، سبز، زیتونی، عقابی و پشت چرمی. لاک‌پشت‌های قرمز و پشت چرمی در ایران کمیاب هستند و تعداد کمی و پراکنده آن در کشور وجود دارد. فراوانی لاک پشت زیتونی در ایران کم است. رایج ترین لاک پشت های دریایی لاک پشت های نوک عقابی و سبز هستند.

لاک پشت های خشکی از جمله گونه های آسیب پذیر هستند. لاک پشت های برکه ای تهدید نمی شوند اما وضعیت لاک پشت های دریایی فاجعه بار است و برد بسیار محدودی دارند. البته وضعیت جهانی این گونه هم خوب نیست و فقط در ایران جمعیت قابل توجهی از این گونه وجود دارد. بسیاری از عواملی که ترکیه و ترکیه را تهدید می کند، فقط این گونه را در مقیاس بسیار بالایی تهدید می کند. کاهش بارندگی و خشکسالی های پی در پی، آلودگی ناشی از ورود آب های کشاورزی و صنعتی آلوده به رودخانه ها و تخریب زیستگاه از عواملی هستند که بقای این گونه را به طور جدی تهدید می کنند و همچنین باعث مرگ آن از طریق صید و دام می شوند. با استفاده از قدرت بالا تورها را بگیرید و بگیرید.

محمد طالبی متین معاون محیط زیست دریایی حفاظت از لاک پشت های دریایی گفت: در سال های گذشته نقشه های زیستگاه لاک پشت ها سرشماری شد و بر همین اساس برنامه اقدام ملی حفاظت از لاک پشت ها را تهیه و اجرا کردیم. BT. دبیرخانه ای تعیین و ایجاد شده و فعالیت های نظارتی منظم انجام می شود و اطلاعات در داخل دفتر جمع آوری می شود.

تعداد لاک پشت هایی که هر ساله به ساحل باز می گردند، ردیابی و برچسب گذاری شده اند، افزایش یافته است. و اطلاعات خوبی به ما می دهند. ما این را به استان ها واگذار کردیم و حتی برخی بخش ها در این زمینه به ما کمک می کنند.

مدیرکل اداره اکوسیستم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره موفقیت های حاصله در پایش لاک پشت های دریایی گفت: این مطالعه ما را از وضعیت موجود آگاه می کند. ما همچنین روند جمعیت لاک پشت ها را بررسی می کنیم. اطلاعات به دست آمده

علاوه بر نظارت، برخی از زیستگاه های لاک پشت ها را نیز پاکسازی می کنیم. به دلیل تغییرات آب و هوایی، آب در برخی از مناطق زندگی بالا می رود و متأسفانه در حال از بین رفتن هستند. ما زیستگاه های مصنوعی (هر منطقه ای) ایجاد می کنیم و لاک پشت ها را برای جوجه کشی به آنها منتقل می کنیم تا پس از چند سال جمعیت لاک پشت ها را از وضعیت در خطر انقراض خارج کنیم.

مدیرکل اداره اکوسیستم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اثرات تغییر اقلیم باعث افزایش دمای هوا می شود. در این صورت تولیدمثل لاک پشت ها افزایش می یابد و این می تواند یک هشدار باشد، بنابراین سعی می کنیم با اقداماتی مانند نصب سایه بان، این وضعیت را کنترل کنیم، با کاهش دما، منطقه پرورش را کاهش دهیم.

طالبی متین در پایان در خصوص پایش دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان گفت: این کار در شرف امضا است و مناقصه ها در حال انجام است. این مطالعه یک بار در خلیج فارس و دریای عرب انجام شد که متاسفانه سال گذشته نتوانستیم آن را تکرار کنیم. اما باید امسال انجام شود و اطلاعات به دست آمده را با اطلاعات قبلی مقایسه خواهیم کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما