به گزارش مانیبان؛ نرخ سود سپرده های بانکی با مصوبه شورای پول و اعتبار 22.5 درصد تعیین شد، اما در ماه های پایانی سال گذشته بانک مرکزی مجوز صدور گواهی های ویژه با سود 30 درصدی را در مدت کوتاهی صادر کرد. زمان زمان و پس از آن سقف نرخ سود در سیستم بانکی برای دوره کسری به 30 درصد رسید. اما پس از آن بانک مرکزی به بانک ها اولتیماتوم داد که در صورت امکان نرخ سود سپرده های خود را اصلاح کنند. تجاوز جنسی، با آنها برخورد جدی خواهد شد. البته مدیران بانکی به جدیت بانک مرکزی در اصلاح نرخ سود و پایبندی بانک ها به این تغییرات پی بردند و گفتند: جدیت بانک مرکزی باعث شد تخلفات سود بانک ها به حداقل برسد (کارت های بانکی). ). ): 5% سپرده ویژه کوتاه مدت سه ماهه: 12% [بانک‌ها معمولاً ارائه نمی‌دهند]سپرده ویژه کوتاه مدت 6 ماهه: 17% [بانک‌ها معمولاً ارائه نمی‌دهند]سپرده بلندمدت با سررسید یک ساله: 20.5 درصد، سپرده بلندمدت با سررسید 2 ساله: 21.5 درصد و سپرده بلندمدت با سررسید 3 ساله: 22.5 درصد.

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد اخیرا در بیانیه ای ضمن انتقاد از نرخ سود تاکید کرد: با افزایش نرخ سود، اختلافات و نقدینگی و تورم بیشتر و البته بازار سرمایه را نیز از بین می برد. به دوستان بانکی هم می گویم: ما می دانیم که برای کنترل تورم در کوتاه مدت باید نرخ سود را افزایش دهیم، اما این برای زمانی است که بانک های ما متعادل هستند و بانک مرکزی آنقدر قوی است که بتواند معامله کند در صورتی که بانکی از برخی قوانین نظارتی عدول کند.”

وزیر اقتصاد از نگاه تیم اقتصادی کنترل نرخ سود گفته و تاکید کرده است: با بقیه تیم اقتصادی دولت در حال همکاری هستیم و قرار است نرخ سود را کنترل کنیم و در عین حال توجه را به بازار سرمایه جلب می کنیم زیرا می دانیم که تامین مالی غیرتورمی از طریق بازار سرمایه امکان پذیر است. در این حوزه دور از ذهن نیست که در جلسات بعدی شاهد تغییرات در نرخ سود بانکی باشیم، اما برای بررسی دقیق نحوه پرداخت سود بانک ها به سپرده های مردمی معطوف شد. بانک های مختلف خصوصی و دولتی برای دریافت گزارش نحوه پرداخت سود سپرده ها.

بانک‌های دولتی و خصوصی عموماً از اولتیماتوم و هشدارهای جدی بانک مرکزی برای رعایت نرخ سود سپرده‌ها پیروی کرده‌اند و کمتر بانکی نرخ سود بالاتر از حد تعیین شده را به مشتریان پیشنهاد می‌کند، مگر اینکه مشتری سپرده زیادی داشته باشد که در این صورت بانک به شما پیشنهاد می‌دهد. پیشنهادات ویژه

اکثر بانک ها برای سپرده های یک تا سه ساله 20 تا 23 درصد سود دارند. نکته اینجاست که این وضعیت در مورد بانک های خصوصی که پیش از این سردمدار تخلفات در این بخش بودند نیز صدق می کند. یکی وی در خصوص بانک ها درباره نرخ سود این بانک و سایر بانک ها می گوید: اکنون اکثر بانک ها بین 22 تا 23 درصد سود می دهند. بانک مرکزی در مدت کوتاهی اجازه داد تا نرخ سود به 30 درصد برسد که به سرعت آن را جبران کرد. وی با تاکید بر اینکه «دیگر نرخ سود بالا نداریم»، گفت: قبلا کف و سقف داشتیم. سپرده ها و بر اساس آن نرخ قبلاً سودهای مختلفی می دادیم اما الان تقریباً هیچی نداریم و سود ما برای همه 22.5 درصد است، البته این وضعیت برای سایر بانک ها یکسان نیست زیرا برخی از کارکنان شعب می گویند: بله. مشتری سپرده بالایی دارد که برای بانک جذاب است، نرخ سود می تواند افزایش یابد و سود بیشتری به او ارائه دهد.

یکی در مورد کارمندان بانک صحبت کنید: یک بانک خصوصی هست که تلفنی می گوید سود 22 درصد است اما وقتی به شعبه مراجعه می کنید و سپرده کلان (میلیاردی) دارید به راحتی بین 24 تا 25 درصد به شما پیشنهاد می دهند. شما در این بانک ها و صندوق ها سپرده گذاری کردید زیرا بسیار خطرناک است و ممکن است دیگر به پول خود نرسید. وی عموماً معتقد است: سپرده گذاری در صندوق های سرمایه گذاری ریسک بالایی دارد و مردم به دلیل بازدهی بالاتر نباید این کار را انجام دهند. وضعیت بانک ها در این زمینه نشان می دهد که برای سپرده های خرد و حداقل تا سقف 150 میلیون، بانک ها برنامه خاصی ندارند با این تفاوت که برخی از بانک ها پس از یک ماه و برخی دیگر پس از سه ماه اجازه برداشت از حساب را می دهند، اما عموماً 22.5 تا 23 درصد سود این سپرده های دان.

منبع: تسنیم


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما