بعدی- علائم کشش یا کشیدگی زمانی ظاهر می شوند که بخشی از بدن به هر دلیلی به سرعت رشد کند یا رشد کند. شاید این ترکها را روی بدن خود یا دیگران دیده باشید، چه به رنگ روشنتر از پوست بدنتان و چه در خطوط موازی صورتی و قرمز. اگرچه این ترک های پوستی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند، اما خوشبختانه این حالت خطرناک نیست و اثرات منفی جدی روی بدن نمی گذارد. این در حالی است که بسیاری از افراد با دیدن چنین ترک هایی بر روی بدن خود آشفته می شوند و وجود چنین ترک هایی را عاملی منفی در زیبایی می دانند.
به گفته فرارو، ترک ها چه نوع عارضه ای هستند و چگونه ظاهر می شوند؟ این عارضه چه نوع افرادی را تحت تاثیر قرار می دهد و آیا راه هایی برای درمان آن وجود دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد ترک های پوستی در اختیار شما قرار دهیم.
علائم کشش چیست؟
1. استریا روبرا: در ابتدای علائم کشش، خطوط صورتی یا قرمز روی سطح پوست ظاهر می شود.
2. استریا آلبا: با گذشت زمان، رنگ آنها تغییر می کند و ترک های پوستی سفیدتر از پوست اطراف می شوند. در واقع، در این مرحله، ترکها به خطوط سفید همسطح با پوست یا فرورفتگی تبدیل میشوند.
رایج ترین مکان هایی که باعث ایجاد ترک می شوند
ترک ها یا شقاق ها به هیچ وجه دردناک یا خطرناک نیستند و سلامت پوست یا سلامت عمومی فرد را تهدید نمی کنند. اما بسیاری از مردم نگران ظاهر ناخوشایند آن هستند. به عبارتی مهم ترین دغدغه افراد مبتلا به ترک های پوستی ظاهر پوست است که با ایجاد این گونه ترک ها می تواند فرد را آزار دهد. شایع ترین قسمت های بدن که می تواند تحت تاثیر این نوع ضایعات پوستی قرار گیرد عبارتند از:
همسرت
قفسه سینه
باسن
سمت
ران
سلاح
کمر
چه عواملی باعث ایجاد علائم کشش می شود؟
دلیل اصلی ایجاد این پارگی ها در پوست جدا شدن و پارگی فیبرهای کلاژن است. یعنی این فیبر که در پوست بدن یافت می شود و خاصیت ارتجاعی پوست را تشکیل می دهد، در اثر افزایش یا کاهش ناگهانی و شدید حجمی که ایجاد می کنید، استحکام و قابلیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و گاهی اوقات از بین می رود. آنها به صورت اشک روی پوست ظاهر می شوند. علاوه بر آسیب های محیطی مانند آلودگی هوا، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز نور خورشید، شرایط نامساعد جوی و تغذیه نامناسب، وجود آسیب های داخلی مانند بیماری های غدد درون ریز، بیماری های مختلف پوستی مانند خشکی پوست، خارش، زبری، احساس سفتی، ترک خوردگی، پوسته پوسته شدن، قرار گرفتن در معرض سرما و کاهش مقاومت طبیعی در برابر گرما می تواند بر فیبرهای کلاژن تأثیر بگذارد و باعث ایجاد ترک شود. علاوه بر این، نوجوانی، بارداری اول، تغییرات ناگهانی در بدن، کاهش مداوم چربی و وزن یا فعالیت های ورزشی سنگین در لایه دوم پوست که قسمت محافظ پوست است، باعث ایجاد ترک می شود. در موارد نادر، این خطوط ممکن است مربوط به داشتن مقدار نامناسب کورتیزون در بدن باشد. گاهی اوقات استفاده نادرست از مشتقات کورتیزون باعث ایجاد حفره های عمیق در پوست می شود که قابل درمان نیست.
چه کسانی بیشتر مستعد ترکهای پوستی هستند؟
هر فردی با هر سن، جنسیت و قومیت ممکن است از این عوارض پوستی رنج ببرد. با این حال، عوامل زیر احتمال و شدت این عوارض پوستی را افزایش می دهد:
زن بودن
اگر سابقه خانوادگی یا شخصی ترکهای پوستی دارید
بارداری، به ویژه در زنان جوان
اضافه وزن یا چاق بودن
افزایش یا کاهش وزن ناگهانی
– استفاده از داروهای کورتونی
– جراحی بزرگ کردن سینه و پروتز
– اگر از سندرم کوشینگ، سندرم مارفان یا سایر اختلالات ژنتیکی رنج می برید.
چگونه علائم کشش را تشخیص دهیم؟
تشخیص علائم کشش یک تشخیص بالینی است. به عبارت دیگر تشخیص با مشاهده پوست، معاینه و گرفتن شرح حال انجام می شود و تنها در صورت مشکوک بودن پزشک به اختلالات هورمونی مانند افزایش سطح هورمون کورتیزون می تواند معاینه پاراکلینیکی انجام دهد. ترک ها خطرناک نیستند و مشکلاتی برای سلامتی ایجاد نمی کنند. با این حال، در موارد نادر، آنها ممکن است نشان دهنده یک مشکل سلامت زمینه ای باشد که نیاز به درمان یا پیگیری دارد. اگر در مورد ظاهر پوست خود نگران هستید یا اگر علائم قسمت بزرگی از بدن شما را پوشانده است، بهتر است برای تشخیص و درمان با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می تواند علت این عارضه پوستی را مشخص کند و راه حل های درمانی را به شما ارائه دهد.
درمان های پزشکی برای ترک های پوستی
2. لیزر پالسی: در این روش درمانی جرقه های نور بدون درد روی ترک های تازه تشکیل شده و قرمز رنگ تزریق می شود. انرژی نور رگ های خونی زیر پوست را که باعث این علائم می شوند، بهبود می بخشد.
3. لیزر کسری دی کربن دی اکسید: این یک روش درمانی جدید برای از بین بردن علائم کشش قدیمی و سفید است. مطالعات نشان داده است که زنانی که از این لیزر استفاده می کنند پس از پنج جلسه در مقایسه با زنانی که از کرم های اسید گلیکولیک و ترتینوئین استفاده می کنند، علائم کشش کمتری دارند.
4. میکرودرم ابریژن: این روش درمانی با استفاده از دستگاه دستی انجام می شود و در حین میکرودرم ابریژن با استفاده از ذرات ریز کریستالی داخل دستگاه، لایه بسیار نازکی از پوست فرد برداشته می شود و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و تشکیل پوست جدید را فراهم می کند.
5. جراحی پلاستیک: در برخی موارد، جراحی پلاستیک ممکن است برای درمان علائم کشش استفاده شود. با این حال، این روش می تواند بسیار گران باشد و نتایج گاهی اوقات غیر قابل توجه باشد.
6. میکرونیدلینگ: در میکرونیدلینگ، لایه درم را هدف قرار می دهند تا علائم کشش را از بین ببرند. درم لایه میانی پوست است و ترک هایی در این لایه ایجاد می شود. در این فرآیند، سوزنهای کوچکی وارد پوست میشوند تا تولید کلاژن را تحریک کنند. افزایش کلاژن و الاستین از بازسازی پوست پشتیبانی می کند، ظاهر پوست را بهبود می بخشد و علائم کشش را کاهش می دهد. درمان موثر ترک های پوستی مستلزم چندین جلسه درمانی در یک دوره چند ماهه است. ثابت شده است که میکرونیدلینگ یک درمان موثر برای کاهش علائم کشش به ویژه در بیماران با پوست تیره تر است.
درمان های خانگی برای ترک های پوستی
2-لیمو: گاهی اوقات رنگ ترک های شکمی از صورتی به قهوه ای تغییر می کند و تیره تر می شود. لیمو دارای خواص اسیدی است که می تواند به کاهش علائم کشش کمک کند. به این ترتیب آب لیمو را روی ترک های بارداری ماساژ دهید. اجازه دهید حدود 10 دقیقه روی پوستتان بماند تا آب لیمو را جذب کند. بعد از 10 دقیقه می توانید آب لیمو را با آب گرم بشویید.
3. روغن نارگیل: هنگامی که علائم کشش روی پوست ظاهر می شوند، روغن نارگیل می تواند به بهبود سریع آنها کمک کند. محققان با بررسی خواص درمانی روغن نارگیل دریافتند که این روغن در بهبود زخم ها و مشکلات پوستی تاثیر زیادی دارد. هر روز از روغن نارگیل بکر برای از بین بردن ترک های پوستی استفاده کنید. روغن نارگیل قرمزی ترک های پوستی را از بین می برد. اگر به این روغن حساسیت ندارید، استفاده از آن بی خطر است.
4. ویتامین C: می دانید که کلاژن در استحکام پوست نقش دارد، به کاهش چین و چروک کمک می کند و در پیشگیری از ترک های پوستی مهم است. ویتامین C یک ماده مغذی مهم برای تولید کلاژن است. ویتامین C در بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
5. ویتامین A: رتینوئیدها به عنوان جوان کننده پوست شناخته شده اند و بنابراین در بسیاری از کرم های آرایشی استفاده می شوند. ویتامین A به عنوان رتینوئید و استفاده موضعی یا مصرف خوراکی عصاره این ویتامین، سلامت پوست را تضمین می کند و علائم کشیدگی پوست را تا حد زیادی از بین می برد.
6. روغن آرگان: این روغن که از دانه میوه آرگان تهیه شده است، با استفاده موضعی و خوراکی، خواص بسیاری برای زیبایی و سلامت پوست دارد. روغن آرگان خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد، ترک های پوستی را کاهش می دهد و حتی از ظاهر شدن آنها جلوگیری می کند.
8. سفیده تخم مرغ: تخم مرغ سرشار از پروتئین است. برای درمان ترک های پوستی فقط به سفیده تخم مرغ نیاز دارید که حاوی اسیدهای آمینه و پروتئین است. سفیده دو تخم مرغ را جدا کنید. ناحیه مورد نظر پوست خود را با آب تمیز کنید؛ سپس یک لایه ضخیم از سفیده تخم مرغ را با استفاده از برس روی پوست بمالید. اجازه دهید سفیده تخم مرغ کاملا خشک شود؛ سپس با آب سرد بشویید. سپس مقداری روغن زیتون به پوست بمالید تا مرطوب شود. این کار را هر روز به مدت حداقل دو هفته انجام دهید.
9. آب کافی بنوشید: نوشیدن آب کافی پوست شما را مرطوب و نرم نگه می دارد. پوست نرم به اندازه پوست خشک مستعد ترک خوردن نیست. اگر قهوه می نوشید، حتما مایعات خود را با مقدار زیادی آب، چای و سایر مایعات بدون کافئین متعادل کنید.
10. کنترل وزن: یکی یکی از مفیدترین کارهایی که می توانید برای جلوگیری از علائم کشش انجام دهید، چه باردار باشید و چه نباشید، حفظ وزن مناسب است. پوست شما به دلیل افزایش وزن سریع به سرعت تجزیه می شود. همچنین ممکن است بعد از کاهش وزن سریع علائم کشش را مشاهده کنید. اگر به فکر افزایش یا کاهش وزن هستید، حتما با کمک یک مربی حرفه ای این کار را انجام دهید تا تغییرات وزنی جدی که منجر به کشیدگی شود را تجربه نکنید.