پس از ماه‌ها مقاومت در برابر انتقادات داخلی، سرانجام دولت ترکیه اعلام کرد که تمامی روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع خواهد کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرسدولت ترکیه روز پنجشنبه (دیروز) تمامی واردات و صادرات به اسرائیل را به دلیل عملیات نظامی جاری این کشور در غزه به حالت تعلیق درآورد و متعهد شد که روابط تجاری خود را تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را صادر نکند، قطع کند.

در بیانیه وزارت بازرگانی ترکیه آمده است: مبادلات صادرات و واردات مربوط به اسرائیل متوقف شده و شامل تمامی محصولات می شود.

به گفته این وزارتخانه، مقامات ترکیه با مقامات فلسطینی هماهنگ خواهند شد تا اطمینان حاصل کنند که فلسطینی ها تحت تأثیر تعلیق واردات و صادرات قرار نخواهند گرفت.

این وزارتخانه این اقدام را “مرحله دوم” اقدامات علیه اسرائیل توصیف کرد و افزود که این اقدامات تا زمانی که اسرائیل “اجازه جریان بی وقفه و کافی کمک های بشردوستانه به غزه را ندهد” به قوت خود باقی خواهد ماند.

ترکیه ماه گذشته اعلام کرد که صادرات 54 نوع محصول از جمله آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی و کودهای شیمیایی به اسرائیل را محدود خواهد کرد. اسرائیل نیز با اعلام موانع تجاری متقابل پاسخ داد.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل روز پنجشنبه ترکیه را به جلوگیری از واردات و صادرات اسرائیل از بنادر ترکیه متهم کرد.
کاتز در پلتفرم اجتماعی «X» (توئیتر) نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با مسدود کردن بنادر برای واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می گذارد.

کاتز گفت که به مقامات مربوطه در اسرائیل دستور داده است که «فوراً با همه طرف‌های دولتی مرتبط برای ایجاد جایگزین‌هایی برای تجارت با ترکیه، با تمرکز بر تولید داخلی و واردات از سایر کشورها، همکاری کنند».

دولت اردوغان که در انتخابات محلی در ماه مارس متحمل شکست های سنگینی شد، در داخل کشور تحت فشار شدیدی برای توقف تجارت با اسرائیل قرار دارد.

در ماه های اخیر، منتقدان دولت را متهم کرده اند که علیرغم لحن انتقادی شدیدش نسبت به اسرائیل، همچنان به حفظ روابط تجاری و اقتصادی با اسرائیل ادامه می دهد و این را ریاکاری و استانداردهای دوگانه می نامند.

حجم روابط تجاری ترکیه و اسرائیل در سال گذشته بیش از 6 میلیارد دلار برآورد شده است.

ترکیه در سال 1949 اسرائیل را به رسمیت شناخت. در دوران اردوغان، تنش بین آنکارا و تل آویو نوسان داشت.

پس از حمله نظامی اسرائیل به غزه، اردوغان انتقادات خود از اسرائیل را افزایش داد و آن را به جنایات جنگی و نسل کشی متهم کرد. او گروه شبه‌نظامی حماس را که توسط اسرائیل، ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی به حساب می‌آید، «جنگجویان آزادی» توصیف کرده است.

این هفته، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که ترکیه تصمیم گرفته است به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری بپیوندد و به زودی درخواست رسمی برای مداخله در این پرونده ارائه خواهد کرد.

آفریقای جنوبی شکایتی را به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کرده و اسرائیل را به نقض کنوانسیون منع نسل کشی متهم کرده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *