محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ترمیم زخم و سوختگی در پوست به روش مهندسی بافت خبر داد.
به گزارش مهر، در سالهای اخیر تعداد بیمارانی که از زخمهای مزمن پوستی رنج میبرند، افزایش یافته است در همین راستا تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با «تأثیر اصلاح سطح پلاسما برداربست های الکتروریسی شده پلی (۳- هیدروکسی بوتیرات) جهت کاربرد در مهندسی بافت استخوان» تحقیقاتی صورت داده است.
سعید کرباسی، محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این ارتباط گفت: تحقیقات بر روی استفاده از مهندسی بافت برای ترمیم زخم و سوختگی در پوست از سوی تیم تحقیقاتی این دانشگاه آغاز شده است، روشی که سالهاست به شکل بالینی در مراکز درمانی دنیا به کار گرفته میشود.
وی اظهار کرد: پزشکی باز ساختی و بازسازی بافت بدن از حدود دو دهه پیش در حوزه علوم پزشکی شکل گرفته است که ترکیبی از علوم مهندسی و علوم پزشکی است.
محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مهندسی بافت در بخشهای مختلفی از بدن کاربرد دارد، بیان داشت: تیم تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر روی “مهندسی بافت استخوانی” طرحهای تحقیقاتی متعددی تعریف کرده است.
کرباسی افزود: با توجه به اینکه برخی از پیوندها و جایگزینها به روش مصنوعی انجام میشود، حضور طولانی مدت آنها در بدن عوارضی را شکل میدهد. برخی از این جایگزینها بیولوژیکی است (پیوند اعضا) بنابراین باعث شده که پژوهشگران به دنبال روشی برای بازسازی بافت بدن باشند.
وی با بیان اینکه درزمان حاضر از مهندسی بافت در ترمیم پوست، بازسازی استخوانهای فک و صورت، بافت مثانه، کبد، روده و.. استفاده شده است، گفت: در حوزه مهندسی بافت به جایگاه مناسبی جهت پاسخگویی به نیاز جامعه رسیده ایم و هم اینک بخشی از کاربردهای بافت مهندسی در داخل کشور فراهم سازی شده است.
این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در فرایند مهندسی بافت این امکان وجود دارد که سرعت بازسازی بافت
منبع:عصرایران