ما سعی کردیم در مقاله بهترین فیلم های کمدی ایرانی ؛ معرفی آثار برتر کمدی از قدیم تا جدید نیاز شما را برآورده کنیم چون نیاز است تا از اخبار روز با خبر باشید و همچنین خوشحال خواهیم شد که نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید
در سینمای امروز، کمدی یکی از پرطرفدارترین ژانرهاست و مخاطبان بسیاری دارد. ما در این نوشتار تلاش کردیم از میان فیلم های ایرانی قدیمی و جدید بهترین فیلم های کمدی ایرانی را به شما معرفی کنیم.
سالهای سال است که کمدی به ژانر غالب سینمای ایران تبدیل شده، چه از جانب تهیهکنندگانی که مسلما به چرخه تولید و بازگشت سرمایه آثارشان فکر میکنند و چه مخاطبانی که سینما همچنان یکی از سرگرمیهای اصلی آنهاست.
طی چند دهه گذشته، کمدیهای ایرانی مسیر پرفرازونشیبی را طی کردهاند؛ طوری که کمدیهای موفق دهههای ۶۰، ۷۰، ۸۰ و ۹۰ بههیچوجه نه از نظر ساختار، نه مضمون و نه شرایط تولید با هم قابلمقایسه نیستند. یکی از راههای بررسی احوال اجتماعی هر ملت، نگاهی به فرهنگعامه است و در ایران نیز سینمای کمدی میتواند بهترین تبلور ممکن از جریان محصولات فرهنگی عامهپسند باشند.
البته همیشه لازم نیست که برای بحثهای جامعهشناسی به دنبال مرور بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید و قدیمی باشیم و پیشنهاد دادن مجموعهای از فیلمها هم میتواند برنامهای خوب برای یک سرگرمی چندساعته باشد. با ما در معرفی بهترین فیلم های کمدی ایرانی همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های کمدی ایرانی 1401
معرفی بهترین فیلم های ایرانی 1401
بهترین فیلم های کمدی ایرانی
با نگاهی به فرهنگعامه هر ملت میتوان احوال اجتماعی آن را بررسی کرد. سینمای کمدی را میتوان یکی از بهترین راههای نشان دادن این فرهنگ دانست. در ایران نیز سینمای کمدی از این قاعده مستثنی نیست. فارغ از برخی فیلمهای کمدی اصطلاحا زرد، کارگردانان این ژانر از سینما سعی میکنند در قالب طنز مشکلات اجتماعی را بیان کنند.
سینمای ایران فیلم های کمدی قدیمی خوش ساخت بسیاری دارد. بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی با گذشت سالها هنوز هم در کارنامه هنری کارگردان صاحب نام و محبوب ایرانی میدرخشند و تماشای هر کدام از این آثار لحظههای شاد و مفرحی را برای بیننده خلق میکنند. بهترین فیلم های کمدی ایرانی معمولا با ژانرهای عاشقانه و اجتماعی و گاهی اکشن ترکیب شدهاند و بیننده را مجذوب خود میکنند و به پرفروشترین فیلمها تبدیل میشوند. در ادامه با معرفی آثار برتر کمدی ایرانی ما را همراهی کنید.
بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید (1400 تا 1402)
فسیل
- تاریخ انتشار: 24 اسفند 1401
- کارگردان: کریم امینی
- ژانر: کمدی، خانوادگی، تاریخی
- نویسنده: کریم امینی، علی باطنی، آرمین طهماسبی (فیلمنامه اولیه)، حمزه صالحی (فیلمنامه نهایی)
- بازیگران: بهرام افشاری، هادی کاظمی، ایمان صفا، الناز حبیبی، الهه حصاری، بابک کریمی، سید جواد هاشمی، غلامرضا نیکخواه
داستان این فیلم درباره یک خواننده پیش از انقلاب است که سعی میکند هرطور شده خودش را به شاه نزدیک کند و افتخار و موقعیتی برای خود دست و پا کند. اما شانس با او یار نیست و پر اثر اتفاقی ده سال به کما میرود و در دوره پیروزی انقلاب اسلامی به هوش میآید و با ماجراهایی جدید روبرو میشود.
فسیل با فروش بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان، نه تنها پرفروش ترین فیلم کمدی ایرانی لقب گرفته، بلکه پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران محسوب میشود. با این اوصاف میتوان فسیل را بهترین فیلم کمدی ایرانی جدید معرفی کرد.
انفرادی
- سال انتشار: 1401
- کارگردان: مسعود اطیابی
- ژانر: کمدی اجتماعی
- نویسنده: حمزه صالحی
- بازیگران: مهدی هاشمی، رضا عطاران، احمد مهرانفر، برزو ارجمند، شقایق دهقان، سیروس همتی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.6 از 10
این فیلم درباره یک موسسه مالی و اعتباری است که رئیسش اسدالله کرامت نام دارد و به گفته مسئولان ورشکست شده است. کسانی که پولهای خود را در این مؤسسه گذاشتهاند در جلوی این مؤسسه شروع به اعتراض میکنند. این اتفاقات باعث میشود که سه نفر از همین طلبکاران به نامهای امیر، بهرام و جواد بیخانمان شوند و برای ادامه زندگی دنبال راه نجات باشند.
انفرادی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید است که با استقبال مخاطبان سینما روبرو شد.
بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید (دهه 90)
هفته ای یک بار آدم باش
- سال ساخت: ۱۳۹۹
- ژانر: کمدی خانوادگی
- کارگردان: شهرام شاهحسینی
- نویسنده: پویا مهدویزاده
- بازیگران: پژمان جمشیدی، رعنا آزادیور، ساغر قناعت، علیرضا استادی، شیرین یزدانبخش، پژمان بازغی
این فیلم درباره دو برادر به نامهای علی و مانی است که سبک زندگی و باورهای متفاوتی دارند و به دلیل بیماری آلزایمر پدرشان درگیر اتفاقاتی میشوند.
این ماجرا باعث میشود زندگی علی و مانی دچار تحولات زیادی شود. البته تغییرات زندگی آنها ناخواسته نیست، بلکه آنها با قرار گرفتن در موقعیت، متوجه مشکلات و کاستیهای سبک زندگی خود میشوند و تلاش میکنند آن را رفع کنند.
سامورایی در برلین
- ژانر: کمدی اجتماعی
- تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸
- کارگردان: مهدی نادری
- تهیهکننده: ابوالفضل صفاری
- نویسنده: مهدی نادری
- بازیگران: حمید فرخنژاد، امیرمهدی ژوله، میرطاهر مظلومی، هومن حاجی عبداللهی، رنه اشتولز، گوهر خیراندیش، میترا حجار
ساورایی در برلین هم یکی از خنده دارترین فیلم های ایرانی است. سه نفر که کارشان زنده کردن چک و مسائلی از این دست است، برای کارهای مربوط به سند یک زمین به برلین میروند. در برلین برای این سه نفر اتفاقهای جالبی رخ میدهد. سامورایی در برلین از پرفروشترین و بهترین فیلم های کمدی ایرانی است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های مستند ایرانی
بهترین فیلم های مذهبی ایرانی
مطرب
- سال انتشار: 1398
- کارگردان: مصطفی کیایی
- بازیگران: پرویز پستویی، الناز شاکردوست، محسن کیایی
- امتیاز کاربران آپارات به فیلم: 4.5 از 5
قصه فیلم درباره خوانندهای کوچهبازاری است که گل کردن کارش همزمان میشود با انقلاب و برای چهار دهه فرصت خواندن پیدا نمیکند. بعد از سالها، قرار است کنسرتی در ترکیه برگزار شود و این خواننده دوباره روی صحنه برود. در این میان، کلی ماجرای ریز و درشت دیگر پیش میآید.
رحمان 1400
- ژانر: کمدی خانوادگی
- تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
- کارگردان: منوچهر هادی
- تهیهکننده: علی سرتیپی
- نویسنده: بابک کایدان، میثم کایدان
- بازیگران: مهران مدیری، سعید آقاخانی، یکتا ناصر، بهرام افشاری، ساره بیات، غلامرضا نیکخواه، محمدرضا گلزار
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.5 از 10
پزشک به رحمان اطلاع میدهد که به علت سرطان، به زودی از دنیا میرود. رحمان که آبدارچی یک شرکت است فکری به سرش میزند تا از مرگ خود برای خانوادهاش سودی حاصل کند.
رحمان با دوستش انوش نقشههایی میکشند تا اشکان پسر رئیس شرکت، بلایی سر رحمان بیاورد که خانواده رحمان پس از مرگ او با پول دیه، زندگی خوبی داشته باشند.
رحمان ۱۴۰۰ در فهرست بهترین فیلم های کمدی ایرانی قرار گرفته و به عنوان هفتمین فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران از آن یاد میشود.
جهان با من برقص
- تاریخ اتشار: 1397
- ژانر: خانوادگی، کمدی
- کارگردان: سروش صحت
- تهیهکننده: محمدرضا تختکشیان
- نویسنده: سروش صحت، ایمان صفایی
- بازیگران: علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، سیاوش چراغیپور، کاظم سیاحی، بهار کاتوزی، پاوان افسر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.6 از 10
در آخرین تولد جهانگیر، دوستانش دور هم جمع شدهاند و این موقعیت سبب میشود تا آنها درباره زندگی، خودشان و مخصوصا جهانگیر فکر کنند. جهان با من برقص یکی از بهترین فیلم های جواد عزتی است که در آن نقش احسان را ایفا میکند.
جهان با من برقص از بهترین فیلم های کمدی ایرانی و نخستین اثر سینمایی سروش صحت است که توانست در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، برنده سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی شود.
دینامیت
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: مسعود اطیابی
- نویسندگان: حمزه صالحی، شیما محمدبیگی
- بازیگران: احمد مهران فر، پژمان جمشیدی، محسن کیایی، نادر سلیمانی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.8 از 10
دینامیت یکی از پرفروش ترین فیلم های کمدی ایرانی است که داستان زندگی دو طلبه را به تصویر میکشد. ماجرا از آنجا شروع میشود که آنها به دنبال خانه میگردند اما درآمد زیادی ندارند، در این میان صاحب آپارتمانی در بالاشهر، واحدی را با قیمت بسیار پایین در اختیار آنها قرار میدهد.
قشرهای مختلف جامعه، مانند ساقی و دخترانی که مستقل زندگی میکنند، ساکن این ساختمان هستند که به این جمع، دو طلبه نیز اضافه میشوند. تضادهای زیادی در باورهای این دو طلبه و دیگر ساکنان این ساختمان وجود دارد که باعث موقعیتهای خندهدار میشود.
ساعت 5 عصر
- سال انتشار: 1396
- ژانر: کمدی اجتماعی
- کارگردان: مهران مدیری
- نویسنده: مهران مدیری
- بازیگران: سیامک انصاری، امیر جعفری، آزاده صمدی، رسول نجفیان، نگین معتضدی، مهران مدیری
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5 از 10
مهرداد پرهام به تنهایی در شمال شهر تهران زندگی میکند و نامزد او در فرانسه مشغول تحصیل است. مهرداد باید برای پرداخت قسط بانکی، ساعت ۵ خود را به شعبه بانک برساند تا خانهاش را از مصادره شدن توسط بانک نجات دهد.
در این میان اتفاقات زیادی برای او میافتد که هر روزه ما نیز با آنها سر و کار داریم. ساعت ۵ عصر از بهترین فیلم های کمدی ایرانی است که سبک طنز روشن فکرانه آن، با نظرات مثبت و منفی منتقدین و مخاطبین روبرو شد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های اکشن ایرانی
بهترین فیلم های تاریخی ایرانی
هزارپا
- تاریخ انتشار: 1396
- ژانر: کمدی خانوادگی
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- تهیهکننده: رضا رخشان
- نویسنده: امیر برادران، مصطفی زندی، پیمان جزینی
- بازیگران: رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.8 از 10
رضا و دوستش منصور که کیف قاپ هستند از مادر منصور میشنوند که دختر شخصی پولدار نذر کرده که با یک جانباز ازدواج کند. رضا که در تصادف پای خود را از دست داده، وارد آسایشگاه جانبازانی میشود که آن دختر، مدیر آنجاست و با گفتن دروغهای متفاوت تلاش میکند که دختر به او علاقهمند شود.
هزارپا با بازی درخشان جواد عزتی و رضا عطاران جزو پرفروشترین و بهترین های فیلم کمدی ایرانی به شمار میآید.
مصادره
- تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
- ژانر: کمدی خانوادگی
- کارگردان: مهران احمدی
- تهیهکننده: محمدحسین قاسمی
- نویسنده: علی فرقانی
- بازیگران اصلی: رضا عطاران، هومن سیدی، بابک حمیدیان، مزدک میرعابدینی، میرطاهر مظلومی، ملینا واردانیان، هادی کاظمی، مهران احمدی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.8 از 10
در دههی 50 یک کارمند ساده اداره ساواک، به نام اسماعیل یارجانلو با خرید بلیت بختآزمایی برنده اعانه ملی میشود. یارجانلو با پولی که برنده شده، ۵۰۰۰ متر زمین در عباسآباد میخرد. پس مدتی انقلاب میشود و او به ناچار مهاجرت میکند. او وکالت زمین را به دوستش جلال خاوندی میدهد. اما این تازه آغاز ماجرای داستان طنز و جذاب مصادره است. جلال خاوندی، شخصیت اختلاسگری که در فیلم مصادره وجود دارد، به محمودرضا خاوری اختلاسگر فراری اشاره دارد.
مصادره یکی از بهترین فیلم های رضا عطاران به شمار میآید که او در نقش اسماعیل یارجانلو بازی درخشانی از خود به نمایش گذاشت و توانست در سی و ششمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شود.
آینه بغل
- تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶
- ژانر: کمدی خانوادگی
- کارگردان: منوچهر هادی
- نویسنده: بابک کایدان، میثم کایدان
- بازیگران اصلی: محمدرضا گلزار، جواد عزتی، یکتا ناصر، نازنین بیاتی، مهلقا باقری
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.3 از 10
ایم فیلم داستان مرتضی (با بازی درخشان جواد عزتی) را روایت میکند که به مناسبت سالگرد نامزدیاش، از گاراژ ماشینی که در آن کار میکند یک خودرو گران قیمت امانت میگیرد. در حالی که نامزد او سوار اتومبیل شده است، ناگهان ماشین شهرداری با آینه بغل ماشین او برخورد میکند و آینه بغل میشکند؛ در نتیجه خسارت زیادی به ماشین وارد میشود. حالا مرتضی و نامزدش برای عذرخواهی به منزل شاهانه شاهرخ، صاحب خودرو میروند و این تازه آغاز ماجراست.
آینه بغل از بهترین فیلم های محمدرضا گلزار و پرفروش ترین فیلم کمدی ایرانی است که داستانی جذاب دارد.
خوب بد جلف
- سال انتشار: 1395
- نویسنده: پیمان قاسم خانی
- بازیگران: سام درخشانی، حمید فرخ نژاد، پژمان جمشیدی
شوخی کردن با پشتصحنه و دست انداختن مناسبات حاکم بر سینما (که همیشه هم مورد کنجکاوی مخاطبان سینماست)، یکی از فرمولهای جذاب و موفق در هالیوود است که در سینمای ایران سابقه چندانی ندارد. پیمان قاسمخانی، که شاید سرشناسترین فیلمنامهنویس سینمای ایران در نگاه عموم مخاطبان باشد، در اولین تجربه کارگردانیاش سعی کرد روی این موضوع دست بگذارد و هجویهای بر سینمای ایران را با یک قصه کمدی-پلیسی پیوند بزند.
در «خوب، بد، جلف»، پژمان جمشیدی و سام درخشانی در نقش نسخهای خیالی و هجوآلود از خودشان ظاهر شدهاند. پژمان و سام اینجا دو بازیگر بیاستعداد و زردند که از سوی سرمایهگذار به یک فیلم تحمیل شدهاند…
نهنگ عنبر
- ژانر: طنز، اجتماعی
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۴
- کارگردان: سامان مقدم
- نویسنده: مانی باغبانی، مونا زاهد
- بازیگران: رضا عطاران، مهناز افشار، ویشکا آسایش، سام نوری، نادر سلیمانی، علی قربانزاده
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.3 از 10
مردی ۵۰ ساله به نام ارژنگ صنوبر، از کودکی عاشق دختری به نام رویا بوده، اما بنا به دلایلی نمیتواند با او ازدواج کند و رویا با توجه به محدودیتهای اجتماعی دههی شصت، با خانوادهاش به امریکا مهاجرت میکند.
ارژنگ که هیچوقت رویا را فراموش نکرده، در مقاطع مختلفی دوباره با رویا روبهرو میشود. او به کارهای عجیب و غریبی دست میزند، اما از رسیدن به رویا ناکام میماند. در ادامهی ماجرا اتفاقات جالبی در مسیر تجربهی عاشقانهی ارژنگ رخ میدهد.
بیشتر بخوانید:
پرفروش ترین و بهترین فیلم های 1400
بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی
ایران برگر
- تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳
- ژانر: کمدی اجتماعی
- کارگردان: مسعود جعفری جوزانی
- تهیهکننده: فتحالله جعفری جوزانی
- نویسنده: مسعود جعفری جوزانی، محمدهادی کریمی
- بازیگران اصلی: علی نصیریان، محسن تنابنده، سحر جعفری جوزانی، حمید گودرزی، احمد مهرانفر، گوهر خیراندیش، فریبا متخصص، هادی کاظمی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.4 از 10
دو خان یک روستا به نامهای فتح الله خان و امرالله خان برای انتخابات شوراها نامزد شدند. رقابت آنها بر سر رای آوردن، ماجراهای جالبی را به وجود میآورد و اهالی روستا را هم درگیر این اتفاقها میکند.
ایران برگر یکی از بهترین فیلم های علی نصیریان در ژانر کمدی است که ایشان بازی استادانهای در نقش امرالله خان از خود به نمایش گذاشتند.
گشت ارشاد
- تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۰
- ژانر: کمدی، اجتماعی
- کارگردان: سعید سهیلی
- نویسنده: مهدی محمدنژادیان، مهدی علی میرزایی، سعید سهیلی
- بازیگران: حمید فرخنژاد، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، نیوشا ضیغمی، جمشید هاشمپور
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.5 از 10
سه جوان از جنوب تهران با نامهای عطا، حسن و عباس، برای به دست آوردن پول و گذراندن زندگی وارد کارهای خلاف میشوند. آنها به اسم گشت ارشاد، از دختر و پسرهای جوان اخاذی میکنند و از این راه خلاف قانون پول به دست میآورند.
گشت ارشاد در فهرست بهترین فیلم های کمدی ایرانی قرار دارد. حمید فرخنژاد برای ایفای نقش در این اثر سهیلی، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
رد کارپت
- سال انتشار: 1390
- کارگردان: رضا عطاران
اولین فیلم رضا عطاران «خوابم میآد» هم کمدی بود اما کاملا متفاوت با کمدیهای رئالیستی که در آنها بازی میکرد. اما «ردکارپت» بازگشت عطاران به قلمروی امنش است. یک کمدی رئالیستی اجتماعی که در آن خیلی خوب جامعهی ایرانی در خارج از کشور آسیبشناسی میشود به علاوهی این که واقعا فیلم بامزهای است.
رضا عطاران نقش یک عاشق سینما را بازی میکند که فیلمنامهای نوشته و میخواهد هر طور شده به جشنواره کن برود و فیلمنامهاش را به دست استیون اسپیلبرگ برساند تا او فیلمش را بسازد. با هر بدبختی شده به کن میرود و تاکسیدو میپوشد و روی فرش قرمز میرود و اتفاقا دستش به اسپیلبرگ هم میرسد. اما در کن مناسبات ایرانیهای پیچیده است و فیلم میتواند استعارهای از وضعیت سینمای ایران در خارج از کشور باشد.
هیچ
- سال انتشار: 1390
- کارگردان: عبدالرضا کاهانی
«هیچ» بیحاشیهترین و در کمال تعجب تاملبرانگیزترین فیلم عبدالرضا کاهانی است که مهدی هاشمی، پانتهآ بهرام و باران کوثری در آن بازی میکنند. فیلمنامه را کاهانی به همراه حسین مهکام نوشته است.
داستان عجیب و غریب مردی به نام نادر سیاهدره که دچار یک مشکل فیزیکی است و بیش از حد میخورد. خانوادهاش برای این که از شرش خلاص شوند ترتیب ازدواج او را با زنی میدهند با ذکر این که ماهانه به زن پول خواهند داد. اما زن خودش خانواده شلوغ و بیپول و پرحاشیهای دارد و کمکم متوجه میشود که قضیه مرد به این سادگیها نیست.
بهترین فیلم های کمدی ایرانی (دهه 80)
ورود آقایان ممنوع
- سال انتشار: 1389
- کارگردان: رامبد جوان
تجربه یک کمدی-رمانتیک موفق دیگر از رامبد جوان با فیلمنامه خوب پیمان قاسمخانی و بازیهای درخشان رضا عطاران، ویشکا آسایش و مانی حقیقی.
فیلم در یک دبیرستان دخترانه اتفاق میافتد. خانم مدیر مدرسه به شدت مخالف مردان است و از طرفی با یک دبیرستان پسرانه هم رقابت سرسختانهای دارد. طی یک اتفاق مجبور میشود معلم شیمی مردی را استخدام کند. حالا دانشآموزان مدرسه میخواهند به نوعی از او انتقام بگیرند و نشان بدهند که عشق آنطور که خانم مدیر میخواهد به آنها بگوید چیز بی ارزشی نیست.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های قدیمی ایرانی قبل از انقلاب
بهترین فیلم های نوید محمدزاده
اسب حیوان نجیبی است
- سال انتشار: 1389
- کارگردان: عبدالرضا کاهانی
عبدالرضا کاهانی از سال ۱۳۸۹ خودش را به عنوان مولف فیلمهای ابزورد کمدی ثبت کرد. فیلم «اسب حیوان نجیبی است» با بازی رضا عطاران، مهتاب کرامتی، حبیب رضایی، پارسا پیروزفر، باران کوثری، بابک حمیدیان و ماهایا پطروسیان فیلم پرستارهای بود که جزو فیلمهای پرفروش سال شد.
پسر آدم دختر حوا
- ژانر : اجتماعی کمدی عاشقانه
- تاریخ انتشار : ۲۳ تیر ۱۳۸۹
- کارگردان: رامبد جوان
- نویسنده: محمدرضا احمدی پیشکوهی
- بازیگران: مهناز افشار، حامد کمیلی، رامبد جوان، شیلا خداداد، فرامرز صدیقی، لیلا اوتادی، علیرضا ریاحی، کیومرث ملکمطیعی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.8 از 10
دو وکیل جوان به نامهای فرهود و مینا، بر سر تصاحب دفتر کاری که با کلاهبرداری به آنها تحویل دادهاند، به رقابت میپردازند. در این میان مردی به نام ناصر و همسرش محبوبه که قصد دارند از هم جدا شوند، به فرهود و مینا مراجعه میکنند و آنها نیز وکالت این دو را برای طلاق میپذیرند و رقابتشان بیشتر از قبل میشود.
پسر آدم، دختر حوا موفق ترین، پربینندهترین و پرفروش ترین فیلم کمدی ایرانی سال ۱۳۸۹ است.
سن پطرزبورگ
- سال انتشار: 1388
- کارگردان: بهروز افخمی
- بازیگران: محسن تنابنده، پیمان قاسم خانی، امین حیایی
- امتیاز کاربران IMDB به فیلم: 6.4 از 10
برادران قاسمخانی، پیمان و مهراب، فیلمنامهی «سن پترزبورگ» را با هم نوشتند و محسن تنابنده و پیمان قاسمخانی هم بازیگران نقشهای اصلی بودند. دو تا دزد خردهپای رفیق داریم که به صورت اتفاقی نقشهی گنج تزار روسیه به دستشان میرسد. اول هر کدامشان سعی میکند که نقشه را برای خودش بردارد و چون موفق نمیشوند مجبور به همکاری با یکدیگر میشوند.
دایره زنگی
- انتشار: سال 1386
- ژانر: کمدی، اجتماعی، خانوادگی
- کارگردان: پریسا بخت آور
- نویسنده: اصغر فرهادی
- بازیگران: باران کوثری، مهران مدیری، صابر ابر، امین حیایی، گوهر خیراندیش
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.4 از 10
در یک روز جمعه در تهران، محمد با شیرین همراه میشود تا برای تعمیر ماشین پدرش پول مورد نیازش را به دست آورد. آنها راهی خانهای در شمال شهر میشوند تا با نصب کردن ماهواره مبلغ مورد نیاز را به دست آورند. در این میان رویارویی با ساکنان و زندگی شخصی هر کدام از اهالی ساختمان، داستان دایره زنگی را شکل میدهد.
فیلم دایره زنگی یک پروژه مشترک موفق بین اصغر فرهادی و همسرش پریسا بختآور است. فیلمنامه دایره زنگی را اصغر فرهادی نوشته و کارگردانی این فیلم را پریسا بخت آور بر عهده داشت.
نکته جالب اینجاست که برخلاف فیلمنامههای قبلی فرهادی، دایره زنگی در قالب طنز به نگارش درآمده است؛ اما همچون آثار پیشین او، درون مایهی آن اجتماعی است و معضل ماهواره و عمق تاثیرش در اجتماع ما را بیان میکند. دایره زنگی را میتوان به عنوان بهترین فیلم کمدی ایرانی در سبک خاص خودش معرفی کرد.
اخراجی ها
- سال انتشار: سال 1386
- ژانر: اکشن درام کمدی
- کارگردان: مسعود دهنمکی
- نویسنده: مسعود دهنمکی، مشاور فیلمنامه پیمان قاسم خانی
- بازیگران: اکبر عبدی، امین حیایی، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا، علی اوسیوند، ارژنگ امیرفضلی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 4.8 از 10
جوانی به نام مجید که از اوباش پایین شهر تهران است، عاشق دختر پیرمرد عارفی میشود. میرزا سر به راه و درستکار شدن مجید را شرط ازدواج او با دخترش قرار میدهد.
مجید برای اثبات تغییری که کرده تصمیم میگیرد که به جبهه برود، بقیه دوستانش نیز همراه او میشوند. با ضمانت میرزا، مجید به همراه دوستان به جبهه میروند. هدف هر کدام از دوستان او به نوبه خود جالب و البته با توجه به سالهایی که داستان فیلم روایت میشود عجیب است.
اخراجی ها از پرفروشترین و بهترین فیلم های کمدی ایرانی محسوب میشود که ده نمکی آن را کارگردانی کرده است. همچنین این فیلم یکی از بهترین فیلم های امین حیایی نیز به شمار میآید که به خوبی از عهده نقش بیژن بر آمده است.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های کیومرث پوراحمد
بهترین فیلم های پریناز ایزدیار
آتش بس
- تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ماه ۱۳۸۵
- ژانر: خانوادگی کمدی
- کارگردان: تهمینه میلانی
- نویسنده: تهمینه میلانی
- بازیگران: محمدرضا گلزار، مهناز افشار، آتیلا پسیانی، کیکاووس یاکیده، نیلوفر خوشخلق، احمد مهرانفر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.2 از 10
یوسف و سایه هر دو مهندس هستند و کار روی یکی از پرژوههای مشترک، باعث آشنایی و ازدواج آنها میشود. اما سایه تصمیم میگیرد از همسرش جدا شود و به وکیل مراجعه میکند. اما بر حسب اتفاق از مطب یک روانشناس سر درمیآورد و به پیشنهاد آن روانشناس، نحوه آشنایی و مسائل مربوط به زندگی مشترکش با یوسف را برایش شرح میدهد. دکتر پس از ملاقات با یوسف، به این زوج پیشنهادهایی برای بهبود زندگی مشترک میدهد.
آتش بس یکی از بهترین فیلم های مهناز افشار و محمدرضا گلزار بوده که تهمینه میلانی در آن از نگاه کمدی به مسائل و مشکلات زوجها پرداخته است.
مارمولک
- تاریخهای انتشار: ۱۳۸۳
- ژانر: کمدی درام
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: پرویز پرستویی، بهرام ابراهیمی، شاهرخ فروتنیان، رضا سعیدی، مهران رجبی، فریده سپاهمنصور، سهیلا رضوی، رعنا آزادیور، مائده طهماسبی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 8.4 از 10
دزد سابقه داری به نام رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک، بارها دستگیر و زندانی شده است. رضا که در آخرین دستگیری، به اتهام سرقت مسلحانه زندانی شده، در یک حادثه مجروح و به بیمارستان خارج از زندان منتقل میشود.
وی در بیمارستان لباس یک روحانی بیمار را میدزدد و با پوشیدن این لباس، موفق میشود از زندان فرار کند. رضا مثقالی با همان لباس به یک شهرک مرزی میرود تا از این طریق و با گذرنامه جعلی از کشور خارج شود. اما بر اثر یک اتفاق با یک روحانی دیگر اشتباه گرفته میشود و امامت جماعت محلی را به او میسپارند.
رضا مارمولک به شیوه خودش، مردمی که به او مراجعه میکنند را راهنمایی میکند. پس از مدتی او تحت تاثیر کارهای خوبی که بانی آنها بوده، قرار میگیرد و متحول میشود.
مارمولک یکی از جنجالیترین و بهترین فیلم های پرویز پرستویی و کمال تبریزی است. پرستویی در این فیلم استادانه نقش دزد و روحانی را با تمام ظرایف و ریزهکاریهای هر دو شخصیت ایفا کرده است.
مهمان مامان
- سال انتشار: ۱۳۸۳
- تهیهکننده: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی، وحیده محمدیفر، هوشنگ مرادی کرمانی
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: گلاب آدینه، پارسا پیروزفر، امین حیایی، حسن پورشیرازی، نسرین مقانلو، ملیکا شریفینیا، علیرضا جعفری، ژاله علو
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.1 از 10
تازه عروس و دامادی سرزده به مهمانی خانوادهای آبرومند میروند. اما چون وضع مالی این خانواده خوب نیست، همسایهها با نوع دوستی و مهربانی تلاش میکنند تا آبروی صاحبخانه حفظ شود.
مهمان مامان هجدهمین فیلم بلند داریوش مهرجویی بوده که در ژانر کمدی خانوادگی ساخته شده است. این فیلم که اقتباسی از کتاب مهمان مامان هوشنگ مرادی کرمانی است توانست نمره خوبی از منتقدین سینما و مردم بگیرد به طوری که در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد.
ازدواج به سبک ایرانی
- سال انتشار: 1393
- کارگردان: حسن فتحی
فیلم یک نکته مهم داشت: سعید کنگرانی، بازیگر سینمای ایران که قبل از انقلاب در فیلمهای متعددی بازی کرده بود و به خصوص برای سریال «دایی جان ناپلئون» مشهور بود بالاخره فرصت پیدا کرد که در یک فیلم بعد از انقلاب هم جلوی دوربین برود.
داریوش ارجمند نکته مثبت و البته بامزه فیلم است. شیلا خداداد، فاطمه گودرزی، حسام نواب صفوی و محمدرضا شریفینیا دیگر بازیگران فیلم هستند.
نان و عشق و موتور 1000
- تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۸۱
- ژانر: کمدی اجتماعی
- نویسنده: پیمان قاسمخانی، ابوالحسن داوودی
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- بازیگران: اکبر عبدی، گوهر خیراندیش، سروش صحت، بهاره رهنما، جمشید اسماعیلخانی، آفرین عبیسی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 5.5 از 10
یارولی عموی باران که تنها قیم او است، باران را موظف به انتخاب همسر در مدتی مشخص میکند. اما باران در زمان تعیین شده از سوی عمویش موفق به انتخاب همسر نمیشود و مورد توجه جوانی تعمیرکار به نام برزو قرار میگیرد.
عمو یارولی از علاقه برزو نسبت به باران باخبر میشود و با به راهاندازی تعمیرگاهی کوچک در قسمتی از خانه، وی را به ازدواج با باران تشویق و ترغیب میکند. در این میان، آریو شمس توجه باران را به خود جلب میکند.
نان و عشق و موتور هزار از بهترین فیلم های اکبر عبدی است که برای بازی در آن نامزد جایزه بیستمین جشنواره فیلم فجر شد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های خسرو شکیبایی
بهترین فیلم های لیلا حاتمی
بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی (دهه 70)
مرد عوضی
- سال انتشار: 1377
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
محمدرضا هنرمند دو سال پیاپی دو کمدی درجه یک ساخت. اولینشان «مرد عوضی» بود. ماجرای مردی به نام خسرو که پودر لباسشویی اختراع کرده که جادویی است. خسرو به یک کارخانه تولید پودر میرود تا با دیدن مدیرعامل کارخانه بتواند اختراعش را در سطح انبوه تولید کند.
اما از آسانسور پرت میشود. مدیرعامل شرکت هم که در شرف ورشکستگی است سکته میکند. در بیمارستان یک دکتر مغز خسرو را به بدن مدیرعامل پیوند میزند و طبعا حالا پودر لباسشویی امکان تولید پیدا میکند اما این پودر لباسشویی باعث دردسرهای زیادی میشود که حتی در سطح شهر هم دردسر ایجاد میکند.
مومیایی 3
- سال انتشار: 1378
- کارگردان: محمدرضا هنرمند
یکسال بعد از موفقیت «مرد عوضی» هنرمند دوباره با پرویز پرستویی در یک کمدی دیگر همکاری کرد که حتی موفقتر از قبلی از کار درآمد. در آن زمان در سینماهای جهان فیلم ترسناک «مومیایی» طرفداران زیادی داشت و هنرمند با هوشمندی اسم فیلمش را گذاشت: مومیایی ۳.
فیلم داستان یک افسر پلیس وظیفهشناس است که در کارش دقت و صداقت زیادی دارد. او باید کلانتری محل خدمتش را به صاحبخانه پس بدهد اما جای دیگری را هم پیدا نمیکند. در این گیر و دار یک جسد مومیایی هم به سرقت میرود که پیگیری پرونده برعهده اوست.
لیلی با من است
- سال انتشار: 1374
- کارگردان: کمال تبریزی
- ژانر: کمدی، جنگی
- نویسندگان: کمال تبریزی، رضا مقصودی
- بازیگران: پرویز پرستویی، محمود عزیزی، شهره لرستانی، رحمان باقریان، مهدی فقیه
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.5 از 10
صادق فیلمبردار تلویزیون است که خیلی از جنگ و خط مقدم جنگ میترسد. او برای اینکه بتواند از صندوق تلویزیون وام بگیرد، باید برای فیلمبرداری به منطقه جنگی برود.
صادق شبانه وصیتی مینویسد و فردا صبح با آقای کمالی عازم منطقه میشود. اما صادق برای اینکه پایش به منطقهی جنگی و مخصوصا خط مقدم نرسد، دست به کارهای عجیب و غریبی میزند.
لیلی با من است یکی از آثار غنی طنز و بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی به شمار میآید. پرستویی با بازی حرفهای خود در فیلم تحسینشده لیلی با من است، تصویری قابل درک از یک فرد عادی در شرایط جنگ را به بیننده ارائه میدهد.
کلاه قرمزی و پسر خاله
- سال انتشار: 1373
- کارگردان: ایرج طهماسب
- ژانر: کمدی، خانوادگی
- نویسنده: ایرج طهماسب، همایون اسعدیان، حمید جبلی
- بازیگران: ایرج طهماسب، فاطمه معتمدآریا، حمید جبلی، مرضیه محبوب، مرتضی احمدی، حمیده خیرآبادی، مهری مهرنیا، فرخلقا هوشمند، اکبر دودکار، حسن پورشیرازی، سید مهرداد ضیایی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 8.1 از 10
این فیلم درباره کلاه قرمزی است که بزرگ شده و به مدرسه میرود؛ اما بازیگوشیهایش باعث میشود تا از مدرسه اخراج شود. تلاش او برای اینکه شغلی به دست آورد بینتیجه میماند.
یک روز با تماشای برنامه آقای مجری تصمیم میگیرد تا روانه تلویزیون شود. کلاه قرمزی به تهران نزد پسرخاله میرود و با کمک او به تلویزیون راه پیدا میکند. او در آنجا به خاطر علاقه زیادش به آقای مجری در تلاش است تا موانع راه ازدواج او را از بین ببرد.
کلاه قرمزی و پسر خاله پرمخاطبترین و پرفروش ترین فیلم کمدی ایرانی در سال 1373 بود. در واقع این اثر ماندگار ایرج طهماسب، بهترین فیلم کمدی ایرانی است که برای کودکان ساخته شده، اما در میان بزرگسالان طرفداران بیشتری دارد.
آدم برفی
- سال ساخت: ۱۳۷۳
- ژانر: طنز اجتماعی
- کارگردان: داود میرباقری
- نویسنده: داود میرباقری
- بازیگران: اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، داریوش ارجمند، مهدی فتحی، پرویز پرستویی، محمدرضا شریفینیا، سیروس گرجستانی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.8 از 10
عباس خاکپور پس از اینکه در گرفتن ویزای آمریکا ناکام میماند، با پیشنهاد دلالی ایرانی تغییر چهره میدهد و به شکل یک زن درمیآید. او با این فریبکاری میتواند ویزای مهاجرت به آمریکا را بگیرد؛ اما در این میان با زنی ایرانی به نام دنیا آشنا میشود.
خاکپور که آرامآرام به این زن دل بسته شده، فکر مهاجرت به آمریکا را از سر بیرون میکند و تصمیم میگیرد به ظاهر واقعی خودش برگردد و با دنیا ازدواج کند.
آدمبرفی پرفروش ترین فیلم کمدی ایرانی و جنجالیترین فیلم پس از انقلاب بود که ۳ سال توقیف شد و در سال 76 با اصلاحاتی که بر روی آن اجرا شد، اجازه نمایش گرفت.
بازی متفاوت اکبر عبدی در نقش یک زن جوان نوعی تابو شکنی بود. او برای خلق این شخصیت، نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد از دومین جشن خانه سینما شد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های نیکی کریمی
بهترین فیلم های مریلا زارعی
دو نفر و نصفی
- سال انتشار: 1370
- کارگردان: یدالله صمدی
میشود گفت آخرین فیلم صمدی است که با استقبال مخاطبان روبهرو شد. صمدی از روی کتاب «سه مرد و یک سبد» نوشته کولین سرو اقتباس آزادی از آن قصه را جلوی دوربین برد. در سینما زیاد داریم فیلمهایی که مشابه این قصه را دارند. نوزاد و کودکی که گم شده و مردانی که چیزی از مادرانگی ندارند پیدایش میکنند و با آمدن کودک زندگیشان عوض میشود.
دیگه چه خبر
- سال انتشار: 1370
- کارگردان: تهمینه میلانی
هنوز هم خیلی از منتقدان معتقدند که این بهترین فیلم تهمینه میلانی است. فیلمی که در آن از مایههای فمینیستی خبری نیست و به جایش برداشت شوخطبعانهای از زندگی دختر جوانی دارد که در خانوادهاش روحیهاش کمتر درک میشود و اتفاقا برادر همراه دوستداشتنی دارد. دختر جوان روحیه لطیفی دارد و برادرش یک مخترع است ….
بازی ماهایا پطروسیان در نقش دختر جوان عالی است و تهمینه میلانی هم کارگردانی روان و خوبی دارد.
جیب برها به بهشت نمیروند
- سال انتشار: 1370
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
کمدی دیگری که باز هم ستارهاش علیرضا خمسه است و البته اینبار زوج او و غلامحسین لطیفی با هم ستونهای خندهآور فیلماند. آتنه فقیهنصیری و حمیده خیرآبادی هم همان نقشهای همیشگی زنان در فیلمهای آن دهه را دارند. زنانی نسبتا منفعل که واقعا در درام فیلم نقش چندان مهمی ندارند.
بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی (دهه 60)
آپارتمان شماره 13
- سال انتشار: 1369
- کارگردان: یدالله صمدی
یدالله صمدی یکی از مهمترین کارگردانان دههی شصت سینمای ایران بود که البته بیشتر فیلمهای درام میساخت. درامهایی که اتفاقا پرفروش هم شدند. «آپارتمان شماره ۱۳» جزو معدود فیلمهای کمدی یدالله صمدی است که نشان داد او در ساخت کمدی هم تبحر دارد.
علیرضا خمسه، جمشید اسماعیلخانی و کتایون ریاحی بازیگران فیلم هستند و طبعا بار کمدی فیلم بیشتر روی دوش علیرضا خمسه است. خمسه در دههی ۶۰ یکی از مهمترین چهرههای کمدی سینمای ایران بود.
اجاره نشین ها
- سال انتشار: ۱۳۶۶
- تهیهکنندگان: هارون یشایائی و محمدعلی سلطانزاده
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- بازیگران: عزت الله انتظامی، اکبر عبدی، حسین سرشار، حمیده خیرآبادی، رضا رویگری
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.7 از 10
در یک ساختمان قدیمی و فرسوده چهار طبقه که در حاشیه شهر واقع شده، چهار خانواده زندگی میکنند. مباشر و نماینده قانونی صاحب خانه در طبقه اول ساکن است. خانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد اما بیتوجهی عباس آقا و مباشر که تصمیم دارد در نبود وارث یا وارثان این خانه را تصاحب کند، باعث اتفاقاتی غیرقابل پیشبینی و جبران ناپذیر میشود.
یکی از بهترین فیلمهای داریوش مهرجویی همین فیلم اجارهنشینها است. این فیلم بسیار متفاوت با فیلمهای کلیشهای و شعارزده آن زمان ساخته شد؛ به همین دلیل بهترین فیلم کمدی ایرانی زمان خود محسوب میشود.
سوالات متداول
بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی کدامند؟
اجارهنشینها، آدم برفی، لیلی با من است، مارمولک، مهمان مامان و کلاه قرمزی و پسر خاله از بهترین فیلم های کمدی ایرانی قدیمی هستند.
پرفروش ترین و جدیدترین فیلم ایرانی کمدی کدام است؟
فیلم فسیل به کارگردانی کریم امینی از بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما درباره بهترین فیلم های کمدی ایرانی جدید و قدیمی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با پی ام آپلود به اشتراک بگذارید.