محققان در حال معرفی رویکرد جدیدی بر اساس تشخیص آنتی بادی های خاص در نمونه های خون هستند تا بتوانند این روش را برای غربالگری دقیق تر و قابل اطمینان تر کنند.

به گزارش ایسنا، سرطان پانکراس اغلب ناشی از نبود نشانگرهای حساس و خاص از تشخیص زودهنگام فرار می کنند. با این حال، یک تیم چندملیتی به رهبری دانشمندان دانشگاه ورونا (ایتالیا) و مرکز تحقیقات زیست پزشکی لاریوجا (اسپانیا) روشی را برای حمله به آنتی بادی های مرتبط با تومور توسعه داده اند.

این آنتی بادی ها که سیستم ایمنی در پاسخ به آنتی ژن های مرتبط با تومور مانند موسین-1 (TA-MUC1) تولید می کند، در مراحل اولیه رشد سرطان وارد جریان خون می شوند.

موسین-1 پروتئینی است که در سطوح بالایی در سرطان‌های مختلف از جمله سرطان پانکراس یافت می‌شود و به دلیل تغییر الگوی گلیکوزیلاسیون، هدف مهمی برای تشخیص زودهنگام است.

با استفاده از تجزیه و تحلیل ساختاری و شبیه‌سازی کامپیوتری آنتی‌بادی‌های شناخته‌شده، محققان گلیکوپپتیدهای مصنوعی ساختند که بخش‌های خاصی (اپی توپ) TA-MUC1 را تقلید می‌کنند.

سپس این گلیکوپپتیدها بر روی نانوذرات طلا تثبیت می‌شوند تا کاوشگرهای مناسب برای یک روش سرولوژیکی به نام روش دات بلات ایجاد کنند. در آزمایش‌های اعتبارسنجی با استفاده از نمونه‌های واقعی از بیماران مبتلا به سرطان پانکراس و افراد سالم، این کاوشگرهای نانوذره توانستند با موفقیت بین افراد بیمار و سالم تمایز قائل شوند.

این مطالعه نشان داد که پروب‌های حاوی آنتی‌ژن‌های گلیکوپپتید کوچک‌تر مربوط به اپی توپ‌های منفرد، عملکرد تشخیصی بالاتری را در مقایسه با روش‌های سنتی نشان دادند.

این روش نوآورانه پاسخ سیستم ایمنی به آنتی ژن های خاص سرطان را مهار می کند و راه را برای غربالگری موثرتر هموار می کند که در نهایت می تواند جان بسیاری را نجات دهد.

با اصلاح بیشتر و اعتبار سنجی بالینی، این رویکرد تشخیصی امیدوارکننده می‌تواند به زودی به ابزار مهمی در مبارزه با سرطان پانکراس تبدیل شود و نیاز دیرینه به روش‌های تشخیص زودهنگام بهتر در انکولوژی را برطرف کند.

نتایج این پروژه در قالب یک مقاله در Angewandte Chemie منتشر شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما