به گزارش بازتاب آنلاین، سرطان روده بزرگ زمانی رخ می دهد که رشد غیرطبیعی سلول در سطح داخلی روده بزرگ یا رکتوم رخ دهد و به این رشد پولیپ می گویند. برخی از پولیپ ها می توانند در طول زمان به سرطان تبدیل شوند که ممکن است سال ها طول بکشد.
باشگاه خبرنگاران نوشت: علائم سرطان روده بزرگ ممکن است در ابتدا قابل توجه نباشد. علائم ممکن است شامل اسهال و یبوست متناوب، کم خونی، ناراحتی شکمی و کاهش وزن باشد. با پیشرفت بیماری، علائم بدتر می شود.
به گفته روسلان باسانوف، متخصص سرطان، درد در روده، خون در مدفوع، سوزش سر دل، تهوع و استفراغ می تواند از علائم سرطان روده بزرگ باشد.
سرطان روده بزرگ یک تومور بدخیم است که در پوشش روده ایجاد می شود. افراد بالای 45 سال بیشتر مستعد ابتلا به این سرطان هستند. عواملی مانند بیماریهای التهابی مزمن، پولیپهای روده، رژیم غذایی نامناسب، چاقی و عدم فعالیت بدنی میتوانند بر احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ تأثیر بگذارند و با افزایش سن خطر ابتلا به این بیماری افزایش مییابد.
به گفته این متخصص سرطان، تومور در مرحله اول بیماری بزرگتر از 2 سانتی متر نیست و در داخل غشای مخاطی قرار دارد. اگر در مرحله اول سرطان در فرد تشخیص داده شود، احتمال زنده ماندن او تا 95 درصد است.
مرحله دوم با رشد تومور تا 5 سانتی متر و آسیب به غدد لنفاوی مشخص می شود. در مراحل بعدی، تومور تا 10 سانتی متر رشد می کند و آسیب به لایه عضلانی و غدد لنفاوی رخ می دهد. در مرحله نهایی، تومور معمولاً با متاستاز به سایر اندام ها و بافت ها به اندازه 10 سانتی متر می رسد.
میزان بقا در مرحله دوم تا 90 درصد، در مرحله سوم 55 تا 70 درصد و در مرحله چهارم حدود 30 درصد است.
تشخیص با آزمایشات بیوشیمیایی خون، تومور مارکرها، کولونوسکوپی، ایریگوسکوپی، سونوگرافی و سی تی انجام می شود. در صورت مشکوک شدن به متاستاز، معاینه قفسه سینه و سایر نواحی نیز ممکن است ضروری باشد.