به گزارش مانیبان؛ عدم اشتغال فرزندان بیمه شده متوفی برای بهره مندی از مزایای مستمری مربوط ضروری است. دریافت مستمری فرزندان بازماندگان همزمان با دریافت حق بیمه اشتغال و بیمه ممنوع است و سازمان تامین اجتماعی به منظور جلوگیری از تضییع حقوق بیمه شدگان و مستمری بگیران، شرایط دریافت مستمری فرزندان بازماندگان را بررسی می کند. و پس از تایید شرایط قانونی برای پرداخت مستمری به اینها، گروهی از افراد وارد عمل می شوند.
بنابراین تا زمانی که دختران بازمانده شوهر و شغل نداشته باشند می توانند مستمری یا مستمری بیمه شده متوفی را دریافت کنند. لازم است این دسته از مستمری بگیران (دختران بازمانده) هر ساله به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی غیر بهزیستی مراجعه و فرم تعهد دختران را تکمیل و اطلاعات و نشانی خود را در این فرم وارد و نسبت به انجام آن متعهد شوند. . افراد فاقد همسر و شغل مستمری دریافت می کنند تا پرداخت مستمری آنها ادامه یابد.
سازمان تامین اجتماعی به سوالات متداول در این زمینه پاسخ داده است:
اسناد و شرایط احراز هویت
1- برای احراز هویت دختران چه مدارکی لازم است؟
مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی.
2- احراز هویت سالانه مستمری بگیران چگونه انجام می شود؟
برای احراز هویت سالانه (پایش دوره ای)، مستمری بگیران باید هر شش ماه یکبار مشخصات خود را در سایت www.es.tamin.ir وارد کرده و سوگندنامه دختر را در قسمت مستمری بگیران – مستمری بازماندگان تکمیل کنند.
3- برای ارائه مدارک برقراری مستمری باید به کدام شعبه مراجعه کرد؟
باید به خط آخر بیمه متوفی مراجعه کنید.
مدیران خودرو ام وی ام (صفحه خبر)
4- دختران برای دریافت مستمری پدر چه شرایطی باید داشته باشند؟
بیمه شده متوفی تا زمانی که شوهر و شغل نداشته باشد می تواند از مستمری بازماندگان بهره مند شود.
5- برقراری مستمری بازماندگان دختران چه لحظه ای است؟
برقراری مستمری بازماندگان برای دخترانی که در زمان فوت «از تاریخ فوت» مشمول دریافت مستمری می شوند و برای آن دسته از دخترانی که به دلیل ازدواج و اشتغال در آن زمان در فهرست مشمولان قرار نگرفته اند. فوت متوفی، یا از لیست خارج شده اند شرایط (نداشتن شوهر و کار نکردن) ممکن است مجدداً «از تاریخ ثبت درخواست» در دبیرخانه اجرایی مربوطه پس از مشورت برقرار شود. اصل شناسنامه کودک و تکمیل تعهدنامه مربوطه.
6- نمره دخترا چنده؟
ادعای نداشتن شغل (درآمد ناشی از اشتغال) و شوهر با مشاهده اصل شناسنامه متقاضی و اظهارنامه کتبی دختران پس از ثبت در دفتر واحد اجرایی مربوطه طبق فرم پیوست پذیرفته می شود. شماره 2 و به تایید بازرس فنی شعبه می رسد و صحت ادعای مزبور در هر شعبه با تایید رئیس شعبه مسئول امور فنی حقوق بازنشستگان می باشد.
شرایط و مدارک ایجاد کفالت فرزندان بازنشستگان.
8- چرا مستمری دختران قطع شده است؟ اگر فرزند شما ازدواج نکرده است، کجا باید پرونده، محل یا شعبه را تشکیل دهید؟
اگر شغل یا شوهر داشته باشی متوقف می شود. در حال حاضر به دلیل عدم توسعه نرم افزار مربوطه در سامانه خدمات آفلاین امکان مراجعه حضوری به شعبه مربوطه وجود دارد.
9- سامانه هنگام درج کد ملی متوفی اقداماتی برای ادامه روند انجام نمی دهد، چه باید کرد؟
این خدمات به متوفیان دارای شماره تامین اجتماعی ارائه می شود و دلیل آن عدم امکان ادامه روند یا ثبت نشدن فوت در ثبت احوال و یا عدم تخصیص شماره تامین اجتماعی ssn می باشد. متوفی
10- در صورت عدم شناسایی دختر توسط سیستم چه باید کرد؟
این سرویس برای دخترانی طراحی شده است که اطلاعات معتبری در رجیستری متمرکز سازمان دارند. یعنی در صورتی که سامانه قابلیت شناسایی را نداشته باشد پیامی با عنوان اطلاعات فرم کامل نیست نمایش داده می شود که نشان می دهد سوابق متمرکزی از دختر به عنوان وابسته متوفی وجود ندارد و باید گزارش شود. به متقاضی که قبلاً باید فرد تحت تکفل باشد، فوت کرده باشد و دارای ثبت متمرکز فعال باشد.
با توجه به نبود ثبت نام متمرکز غیبت برای افراد تحت تکفل بازماندگان، در حال حاضر مراحل ثبت نام به صورت حضوری در واحدهای ثبت نامی شعب سازمان انجام می شود.
11- ارائه اولیه تعهدنامه چگونه درخواست می شود؟
با ارسال اولیه فرم غیبت، نامزدی دختر به صورت پیامک با عنوان رسید نامزدی و کد رهگیری مربوطه به تلفن همراه متقاضی ارسال می شود.
12- دلایل رد درخواست دختران چیست؟
یکی از دلایل اصلی رد درخواست تعهدنامه عدم حضور، درج آدرس و اطلاعات تماس ناقص می باشد، در هر صورت دلیل رد درخواست به اطلاع متقاضی خواهد رسید.
13- علت قطع مستمری دخترانه یا حق اولاد چیست؟
بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال در خصوص ثبت ازدواج دختران از تاریخ ازدواج از ردیف مستمری بگیران حذف شده اند.
14- آیا دختران با راه اندازی طرح 3070 همچنان باید برای احراز هویت به شعبه مربوطه مراجعه کنند؟
می توانند از طریق سامانه خدمات غیرحضوری اقدام کنند.
15- چگونه می توان دختران را دوباره تحت پوشش بیمه قرار داد؟
ارائه درخواست در صورت احراز شرایط قانونی (نداشتن شغل یا شوهر)
16- اگر دختر به دلیل شاغل بودن از کفالت خارج شود، آیا می تواند از طریق سامانه مجددا درخواست کند که تحت پوشش قرار گیرد؟
در حال حاضر برای راه اندازی نرم افزار مربوطه در سامانه خدمات غیر حضوری باید حضوری اقدام و به شعب مربوطه مراجعه کنند.
17- آیا امکان دریافت مستمری بازماندگان و پرداخت حق بیمه همزمان برای دختر وجود دارد؟
بله، دخترانی که همزمان بیمه اختیاری و بیمه دختر و خانم خانه دار شده اند از دریافت مستمری والدین متوفی منع نمی شوند.
18- آیا در صورت بازنشستگی دختر، امکان دریافت مستمری بازماندگان از والدین متوفی وجود دارد؟
بازنشستگی دختران (که از هر یک از صندوق های بیمه و بازنشستگی مستمری دریافت می کنند) جزء ادامه اشتغال محسوب می شود که از احراز شرایط بهره مندی از مستمری بازماندگان مقرر در قانون تامین اجتماعی جلوگیری می کند. .
بنابراین در صورتی که دختر متوفی که داوطلبانه حق بیمه پرداخت می کند یا خانه دار باشد، شرایط لازم برای بهره مندی از مستمری بازنشستگی یا از کارافتادگی را داشته باشد، پرداخت مستمری بازماندگان به وی از تاریخ برقراری بازنشستگی یا کل به حالت تعلیق در می آید. ناتوانی حقوق بازنشستگی.
19- در صورت فوت پدر و مادر مستمری بگیر آیا بازماندگان می توانند از هر دو مستمری دریافت کنند؟
بله، بازماندگان می توانند به شرط داشتن شرایط، مستمری والدین را همزمان دریافت کنند.